30 Mayıs 2011

Eşarptan Elbise



Bir ara çok popülerdi eşarplardan, şallardan birşeyler dikmek hatırlarsınız. Özellikle tunik, plaj elbisesi, pareo gibi şeyler yapılırdı. Ben de yaptım zamanında. Geçenlerde yine aklıma esti, bu eşarpları aldım pazardan. 



Veee, bu hale geldiler. Yaz için çok ferah, serin tutacak bir elbise oldu. Kalıp falan yok. Fotoğraftan belli oluyordur zaten. Kendi ölçülerime göre kabaca bir "T" harfi olacak şekilde kumaşı kesip, kol altlarından biraz yuvarladım. Kumaş esnek olmadığı ve rahat olmasını istediğim için oldukça geniş biçtim. Kol açıklığını, yakayı istediğim genişlikte ayarladım. 

Bunu da çok sevdiğim bir arkadaşıma hediye ettim. Umarım severek kullanır.


30-05-2011

26 Mayıs 2011

"Özel Tasarım" Diş Kaşıyıcı ;p



Çocuğu olanlar bilirler, diş çıkarma döneminde inanılmaz ağrı ve kaşıntı olur dişetlerinde miniklerin. Bizimki de kaşınıyor hatır hutur iki aydır. Zaman zaman çok huzursuz oluyor. Eline ne geçerse ağzına sokup kaşıyor. Diş kaşıyıcıları hariç. Yine bilen bilir, nedense çeşit çeşit alınır ve hiçbiri de bir işe yaramaz diş kaşıyıcıların.

Ben de en çok işe yarayan şeyi -havucu- biraz daha işe yarar hale getireyim dedim. Üzerinde bıçakla kalın çentikler açtım. Bu şekilde biraz daha iyi oldu. Şu dişleri bir çıksa da hem oğlum, hem biz rahatlasak!

26-05-2011

24 Mayıs 2011

Çanta Farketmez







Nihayet ben de bir çanta içi düzenleyici dikebildim. Kardeşimden duymuştum, buna "çanta farketmez" de deniyormuş. Çok hoşuma gitti bu isim! 

Model oldukça basit. Kumaşım İKEA, içine astarlık kumaşı tersten diktim daha mat bir görüntü istediğim için. Bunu bir arkadaşımı düşünerek diktim, sürpriz olacak. Umarım beğenir. Bu arada annem ve kızkardeşim bu postu görüp bana bozuk atmadan onlara da dikmeliyim birer tane ;p

Çok daha fazla renk ve modelde çanta içi düzenleyiciler için sevgili Tiryaki'yi ziyaret etmenizi öneririm.

24-05-2011

23 Mayıs 2011

Başarısız Bir Deneme: Sarı Bluz



Doğumdan hemen önce diktiğim bu krem triko bluzu hatırlarsınız. Rengi bana çok soluk geldiği için boyamaya karar verdim.


Seçtiğim renk kumaş boyasını aldım ve üzerindeki talimatlara göre boyadım.


Ama ufak bir sorun vardı, katalogdaki renk limon sarısına yakın bir açık sarı (kanarya rengi) iken, sonuç hardal sarısı oldu nedense. Bu ilk denemem olduğu için tecrübesizim ama bu boyaların katalogdakinden daha açık renk çıktığını duymuştum.


İşte sonuç: güzel bir limon sarısı beklerken ortaya çıkan renk bu. İşaretli yerlerdeki dalgalanmalar da görünüyordur sanırım. Bunlar benim kaynatırken yeterince karıştırmamamdan oldu galiba. Aynı anda başka işlerle de uğraştığım için... Huyum kurusun ;p

Ama vazgeçmek yok, denemeye devam. Bundan sonra da farklı kumaş boyama projeleri olacak burada. 

23-05-2011

18 Mayıs 2011

Oğluma İlk Pantolon




Nihayet oğluma kıyafet dikmeye başlayabildim. Erkek çocuk olunca kıyafet meselesi biraz daha zor oluyor malum. Hem satın alırken hem de dikerken. Kız çocuklardaki gibi kolay elbiseler, bluzlar dikme alternatifi olmuyor. Çok kısa bir süre giyeceği kıyafetlere de fazla emek vermek istemiyorum. Zaten dikişe çok kısıtlı zamanım kalıyor.
   
Aslında biraz da mecburiyetten dikildi bu pantolon. Bir aydan fazladır esnek kot kumaşından pantolon bulabilmek için bebek mağazalarını dolaşıp duruyorum. Yetişkinlere esnek rahat kumaşlardan pantolon üretiyorlar da, asıl gerekli olanlara yani bebeklere neden sert kumaşlardan yapılıyor hiç anlamıyorum! 

Baktım ki bulamayacağım, dikeyim o zaman dedim. Kot görünümlü esnek bir kumaş kullandım. Evdeki bir pantolonunu kumaşın üzerine koyup kalıbını çıkardım. Parçaları birleştirip beline de lastik geçirdim. Paçalarına da bebe lastiği geçirdim, hepsi bu. Bana bu modeller daha kullanışlı geliyor. 

