31 Ağustos 2009

Ebvata'dan Hediye Yağmuru

Arkadaşlar sevgili Ebvata güzel bir yarışma düzenlemiş ve çok şeker hediyeler dağıtıyor.
Mutlaka bakın, siz de katılın...


31 Ağustos 2009 Pazartesi

Cüzdan Yenileme


Bu uzun süredir severek kullandığım bozuk para cüzdanım. Aslında ben cüzdan olarak kullanıyorum. Küçük çantayla dışarı çıktığımda, para ve kartlarımı koyuyorum içine. Cüzdanlar ufak çantalara sığmıyor ne de olsa. Fotoğraftan da anlaşıldığı üzere, oldukça yıprandı, pulları falan döküldü. Ben de vazgeçemedim kendisinden ve yenilemeye karar verdim.

















İlk olarak cüzdanın kumaş kısmını metal kısmından tornavida yardımıyla ayırdım.
















Minnoşa diktiğim abiye elbiseden artan dore kumaşı kullandım. Kumaş, tela ve astarı üstüste koydum. Cüzdanın kumaş kısmını da açarak üzerlerine yerleştirdim. Böylece kalıbını çıkarmış oldum. Sonra da üçünü kenarları içe döndürerek teğelledim.














Sonra da makineye çektim. Yanlarını da köşeli bölüme kadar dikerek kapattım.












Daha sonra köşeleri içten üçgen şeklinde diktim ki alt kısmı torba şeklini alsın. Sonra da kumaşı metal kısıma yeniden yerleştirip, pensle sıktım. İtiraf etmeliyim, en zor kısmı bu oldu. Çünkü ne kadar sıktıysam bazı yerler biraz gevşek kaldı.

Son olarak da üzerine sarı renkte taşlar diktim. Bunlar evde vardı ve ne zamandır kullanılmayı bekliyorlardı.




Ta taaam!! İşte sonuç: oldukça kokoş, yepyeni bir para cüzdanı!

Nasıl olmuş kızlar?



31 ağustos 2009 Pazartesi

Trençkottan Ne Haber??




Söz verdiğim gibi trençkotun yapım aşamalarını ve akıbetini bildiriyorum arkadaşlar. Yaka haricinde beni çok zorlayan bir yeri olmadı. Ama çok titiz çalışmak, heryeri ince ince teyellemek gerekiyor. Hasılı, çok uğraştırıyor. Ama kocamı giyerken görmek için değer gerçekten ;))
Şu anda ilikler ve kollarla uğraşıyorum. Biraz daha aşama kaydedince koyarım fotoları.

Yaa, bu arada son fotoda yakayı nasıl da yamuk teğellemişim öyle!! Merak etmeyin öyle dikmedim ;)

Pazartei sendromunuz çabucak geçsin inşallah!!!




31 Ağustos 2009 Pazartesi

30 Ağustos 2009

Çılgın Narçiçeği



Dünkü fotoğraflarda tırnaklarımı ojesiz, bir de kısa görünce (zaten uzun tırnak kullanamam) kokoş çizgimden hafiften kaymaya başladığımı hissettim. Hemen panikle ojelendim bugün. Bu benim için bu yazın favori rengi: Flormar 377 Narçiçeği.



Tırnak bakım yağı da Alix Avien'den. Fena değil, başarılı denilebilir. Ben manikürden sonra tırnak kenarlarındaki etlere sürüyorum, yumuşatıyor. Ancak bir süre bekleyip yıkamak gerekiyor. Oldukça yağlı kalıyor çünkü.

