25 Temmuz 2010

Şeker Pembe





Memlekete gelmeden bitirmiştim bu elbiseyi, yazmaya ancak fırsat bulabildim. Yine İlkay'cımla gittiğimiz pazar seferinden kalma bir kumaş. Delikli, esnek bir penye. Aslında çok severek almıştım ama dikerken fazla esnek olması zorladı biraz. Aynı renkte saten kumaştan astar geçtim.


Kumaş detayı...


Bu da model, Temmuz 2009 Burda'dan. Modelin aslında elbisenin arka kısmı da büzgülüydü. Ama ben o kadar bol olmasını istemediğim için arkasını düz yaptım. Astar istemeyen bir kumaşla bir tane daha dikmeyi düşünüyorum bu modelden, çünkü oldukça rahat bir kalıp.

Burada neler yaptığıma gelince, bol bol yeğenimle oynuyorum. Sitenin bahçesinde bulduğumuz, nasıl geldiğini anlamadığımız 1-2 haftalık bir kedi yavrusu var. Hergün birkaç kez süt ve su veriyoruz, seviyoruz. O kadar şeker ki, yeğenim çıldırıyor! Haftaya da birlikte bir tatil planlıyoruz. Herşey çok güzel gidiyor yani.

Şimdi sizler neler yazmışsınız, bir bakayım...


25 Temmuz Pazar

22 Temmuz 2010

Memleket Beni Bekler


Bugün eşim 1 aylığına Amerika'ya gidiyor, ben de memlekete... Bayrama kadar kalacağım muhtemelen. Sevinsem mi üzülsem mi bilemez haldeyim. Gitmeden özledim kocacığımı ;((

Oradayken annemle yapacağımız cicileri paylaşırım. Ama blogla çok ilgilenemeyebilirim.

Öpüyorum hepinizi...


22 Temmuz 2010 Perşembe

Yeşil Oje


Yana yakıla mavi, yeşil veya turkuaz oje ararken Avon'da bu rengi gördüm. İndirimde olduğu için de almaya karar verdim. Aslında renk benim istediğimden biraz koyu, ama biraz bu şekilde kullanıp beyazla açmayı düşünüyorum.


Renk teal infusion...


Tırnağımda duruşunu sevdim. Ama kıvamı ve sürümü hoşuma gitmedi. Buradan Flormar yetkililerine sesleniyorum; lütfen bir an önce mavi, yeşil, turkuaz tonlarında üretim yapın!


22 Temmuz 2010 Perşembe

19 Temmuz 2010

Hamile Elbiselerine Devam



Bu defa siyah-beyaz çizgili penye kumaşım elbise haline geldi. Kumaş İlkay'cımla gittiğimiz cuma pazarı seferinden. Model de mavi elbisemin modelinin aynısı olacaktı. Ama biçtikten sonra yanlardaki büzgüleri yapmamaya karar verdim. Çok daha düz bir elbise oldu yani. Yakasını V yaka yaptım, dantel şerit geçtim.

Şimdiye kadar diktiğim hamile elbiseleri arasında en rahatı bu oldu kesinlikle. Utanmasam hergün giyerim ;p


19 Temmuz 2010 Pazartesi

16 Temmuz 2010

Biraz Da Saç Bakımı


Demiştim ya saçımı boyatamıyorum diye kozmetik ürünlere sardırdım diye.. İşte geçenlerde %50 indirimde Body Shop'tan aldıklarımdan; ballı şampuan ve saç kremi. Forumlarda ve bloglarda sıkça methedilen ürünler olduğu için bir deneyeyim dedim. Valla az bile söylemişler, ilk yıkamada bile "bunlar benim saçlarım mı?" diye şaştım kaldım. Saçı çok güzel nemlendiriyor, yumuşatıyor ve elektriklenmeyi azaltıyor kesinlikle(öyle bir vaadi olmadığı halde). Yalnız yağlı ve ince telli saçları fazla ağırlaştırıp yağlandırabiliyormuş. Saçları benim gibi kalın telli ve kuru olanlar için ideal yani. Harika kokularından bahsetmeye gerek yok heralde. Haaa, şampuan köpürmüyor bilesiniz. Şaşırmayın sonra..

İkisi de büyük boy, fiyatları normalde 20 TL. Toplamda ikisi 20 liraya geldi.

Bugün Body Shop'tan bir mesaj daha geldi, indirim grupları genişlemiş ve oran %70'e kadar çıkmış, hem de indirimin son günleriymiş. Ben gidip birkaç şey daha kapmayı düşünüyorum. Koşun kızlar, koşun!!!


