30 Haziran 2011

Kurdelelerle Yepyeni Bir Çanta

Bu aralar daha çok geri dönüşüm projeleri paylaşıyorum farkındaysanız. Dikişe ara vermiş falan değilim, tam tersine oğlum her uyuduğunda koşuyorum dikiş odama. Ama akşam eşim gelince oğlanla oynamaya dalıyoruz, dikilenleri fotoğraflama işi kalıyor.


Bu bez çantayı pazarda kullanıyordum ama yine de dümdüz olmasına gönlüm razı gelmedi.


Geçen gün sevgili Demet'in diktiği keselerden biri (çizgilerin dansı koymuş adını) ilham oldu bana ve çantamı böyle renklendirdim.


Rengarenk kurdeleleri çantaya iğneleyip diktim. Sapının birini çıkarttım, diğerini de çantanın her iki yanından tutturdum. Biraz hacimli dursun diye tabanındaki köşeleri içe kulak şeklinde diktim.


Artık pazarda kullanmaya kıyabilir miyim ki?!!

30-06-2011

24 Haziran 2011

Keratin Bakımı İle Yepyeni Saçlarım



Uzun süredir denemek istediğim bir uygulamaydı Keratin Bakımı, nam-ı diğer Brezilya Fönü. Saçlarımın dalgasını genel olarak sevsem de çok elektrikleniyor olması canımı sıkıyordu. Artık değil fön çektirmek veya düzleştirici uygulamak, köpük sürebilirsem kendimi şanslı sayıyorum. Bebekle herşeye tek başıma yetişmeye çalışıyorum malum. Geçen hafta memleketteyken deneme amacıyla tanıdık bir kuaföre yaptırdım. Bu yüzden yer ve fiyat bilgisi veremiyorum maalesef, çünkü neredeyse malzeme maliyetine geldi. Uygulama sırasında biraz sıkılsam da (3 saat kadar sürdü) değdi gerçekten!


İşte sonuç: bu saçlarımın yıkandıktan sonra kendi halinde kurumuş hali. Hatta biraz toka izi bile var. İnanması zor evet, ben de internette, kuaförlerde gördüğüm önce-sonra fotoğraflarına inanmıyordum çünkü. Gerçekten de yıkayıp kurutunca kuaförden çıkmış gibi oldum. Üstelik de inanılmaz parlak ve yumuşak oldular. Artık kolay kolay vazgeçemem bu halinden. 

Bu aralar şampuan reklamlarındaki hatunlar gibi saçlarımı savura savura geziyorum ortalıkta. Sefam olsun!!


EKLEME: Az önce bir blogger arkadaşın yazdıklarını okuyunca aklıma geldi: Keratin Bakımı yapıldıktan sonra özel bir şampuan, serum vs öneriliyor ya, benim yaptırdığım kuaför "hikaye bunlar, sakın ha alma, boşuna para dökme onlara! eskiden nasıl bakıyorsan saçına aynen devam et" dedi. Bir de şu denizde-havuzda hemen bozuluyor muhabbeti de yalanmış. Ben de onun yalancısıyım valla ;p

24-06-2011

23 Haziran 2011

Bugün Çok Mutluyum...


Çünkü;

Çiçeklerim yerlerini sevdiler ve teker teker açmaya başladılar...



Geçen hafta memleketten (Antakya) aldığım bu ipek fularla kendimi şımarttım...


Altınoluk'tan gelen bu harika zeytinyağıyla (memleketiminki kadar güzel olmasa da ;p) nefis bir Mualla pişirdim.


Oğlumla bol bol oyunlar oynadım. Kahkahalarının ve çıkardığı ilk anlamsız kelimelerinin (bab-bab-baaaaa!) tadını çıkardım. Sonra da uyurken izledim uzun uzun. Sağlıklı ve mutlu bir bebek olduğu için, onun yanında olabildiğim için şükrettim sonra da. Bir de görebildiğim bütün güzellikler için...