Oh be!! Renklendim, kendime geldim ;))
NOT: Bu arada hala bilmeyen var mı bilmiyorum ama koyu renk (hele de kırmızı) ojelerden önce tırnak cilası sürerseniz tırnak boyanmıyor ve oje çok kolay çıkıyor.
30 Ağustos 2009 Pazar

29 Ağustos 2009

Ekonomik Makyaj Tüyoları



Ben de hemen herkes gibi uzun süre mucize vaad eden pahalı markalara maaşımı yatırdım. Ama zaman içinde fiyat ve kalitenin her zaman doğru orantılı olmadığını öğrendim. Zaten insan bir ürüne o kadar para verince gerçekten de mucize bekliyor. Kafamıza kazınmış olan "iyi olan pahalıdır" tabusunu bir kenara bıraktım. Artık önyargısız bir şekilde bıkmadan farklı ürünler deniyorum. Kullananların tavsiyelerine kulak veriyorum. Ve inanın çok iyi ürünler keşfettim ve hepsini zevkle kullanıyorum.

Bu iki ürün son birkaç yılda keşfettiğim en başarılı ürünler diyebilirim.

Rimel geçtiğimiz kış ben İngiltere'deyken piyasaya çıkmıştı ve ordaki prestijli pek çok derginin editöründen çuval dolusu övgü almıştı. Maybelline Colossal Volum Express. Ben de hemen aldım tabii. Gerçekten çok çok iyi. Hatta arkadaşımla birlikte Diorshow'la karşılaştırdık ve kesinlikle daha dolgun gösteriyor. Sanırım fiyatı 13 TL civarı. Eksisi, çabuk kuruyor olması.

Bir de sevgili
Pride'ın tavsiyesi olan Nivea Nanodefinition var. O da denenecekler listesinde..

Allığı tesadüfen denemek için almıştım. Golden Rose. Sırf çantamda taşıyabileyim diye. Ama duruşu çok doğal ve diğer bronzlaştırıcılar gibi yüze karanlık bir ifade vermiyor. Fiyatı yine 13 civarı sanırım. Benimkinin rengi 04. Eksisi, çok kalıcı olmaması.

Umarım önerilerim işe yarar kızlar. Hepiniz öpüldünüz ;x


29 Ağustos 2009 Cumartesi

Beşiktaş'ta Güzel Bir Gün ve Kombinim




Bugün eşimle Beşiktaş'ta keyifli bir gün geçirdik. Mağazaları, çarşıyı ve tabii Kabalcı'yı dolaştık bol bol. T-shirt'üm eski oturduğum mahallede bir penyeciden, 5 TL. Uzun ve altı balon şeklinde bir t-shirt'tü, kısalttım ve daralttım. Pantolonum Mavi'den ve sanırım 10 yıllık falan. Artık evde giydiğim bir pantolondu. Geçenlerde daralttım ve çamaşır suyuna yatırdım. Böyle oldu.

T-shirt: Bahçelievler'de bir penyeciden
Jean: Mavi (modifiye)
Terlik: İnci (yeni)
Çanta: İngiltere'den
Kolye: Gümüş, Edirne'den (kocadan hediye!)
Yüzük: Ortaköy'den

80'lerden fırlamış gibiyim bu kombinle!!




Geçen hafta gazetede okuduğum tüm ayakkabıların 33 TL olduğu mağazayı da buldum. Büyük Beşiktaş Çarşısı zemin katta. Modeller fena değil ama Shoetek daha iyi sanırım.

İkinci fotodaki güzeller Kabalcı'nın sokağında, solda bir mağazadan. Hepsi 39 TL ve gerçek deri!! Koşun kızlar, koşun!

Bu kitabı da Kabalcı'da gördüm. Antigone'nin feminist bir karakter olarak tartışılabileceğini öne süren bir kitap. Sıkıcı görünüyordu, almadım..




Bunlar da günün ganimetleri. Uzun süredir Siyah Süt'ü okumak istiyordum. Beşiktaş'a kadar gitmişken Kabalcı'ya uğramamak olmazdı, ben de uğradım ve aldım. Okuyunca yazarım.

Bu arada çok sevdiğim yeni alyansımı da fotoğraflamak istedim. Pembe altın renginde, çelikten yapılma. Üzerinde günler ve aylar var, taşına istediğiniz tarihi ayarlayabiliyorsunuz. Swatch'tan.