Kumaşım da çok esnek olduğu için inanılmaz rahat bir pantolon oldu.


Bu da giyilmiş hali...

Bu kumaştan daha önce kendime elbise dikmiştim.

Oldukça bereketli olan bu kumaşımdan bir-iki şey daha çıkacak sanırım.

18-05-2011

17 Mayıs 2011

Cilt Bakım Ürünlerim ve Yeni Keşfim


Çalışmaya ilk başladığım yıllarda maaşımın hatırı sayılır bir kısmını başta Lancome olmak üzere pek çok markadan pahalı kozmetik ürünlere yatırıyordum. Hele de kampanya dönemlerinde set set alıyordum. Nasılsa taksitle diyerek. Tabii bundan birkaç yıl öncesine kadar kozmetikte uygun fiyatlı alternatifler çok azdı. Zamanla ürünler çeşitlenince ben de daha uygun fiyatlı ürünler denemeye başladım. Aralarında fazla bir fark olmadığını görünce kozmetikler hakkındaki fikirlerim değişmeye başladı. Artık güneş koruyucu gibi özel ürünler dışında kozmetiğe fazla para harcamıyorum. Ancak şunu da söylemeliyim; benim sorunlu bir cildim yok ve dermokozmetik ürünleri bu konunun dışında tutuyorum.

Aslında yeni keşfettiğim bir kremden bahsetmek için hazırlayacaktım bu postu. Sonra kullandığım diğer ürünleri de yazayım bari dedim. Üşenmedim; tek tek fotoğrafları ve yorumlarımla işte kullandığım ürünler;

Temizleyiciler:

Temizleyici denilince bu iki ürünü tek geçerim. Karma cildimi harika temizliyorlar. Bu ürünlerden sonra nadiren olan sivilcelerim de kayboldu. Maske formunu daha çok sevsem de acelem olduğunda jel daha pratik oluyor.

Tonik:

Benim için yıllardır tonik demek gülsuyu demek. Gerçekten ferahlatıyor, sıkılaştırıyor ve sonrasında yüzümde yapışkan bir tabaka varmış gibi olmuyor. Favorim Şelale Gülsuyu. Bir ara %100 gülsuyu denildiği için Rosense denedim ama kokusu bir felaket!

Nemlendiriciler:

Garnier Esas Bakım Karma Ciltler: 2 yıldır kullanıyorum ve çok çok memnunum. Marketten nemlendirici olur mu demeyin. Tek kusuru hafif yağlanma yapabiliyor olması. Gündüz kullanmıyorum bu yüzden. Ama kokusu ve yapısı çok güzel. Kesinlikle sivilce yapmıyor. 

The Body Shop Vitamin C Eye Reviver: Pek çok göz kremi gibi nemlendirmekten başka bir fonksiyonu yok. Eh işte. Bu bittikten sonra E vitaminlisini deneyeceğim.

Murad Oil-Free Sunblock: Son 3-4 yıldır değişmez gündüz kremim. Kışın SPF 15, yazın SPF 30'unu kullanıyorum. Kokusu, yapısı harika. Yağlandırmıyor. Sadece rengi tenime biraz koyu geldiği için bronzlaştırıcı pudra varmış gibi duruyor. Zaten artık Strawberry'den de alamayacağıma göre uzun bir araştırmadan sonra değiştirmeye karar verdim.  


Ve işte yeni keşfim; Hamilton Everyday Face SPF 30. Krem yeni değil tabii, ben yeni keşfediyorum. Yapısı çok hafif, hatta belirgin şekilde matlaştırıyor. En önemlisi de rengi tenime uygun ve fondöten/pudra varmış gibi görünmüyor. Açık tenlilere çok uygun yani. Ben çok menunum. Sanırım uzun bir süre değiştirmem. Sadece eczanelerde satılıyor. Fiyatı da emsallerine göre çok uygun, 75 gr ve 45 TL.

Bioderma'nın SPF 50 renkli nemlendiricisini de denedim bu arada. O da fondöten gibi duruyor. 

Maskeler/Peelingler:

The Body Shop Tea Tree Mask: Güzel bir maske ama yapısı çok yoğun. Temizlemesi zor oluyor. 

The Body Shop Micro Refiner: Yine C vitaminli seriden bir ürün. Satarken mucizevi bir ürünmüş gibi övmüşlerdi. Ama bir peeling ürünü için partikülleri çok iri, rahatsız ediyor. Kokusu da berbat!

Dermalogica Daily Microfoliant: Pek çok derginin ve internet sitesinin defalarca "en iyi peeling ürünü" seçtikleri bir ürün. Haklılar da; incecik, kesinlikle tahriş etmeyen bir yapısı var. Her gün kullanılabiliyor ve cildi inanılmaz parlatıyor. Yıkadıktan sonra yüzüm sanki deliksiz 10 saat uyumuşum gibi aydınlık oluyor. Bendeki salon boyu, yine Strawberry'den almıştım. Sanırım daha yıllarca bitiremem ;p Zaten artık başka peeling ürünü de kullanmam.