16 Temmuz 2010 Cuma

15 Temmuz 2010

Nevresim Takımı Bitti


İKEA'dan aldığım nevresimlik kumaş takım haline geldi bile! Bir nevresim kılıfı, bir çarşaf, biri biraz daha küçük olmak üzere iki yastık kılıfı çıktı. Geçen seferki gibi nevresimi ve yastıkları zarf şeklinde kapattım düğme falan kullanmamak için. Desenli olduğu için süsleme yapmadım bu defa.

Annem de bir takım ve bir yorgan dikmiş. Bir sürü battaniye de cabası. "Kızım yeter, başka dikme artık!" dedi. Ben de artık nevresim faslına son noktayı koyuyorum.

 
15 Temmuz 2010 Perşembe

14 Temmuz 2010

Ballı Mıyım Neyim?!


Geçen hafta Deposite AVM'ye gittik eşimle. Maksat alışveriş değil (yalana bak!!) de ne var ne yok, ucuz mu diye bir bakmak. Pek beğenmedik açıkçası. Çok az mağaza var ve ürünler biraz döküntüydü. Fiyatlar da öyle aman aman ucuz değildi. Tam hayalkırıklığı içinde ayrılıyorduk ki, KOTON'da bu trençkotu gördüm. Önce 39,90 yazan bir askıda bir tane gördüm. Bedeni 40 olmasa üstüne atlamıştım. Sonra çıkarken baktım kapıya yakın bir yerde askıda birkaç tane var. Fiyatları da 39,90 değil 19,90 TL!!! Şaka gibi! Tam da geçen kış kırmızı trençkot diye aranırken. (Eeee, 3 kuruş fazla olsun di mi?) Bir de 34 bedenden bir tane kalmış. Elimde bununla eşimin olduğu erkek reyonuna bir koşuşum var mutluluk içinde, cüssem müsait olsa kelebekler gibi diyeceğim ;p

Sanırım 2 sezon önceye ait bir ürün ve ufak bir sorunu var, hiçbirinin kemeri yok. Ama zaten boyu kısa ve kesimi dar olduğu için pek önemsemedim ben. Eve gelince kemer köprülerini söktüm nazikçe, oldu bitti.


Bir de ne giydim olayına gireyim tam olsun.
T-shirt: pazardan
Kot: Batik
Kotum inanılmaz rahat bir model, bu sezondan. Hamile kotu değil, 2 beden büyük aldım ;p


"Aaaaa, senin karnın hiç çıkmamış!" diye bıdı bıdı edecekler için göbeğimi de çektim önlem olarak. İşteeee, burdaaa!

Bu arada ben aldığımda hala 2 tane 36, 1 tane 38, bir tane de 40 beden kalmıştı. İhtiyacınız varsa kaçırmayın bence. Hoş, olmasa da kaçırmayın ama ;DD


EKLEME: Birsen'cim t-shirt'ümü sormuş. Canım işte böyle bişey. Ne şebek di mi?


14 Temmuz 2010 Çarşamba

13 Temmuz 2010

İKEA'dan Nevresimlik Kumaş


Geçen hafta İKEA'da dolaşırken baktım bebek nevresimlerinin yanında top halinde nevresimlik kumaşlar var. Hazır nevresim takımlarında çarşaf olmadığı için bunlardan almak daha mantıklı geldi. Boyutları 120x300 cm. Yani rahatlıkla bir nevresim takımı çıkıyor, hatta bir yastık fazladan çıkıyor. Desenler de harika. Ben bir desene bayıldım ama ondan kalmamıştı, bunu aldım. Bugün-yarın makinanın başına oturup dikeceğim.

Bu arada fiyatı 15 TL, hazır takımlar 20 TL'den başlıyor.

Sanırım çocuk olduktan sonra İKEA'dan çıkmayacağım. Çocuklar için harika şeyler var. Hele de oda takımları!


13 Temmuz 2010 Salı 

12 Temmuz 2010

Uyusun Da Büyüsün


Oğlumuz için alışveriş yapmaya başladık yavaş yavaş. Aslında yatak almak aklımızda yoktu ama görümcem (aslında ablam diyorum ben ona) ve eniştenin gazıyla bir baktık alıvermişiz.