Terlikler Ipanema, Twiggy'den. Geçen yıl gri rengini almıştım. İnanılmaz rahatlar! Hatta artık başka marka terlik giyemeyeceğim sanırım. İndirimde fiyatı 23.90'dı.



29 Ağustos 2009 Cumartesi

Seninle'den Hediye Takı Kutusu



Bu metal kutu Seninle dergisinin Ağustos sayısının hediyesi. Birkaç farklı deseni var. Aslında ben turkuaz rengine bayılmıştım ama bulamadım. Yazının son kullanma tarihi geçti sayılır ama belki hala bayilerde bulunabilir.

Genelde bu tarz hediyeler çok kaliteli olmaz ama bu kutu çok başarılı. Şu anda benim favori takı kutum. Aynamın önünde ve her an elimin altında.

Bir ara içindekileri de çekerim ama önce düzenlemem lazım ;))
29 Ağustos 2009 Cumartesi

28 Ağustos 2009

Boyumdan Büyük Proje: Kocaya Trençkot!!!





Valla başlığı yazarken ben bile şaşırdım, kimbilir siz nasıl şaşıracaksınız! Evet ben dikişe başlayalı daha 2 yıl olmamışken, acemi halime bakmadan eşime trençkot dikmeye soyundum. Aslında herşey Burda'nın 3/09 sayısında modeli görmemle başladı. Eşime güzel bir doğumgünü hediyesi olur diye düşündüm. Ama uzun süre başlamak için cesaretimi toplayamadım. Nihayet bir gün "Amaaaan, beceremezsem n'olcak? En azından denemiş olurum!" diyerek kumaş ve aksesuarları aldım ve başladım.


Nasıl olacak bilmiyorum. Sık sık prova yapıyorum. Prova fotoğraflarını da koyarım. Şu anda gövde bitti, yakayla uğraşıyorum. Ufff! Çok zormuş yaka yapmak! En çok korktuğum şey yakayı yapmaktı zaten. Çünkü daha önce gömlek bile dikmedim. Bu da deli cesareti olsa gerek. Gerçi sağolsun eşim "sen yaparsın, kurtulmaz elinden" diye gaz veriyor ama bakalım bitince giyecek mi?


Bu arada doğumgününe yetişmedi ama olsun, önümüzde evlilik yıldönümü var!


Hadi bana kolay gelsin ;S


28 Ağustos 2009 Cuma

Tunik Nihayet!!!





Bu yazımda bahsettiğim ve bitmesi yılan hikayesine dönen tunik nihayet bitti. Biçilmiş halini de ekledim, tam bir önce-sonra durumu oldu! Kumaşım fazla olduğu için kardeşime de dikmiştim. Benimki teğelli bekliyor. Önce kardeşiminkini bitirdim. Bir de sürpriz yaptım ona, adına marka etiketi! (Bu fikir sevgili Sihirli Eller'den aşırmadır!) Simli ve kendinden kabaran bir tekstil boyası ile yaptım. İngiltere'den almıştım, burada da vardır heralde.

Bu arada henüz eline ulaşmadı, önce blogda görmez umarım. Ben de ne sabırsızım ;)

Giyerse kardeşimin üzerindeki halini de eklerim.

Evet, görüşlerinizi alayım ;))
28 Ağustos 2009 Cuma

60'lar Geri Gelsin!





Yine birkaç ay önce diktiğim bir elbise. Model Burda'dan ama hangi sayı hatırlamıyorum. Sanırım kışlık bir elbisenin gövdesini almış, kolları da uydurmuştum. Çok basit bir model. Sadece göğüs pensi ve arkada bel hizasında uzunlamasına iki pens var.