El Kremleri:

Yazın Bepanthen krem, kışın Bepanthen merhem ve Arko Classic vazgeçilmez el kremlerim. Özellikle Bepanthen merhem dudak çatlaklarında bir mucize. 

İşte böyle... Sizin de bu ürünlerden kullandıklarınız var mı?

17-05-2011

15 Mayıs 2011

Straples Elbisenin Dönüşümü



Bu elbiseyi pazardan desenini çok beğenerek almıştım, hem de 5 liraya! Boyu istediğimden uzundu. Kısaltayım diye elime aldım geçen gün. Ama eteğindeki deseni bölmek istemedim.


Bir süre kararsız kaldıktan sonra aldım elime makası. Göğüs kısmını ve etek ucundaki danteli kesip çıkardım. Göğüs altından ve etek ucundan büzgülü olduğu için oldukça geniş bir parça kaldı elimde. 


Sonra parçayı Pakize'ye giydirdim. İğnelerle üzerinde oynaya oynaya böyle bir bluz çıktı ortaya. Etek ucundaki danteli de büzdürmeden diktim yeniden. Elbise olarak giyemesem de hem bu parçayı değerlendirmiş, hem de çok beğendiğim deseni kullanmış oldum.

15-05-2011

13 Mayıs 2011

Oğlumun Çayır Çimen Keyfi




Geçen cumartesi sıcak havayı görünce çayıra vurduk kendimizi. Fotoğraflar Florya Atatürk Ormanı'ndan ve eşimin oyuncağıyla (Nikon D 60) çekildikleri için de haliyle baya bi farklılar.


Bu da ilk kez çimen görmüş sarı böcüğüm! Çimenleri önce iyice bir inceledi, sonra da koparıp ağzına sokmaya çalıştı safım ;p Açık havayı çok seviyor, alışveriş merkezlerinden de resmen nefret ediyor. Alışveriş merkezinde bir saate kalmadan mızıldanmaya başlıyor. Ama dışarı çıkınca hiç sesi çıkmıyor. İnanılır gibi değil, parmak kadar veledin tercihleri var ;D

Umarım bu haftasonu da hava böyle güzel olur. Zaten bebek dolayısıyla fazla dışarı çıkamadık bu kış. Bir de havalar bir türlü ısınmayınca bunaldım iyice.

13-05-2011

10 Mayıs 2011

Kocanın Kazağından Geri Dönüşüm



ÖNCE: Eşimin artık pek giymediği ve yine "sen bundan bişey yaparsın" diye verdiği kazağı.


SONRA: Daraltıp süslediğim, kendime uydurduğum "yeni" kazağım.


Yaka detayı...


Bu da boyun kısmından çıkan parçayla kışlık saç bandım ve kulak ısıtıcım...

10-05-2011

8 Mayıs 2011

Anneanneler Günü



Anneliğimin henüz altıncı ayında ve daha ilk anneler günümde annemi yavaş yavaş anlamaya başlıyorum galiba. Benimle üzülüp, benimle sevinmesini... Ben yemediysem yemek yiyemeyişini... Benimle ağlamasını, gülmesini... Çok uzakta olsam bile sıkıntımı sezişini... Benim mutlu olmamın onun için ne demek olduğunu...

Yeğenimin deyimiyle "Anneanneler" Günün kutlu olsun bitanem. 

İyi ki varsın, iyi ki benim annemsin...

08-05-2011

6 Mayıs 2011

TC Google Arama Motoru Genel Müdürlüğü



Blogger yasağı yeni kalkmışken ve bünyelerimiz henüz yurtdışından alışveriş yasağını sindirememişken yeni bir yasak-sansür yasamız daha oldu. Vatana millete hayırlı olsun! 

Daha neler göreceğiz bakalım benim yasaklı ve güzel ülkem......

Yeni Google'ımız için tık tık..


06-05-2011

5 Mayıs 2011

Marin Elbise



Başta siyah-beyaz olmak üzere tüm çizgili desenlere bayılırım. Zaten marin teması da hemen her yaz moda oluyor. Geçenlerde pazarda bu kumaşı görünce kaçırmadım. 

Yine kalıpsız, basit kesimli bir elbise. Tek detayı kol ağızları ve yakadaki biyeler. Biyeleri kalın kırmızı saten kurdeleyi katlayarak yaptım. Ama bir dahaki sefere hazır biye kullanacağım, çünkü zorladı biraz.

Bu sade hali..


Bu da kemer ve broşla süslenmiş hali.


Daha önce diktiğim çizgili ciciler; tunik ve hamile elbisesi.


05-05-2011

3 Mayıs 2011

Evimizin Yeni Bebekleri



Bu bebek kumrular yaklaşık iki haftadır balkonumuzda bizimle yaşıyorlar. İlk fotoğraf yumurtadan çıktıktan iki gün sonra. Ve ilk fotoğrafla sonuncusu arasında sadece 12 gün var! İnanılmaz değil mi? Çabucak büyüdüler ve sanırım 1-2 güne kadar da uçabilecekler. Bizim bebeklerimize verdiğimiz emeği düşünsenize. Ne kadar da zor büyüyor insan yavrusu...

03-05-2011