Kardeşim ve yakın zamanda çocuğu olan tüm arkadaşlarımın tavsiyesiyle karyola yerine park yatak almaya karar vermiştim. Çok kullanışlı ve pratik olduğunu söyledi kullananlar. Zaten 2-3 yaşını doldurmadan oda takımı hazırlamayı falan da düşünmüyorum.

Bir süre gezip dolaştıktan ve kullananların tavsiyelerini öğrendikten sonra nasıl bir model alacağımız belli olmuştu aşağı-yukarı.

Peki alırken nelere dikkat ettim? Öncelikle hafif ve pratik bir model seçmeye çalıştım. Piyasada çok güzel ve bol özellikli modeller var. Ama kullanırken ve oradan oraya taşırken  bana yük olmasın istedim. Bir de enine dikkat etmek gerekiyor. Eğer evde odadan odaya taşımayı düşünüyorsanız eninin 75 cm'yi geçmemesi lazım. Çünkü pek çok evde oda kapılarının genişlikleri standart olarak 80 cm. Bunlar benim dikkat ettiğim özellikler. Diğer pek çok özellik her modelde var zaten. Yine de artılarını-eksilerini kullanırken göreceğiz tabii.

Bu arada gardrobun camından katılmışım fotoğrafa ;p


Demonte edilmiş ve çantasına yerleştirilmiş hali. Malum tatile, yazlığa falan da taşıyabiliyorsunuz.

Forum AVM'deki e-bebek mağazasından aldık. İnternet sitesini bilenler mağazaya da bayılacak. Ben hiç bu kadar çok çeşidi bir arada görmemiştim!

Yakında bebek arabası, mama sandalyesi,..vs için de tekrar uğrarız muhtemelen.


12 Temmuz 2010 Pazartesi

10 Temmuz 2010

Süper Bir Mağaza Keşfettim!


Bu süper mağaza görünüşte sıradan hobi dükkanları gibi görünebilir gözünüze. Ama malzemeden çok hazır hediyelik eşyaların satıldığı ve herşeyin ateş pahası olduğu mağazalara hiç benzemiyor Hobi Meydan. Bi kere bu kadarcık dükkanda nasıl bu kadar çok şey olduğuna şaşıyorsunuz. Pek çok malzeme tek tek ve hobi paketleri halinde bulunabiliyor. Her tür boya ve malzemesi, harika dekupaj kağıtları, kendiniz keçe dokuyabileceğiniz setler,.... daha neler neler. Çocuklar için de harika hobi setleri var. Hazır kesilmiş keçe parçalarıyla ve özel iğnesiyle kızınız kendi çantasını dikebilir mesela.

Görümcemle mağazada kendimizi öyle bir kaybettik, heryere çığlıklar atarak öyle bir saldırdık ki, çalışanlar bizden çok eğlendi halimize. Çalışanlar da çok şeker bu arada.

Mağazaya bayılmamızın en önemli sebebi fiyatların neredeyse Eminönü seviyesinde olması. Mesela 25x25 cm keçelerin tanesi 1 TL ve kaliteleri çok iyi. Her renginden aldık görümceme.


Ben de bunları ve birkaç transfer malzemesi aldım şimdilik. Yakında benim ve oğlumuzun giysileri üzerlerinde yerlerini alacaklar.

"Anladık, çok güzel de nerde peki bu mağaza?Biz de bi gidip bakalım yaw!" diyenler doğru Forum AVM zemin kata. Demedi demeyin, çok dua edeceksiniz bana ;p


10 Temmuz 2010 Cumartesi

9 Temmuz 2010

Arkadaşıma Çanta



Çanta konusunda oldukça acemi olsam da arkadaşımın ısrarlarına dayanamadım, ona bir postacı çanta diktim. Kalıp falan kullanmadım, kafama göre bir yamuk şekli çizdim cetvelle. Sonra da köşelerini içeri kıvırıp diktim hacimli dursun diye. İçine kapitone elyaftan astar diktim. Ağzını mıknatıslı çıtçıtlarla kapadım.


Bi de ağız kısmını boydan boya metal zımbalarla süsledim.


Bu da içinin görünüşü. Kendi kumaşından bir cep ve tabii ki etiketim ;p

Bu kumaşı bir yerden hatırlıyorum diyorsanız buraya

Arkadaşım çok sevdi, güzel günlerde kullanır umarım...


