1 Aralık 2010

Doğum Hikayem


Merhabalar yeniden, uzun bir aradan sonra... Bloga bakmak, yorumlarınızı yanıtlamak veya yeni yazı girmek için pek fırsatım olmuyor bu aralar, tahmin edersiniz. Bu döneme adapte olup yeniden birşeyler üretmeye başlayıncaya kadar böyle ara ara ses vereceğim.

Fotoğraf hastaneden taburcu olduğumuz gün çekildi. Tulumunun içinde kaybolmuş! Bi de utanıp yüzünü kapatmış oğlum ;))

Gelelim doğum hikayeme... Fikir olarak sezeryana hiç sıcak bakmadığım ve doğal bulmadığım için hamileliğimin başından sonuna kadar "normal doğum yapacağım" deyip durdum. Aslında o gün geldiğinde cesaret edebilir miyim bilmiyordum. Neyse ki doktorum da normal doğum taraftarıydı. Ancak 16. haftada plasentada ufak kanamalar belirmeye başladı. Fazla hareketli olduğumu bildiğinden, doktorum kendimi çok yormama bağlayıp, dinlenmemi önerdi. 1-2 hafta istirahat ettim, bir değişiklik olmadı. Bebeğin gelişmesinde sorun yaratmadığı sürece izleyebileceklerini söyledi. Doppler ile izlemeye başladılar. Gerçekten de bebeğimizin gelişmesinde hiçbir sorun olmadı, ta ki 36. haftaya kadar. 36. haftadan itibaren kilo alımı durdu. Artık doktorlarım bebeği erken almaktan, dolayısıyla da sezeryandan sözetmeye başladılar. Benim de canım sıkılıyor, herşeye rağmen oğlum sağlıklı diye teselli oluyordum. 39. haftanın ortasında hala kilo almamıştı, hiç sancım yoktu ve NST'de hiç kasılma görünmüyordu. Böylece hastaneye yatırıldım. Hala normal doğumda ısrar ettiğim için ilaçla suni sancı vermeye başladılar. 12 saatin sonunda yoğun sancılarım olduğu halde doğum başlamayınca gece yarısı sezeryana girdim. Sonrasını sezeryanla doğum yapan herkes bilir... Kendi ağrılarınızla boğuşurken bebeğinize bakmaya çalışıyorsunuz. Süreç beni yorsa ve üzse de bebeğimi emzirebildiğim için mutluyum. Çünkü sezeryan istemememin en önemli sebebi süt veremeyeceğim korkusuydu.

Şimdi herşey yavaş yavaş kolaylaşmaya başladı. Bugün 1. ay kontrolü için doktordaydık. Bu seferki gündemimiz gaz sancılarıydı. Hani şu meşhuuuur KOLİK belası! Bu başlı başına bir post konusu, ilk fırsat bulduğumda yazacağım onu da.

Kendinize iyi bakın ;D

01-12-2010