Kumaşı görür görmez üstüne atlamıştım. 50'ler ve 60'lar modasına ayrı bir ilgim vardır benim. Zaten çiçek deseninden de pek hazzetmediğimden, grafik desenli elbiseler tam benlik. Kumaşı deseni asimetrik olacak şekilde biçtim. Kumaş likralı, oyüzden fermuara falan da gerek kalmamıştı.
Nasıl olmuş kızlar?

Elbise: Ben yaptım!
Babet: Centro (dünyanın en rahat ayakkabısı!!)
28 Ağustos 2009 Cuma

26 Ağustos 2009

Kocaya Doğumgünü Sürprizi




Eşimin uzun süredir istediği SLR fotoğraf makinasını sonunda doğumgününde aldım ona. Çok şaşırdı! Gerçi doğumgünü birkaç gün önceydi ama annemin operasyonu araya girince kutlama ertelendi mecburen.

Hediye paketi evde bulunan krapon kağıdı (adı buydu değil mi?) ve kurdele ile tarafımdan yapıldı. Yanına ekleyeceğim notun da biraz süslü olmasını istedim. Başka bir kurdeleye iki nazar boncuğu geçirdim. Kağıdı rulo yapıp bununla bağladım. Padişah fermanı gibi oldu ;))

Bu arada makinanın modeli Nikon D 60. Yeni bir model değil ama başlangıç için tavsiye edilen modellerden. Benim pek bilgim yoktur, eşim de yeni başlıyor. O yüzden mecburen sorup soruşturarak, internetteki forumlara bakarak karar verdim.

Not: Fotoğrafını çekmek için bile zor aldım makinayı elinden! Sürekli kurcalıyor ve çekimler yapıyor. Bu gidişle ben de hevesleneceğim ;))

26 Ağustos 2009 Çarşamba

24 Ağustos 2009

Far Paletim Geeldiii!!




Sevgili Hesionka sayesinde ben de çok uygun fiyata bu güzellere sahip oldum sonunda. Hatta paket geçen hafta ben memleketteyken gelmiş. Ben bugün döndüğüm için yeni kavuştum onlara. Bilmeyenler için tekrar edeyim, 40 renk far paleti, 7 fırça, bir de yanında lipgloss hediyesi hepsi beraber sadece $ 9.99!!! Hem de ücretsiz shipping ile. İnanılır gibi değil değil mi? Renkleri ve dokuları da gayet başarılı ayrıca.

Yalnız arkadaşlar benim başıma şöyle birşey geldi; Türkiye'ye gönderilen paketler sıkça kaybolduğu için sigorta (insurance) zorunluluğu getirmiş satıcı. O da $4.99. Biz arkadaşımla 2 set aldığımız için ikisine tek sigorta ödedik, daha hesaplı oldu. Haberiniz ola...

Not: Satıcının linkini eklemeye üşendim, Sevgili Hesionka'nın blogundan bakarsınız artık ;))) (tembelim evet!)



EKLEME: Artık utandım da şu html kodlarını biraz karıştırdım. Valla zor oldu!! Teknoloji özürlü müyüm neyim !?

Ta taaam!! Hesionka için
buraya

Ürünün linki için de
buraya buyrun...


24 Ağustos 2009 Pazartesi

Minnoşun Abiye Elbisesi




Eeeeeh, yetti artık yeğenin demeyin lütfen. Bu blogda torpillidir prenses ;))

Bu da, kendisi henüz 2-3 aylıkken teyzesinin heves edip diktiği bir abiye elbise. Halen de büyük geliyor zaten. İlk kez bebek kıyafeti dikince ölçüyü tutturamıyor insan. Kumaşı simli dore mevsimlik bir kumaş. Boyun oyuğuna ve etek ucuna şifon lastikli hazır kurdelelerden geçirdim. Göğüs kısmındaki çiçekler de hazır. Kalıp Burda'dan ama hangi sayı olduğunu hatırlamıyorum.

Nasıl olmuş sizce?




24 Ağustos 2009 Pazartesi