9 Temmuz 2010 Cuma

8 Temmuz 2010

Kısa Günün Karı

Geçen gün Capacity'nin önünden geçerken biraz zamanım vardı. Her ne kadar indirim dönemi kendimi tutmaya çalışıyor olsam da, "Mango'ya bir bakayım" dedim. Aslında niyetim önümüzdeki sezon için Mango'nun rengarenk hırkalarından depolamaktı. İstediğim renk ve modelleri bulamadım. Hevesimi Taksim mağazasına sakladım. Ama elim de boş çıkmadım hani...


Rengine vurulduğum bu bozuk para cüzdanı 9.90 olur da ben kapmaz mıyım?


Soona Flormar'a da geçerken bi uğradım tabii. 3 ojeyle kurtardım bu sefer. Saçımı boyatamıyorum ya, hırsımı diğer kozmetik ürünlerinden alıyorum! Habire saç bakım ürünün alıyorum mesela bu aralar.


İşte numaraları...


Bu da 376'nın demosu...


8 Temmuz 2010 Perşembe

2 Temmuz 2010

Mama Önlüğü-Totorial

Daha önce söz verdiğim mama önlüğü yapımının fotoğraflarını düzenledim sonunda.

İşte başlıyoruz;


1)Önce mevcut bir mama önlüğünden kağıda kalıp çıkarıyoruz. Böylece boyut ve modelini istediğimiz gibi yapabiliriz. Sonra kalıbı kumaşa aktarıyoruz. Ben 4 tane dikeceğim için kumaşı 4 kat yapıp çıkardım kalıbı.


2)Aynı işlemi astarlık kumaşa da uyguluyoruz. Ben yine 4 kat çalıştım.


3)Kumaşla astarı ön yüzleri birbirine bakacak şekilde iğneliyoruz.


4)Tersten makina ile dikiyoruz. Ama tamamını değil...


5)Ortadan bir açıklık bırakıyoruz, 3-4 cm kadar.


6)Sonra bıraktığımız açıklıktan önlüğü ters çeviriyoruz. Boyun çevresine gelen uzantıları çevirmek biraz zor oluyor. Ben kalem geçirerek yaptım.


7)Ön yüzünden ütülüyoruz. (Ay ütü reklamı gibi olmuş bu foto!!)


8)Yine ön yüzünden kenarlarına incecik makina çekiyoruz ki düzgün dursun.


9)Taa taaaam!! İşte bitti!

Arkadan tutturmak için bulabilirsem plastik ufak çıtçıtlardan alıcam. Bir de süslemesi var tabii.

Evet kızlar, şimdi sizinkileri görelim ;p


2 Temmuz 2010 Cuma

1 Temmuz 2010

Yeni Malzemelerim ve Kitabım

Uzun süredir dikiş dikerken daha pratikleşebilmek için malzeme arayışındaydım. İnternetten baya bir araştırdıktan sonra kendimi eve en yakın Singer Bayii'ne attım ve ihtiyacım olanları aldım. Her bayiide bu malzemeler bulunmayabiliyor. Ben önceden telefonla sordum, boşuna gezmemiş oldum böylece.



1) Kesme Panosu: Aslında patchwork çalışmaları için kullanılan bir malzemeymiş. Üzerinde döner makas ile rahatlıkla çalışılabiliyor. Boyutları standart 45x60 cm. Fiyatı 20 TL.

2) Döner Makas: Bu da yine patchwork için kullanılıyor aslen. Zaten birçok yerde patchwork makası diye geçiyor. Yedek bıçağıyla birlikte paket halinde. Fiyatı 10 TL.

3) Kıvrık Uçlu Nakış Makası: Heralde herkesin evinde vardır. Ben ince detaylarda çok kullanıyorum. Evdeki eskimişti, yeniledim o yüzden. Fiyatı 10 TL.

4) İplik Makası (Çıt Makası): İplik temizlemek ve yine ufak detaylarda kullanmak için pratik bir makas bu da. Fiyatı 2 TL.

Henüz malzemelerimin hepsini kullanmaya başlamadım. Kullandıkça yazarım izlenimlerimi.


Singer'in Dikiş Rehberi kitabını uzun zamandır duyuyordum. Ama benim için anlaması zor olur, kullanamam diye ertelemiştim almayı. Geçenlerde D&R'da (sadece D&R'larda satılıyor) inceleme şansım oldu ve aldım. Dikişe yeni başlayanlar için anlaşılması güç olacaktır muhtemelen. Ama temel şeyleri bilenler için bulunmaz bir nimet! Fotoğraflar ve açıklamalar çok ayrıntılı. Şimdiden çok şey öğrendim, elimden düşmüyor ;p


1 Temmuz 2010 Perşembe