26 Ocak 2011

Graco Bebek Salıncağı


Bizim minnoş oldukça gazlı biliyorsunuz. Haliyle genelde kucakta geziyor. Uyuduğu zaman da kısa süre sonra gaz sancısıyla uyanıyor yavrum. Eşimle yorgunluğa ve sırt-bel ağrılarına daha fazla dayanamadık ve salıncak araştırmaya başladık geçen hafta. Önce biraz internet araştırması, sonra da birkaç AVM dolaştıktan sonra bu salıncağa karar verdik. Kadir Has AVM'deki İdil Baby'den resimdeki renginden aldık.

Özelliklerine gelince; Pille çalışıyor, haliyle orta boy şarj edilebilir pil ve şarj aleti almak gerekiyor(bu da ekstra bir masraf). İki hız ayarı var, sallanma hızı oldukça iyi. Hafif ve pratik, kolayca kuruluyor ve tekrar katlanıyor. Küçük olduğu için de evde fazla yer kaplamıyor. 1 yaşına kadar kullanılabiliyor. Tek eksisi, koltuğunun tam yatmıyor olması. En yatay hali port bebelerin eğimi gibi. Bu nedenle çok küçük bebekler için uygun değil. Bizimki 3. ayını doldurduğu için sorun olmadı, rahatlıkla kullanıyoruz. Fiyatı 180 TL.

Peki işe yaradı mı? Kesinlikle evet!!! 3 gündür konforumuz değişti resmen. Miniğimiz salıncağını çok sevdi. Hem üzerinde rahatça uyuyor, uykusu bölünmüyor; hem de uyumadığı zamanlarda keyfi yerinde oluyor, ağlamıyor. Ki ben şu anda bu yazıyı rahatlıkla yazabiliyorum ;p

Hasılı parasının hakkını fazlasıyla veriyor. Biz çok memnunuz, şiddetle tavsiyemdir ;D

26-01-2011

25 Ocak 2011

Çamur Rengi/Mud Color



Bu kışın en popüler oje rengini Golden Rose'da buldum nihayet. 110 numara. Biraz geç kaldığımın farkındayım ama bebişle ancak bu kadar ;p

I finally found the most popular nail color of this winter. From a local brand, Golden Rose. I know i'm a bit late, but it's not easy with a baby ;p

25-01-2011

22 Ocak 2011

Krem Bluz/Cream Blouse



Bu bluzu da doğumdan önce dikmiştim. Krem rengi çok ince bir triko kumaş. Model çok basit, tek özelliği kayık yakası. Dikerken istediğiniz gibi oyabilirsiniz. Baharda sık sık giyeceğim sanırım.

I sew this blouse before the birth. A cream colored very thin tricot. Pattern is so simple, the only feature is it's boat neck. You can arrange collar wideness as you like. I think i'll wear it frequently in spring.

22-01-2011

18 Ocak 2011

İlk H&M Seferi/First Picks From H&M






Nihayet geçen hafta gidebildim H&M'ye. Bana kalsa mağazanın yarısını yüklenirdim! Ama malum kilo vermeden çok fazla birşey almak istemiyorum. Zaten kalabalıkta herşey kapanın elinde kalıyordu. Şimdilik ganimetler bunlar...

I finally went to the first shop of H&M last week. I could really buy half of the shop, but i have to lose weight first. And these are my first picks...

18-01-2011

9 Ocak 2011

Kalem Etek/Pencil Skirt




Bu kumaşı hatırlayan oldu mu? Heralde bir yıl olmuştur alalı! Doğumdan önce dikip de ekleyemediklerimden biri bu etek. Şimdi dolapta giyileceği günü bekliyor. Malum emzirirken diyet yapılmıyor, spora da vakit yok henüz. 6-7 kg fazlam kaldı, birkaç ayda veririm nasılsa.

Is there anybody who remembers this fabric? I guess it's been a year since i bought it! It's one of the projects i sew before birth. Now it's waiting to be worn in my closet. As you know, i can't go on a diet during breastfeeding and have no time for exercise. I need to lose 6-7 kg. I think i can lose them in a few months.

09-01-2011

6 Ocak 2011

Kolik



Oğlumuz doğduktan 2 hafta sonra tanıştık kolik denilen berbat şeyle. Ne olduğunu anlatmayacağım uzun uzun. Nette yüzlerce sayfa var bununla ilgili. Biz neler yaşıyoruz, nasıl başetmeye çalışıyoruz ondan bahsedeceğim.

Koliğin en zor tarafı kendinizi inanılmaz çaresiz hissettirmesi. Çünkü ne yaparsanız yapın bazen ağlaması kesilmiyor. Ve bu öyle sıradan bir ağlama değil, etinden et koparılıyor gibi!

Biz neler yapıyoruz? Maddeler halinde:

1) Kucağımıza alıp, elimiz karnına hafif baskı yapacak şekilde sallayarak dolaştırıyoruz.
2) Her beslenme öncesinde gazını azaltacak bir önlem alıyoruz; ilaç (oğlumuza sab simplex iyi geldi), kimyon+rezene suyu, vs.
3) Her beslenme sonrası gazını iyice çıkarıyoruz.
4) Emzik, ayakta-salıncakta sallama, nini-şarkı söyleme gibi aklımıza gelen her yöntemi deneyerek sakinleştirmeye çalışıyoruz. Bu sırada sessiz, loş bir odada olmak önemli.
5) Emzirmek en çok işe yarayan yöntem. Ama sancısı varken canınızı çok yakabilir.

Bir de şu meşhur Kolik cd'sini alacağız ilk fırsatta. Alınca yazarım onu da.

İşte günler böyle geçiyor bu aralar. Artık evde oğlumla yalnızız. Allahtan sancısı akşamları başlıyor da babası da evde oluyor. Yoksa tek başına kotarılacak birşey değil kesinlikle. 3. ayı dolsun diye bekliyor, bol bol dua ediyoruz. 

Dikiş dikmeyi ve sizleri okumayı çok özlüyorum bu arada. Fırsat buldukça ses veririm. Kendinize iyi bakın ;D


06-01-2011