23-06-2011

21 Haziran 2011

Çanta Yenileme



Evde böyle bir eşantiyon çanta vardı. Çok büyük olduğu ve ağzı fermuarla kapandığı için plaj çantası yapmayı düşündüm. Tabii önce her iki tarafındaki yazılardan kurtulmam gerekiyordu. Önce boyama veya aplike yapmak geldi aklıma. Sonra da daha işlevsel bir fikir...


Geçen hafta yeni balkon takımımın fotoğrafıyla birlikte eskisinin masa örtüsünü de atmayacağımı söylemiştim ya hani. İşte o masa örtüsünü bu çantaya kocaman cepler yapmak için kullandım. Cepler tok dursun, sarkmasın diye iki kat kumaş kullandım. Her iki yüze de genişçe birer cep diktim. Daha ufak malzemeler için birini dikişle ortadan böldüm.


Büyük cep, dergilerim için...


Bölmeli cep, güneş kremleri vs için.

Nasıl fikir?

21-06-2011

17 Haziran 2011

Eski Elbiseye Dantel Dokunuşu


Bu penye elbiseyi uzun süre önce kardeşimden hacılamıştım. Çok sevdiğim halde, derin dekoltesi ve orta boy kolları yüzünden çok rahat kullanamıyordum.


Kollarını kısalttım...


Yakasına da hediyelik küçük bir havludan söktüğüm danteli geçirdim. Artık yepyeni bir elbisem var ve içine birşey giymek zorunda değilim!

17-06-2011

14 Haziran 2011

Yeni Balkon Takımı

 
Eski balkon takımımın sandalye minderleri hem oldukça yıpranmış, hem de renkleri solmuştu. Ben de yerlerine pazardan bu cicileri aldım, kumaş alıp dikince maliyeti neredeyse aynı oluyor çünkü. Eee, artık balkon mevsimini de açtık. Yemekler, çay sefaları, okumalar burada kış gelene kadar. Balkonumuz binanın arka tarafına baktığı için araba seslerinden uzak oluyoruz burada. Zaten sakin bir muhit olduğu için pek gürültü de olmuyor. Bu arada oğlumuz da salıncağında eşlik ediyor bize.


Bu da eski takımın masa örtüsü. Tabii ki atılmayacak, birkaç projede kullanılacak. İlki de bir geri dönüşüm çalışması , yakında geliyor...


14-06-2011

10 Haziran 2011

Yeni Çiçekler ve Terlik Süsleme


10 marifet'ten öğrendiğim çiçekleri yapmak için; bolca kurdele ve biraz tele ihtiyacımız var. Ben tel yerine ataçları açıp kullandım.


Çiçeklerin bitmiş halleri böyle. Merak etmeyin yapılışını da anlatacağım.


                                   önden                                                           arkadan


5 dakkada bittiler ve slikon tabancasıyla terliğime kondular.


Gelelim yapılışına: Fotoğraftan da anlaşılıyordur ama ben yine de yazayım (yaparken fotoğraflamayı unutmuşum, özür!).Tellerden veya açılmış ataçlardan beş kollu bir yıldız oluşturuyoruz. Kurdeleyi ortada bir düğümle sabitledikten sonra tellerin etrafından, bir üstten bir alttan doluyoruz. İstediğimiz büyüklüğe gelince de kurdelenin ucunu arkaya dikerek veya yapıştırarak tutturuyoruz. Tellerin de uçlarını arkaya kıvırıyoruz. Sonra da güzel çiçeklerimizi istediğimiz yere konduruyoruz.

Umarım anlaşılır olmuştur.

Benim kullandığım kurdele daha ince olduğu ve ben daha sıkı yaptığım için daha hacimsiz bir çiçek oldu. Farklı kurdelelerle çok farklı görünümler ortaya çıkacaktır.

10-06-2011

9 Haziran 2011

Eski Mumluklardan



Eski İKEA mumluklarım uzun süre balkon sefalarımızda bize eşlik ettiler. Ama artık hem renkleri solmaya başladı, hem de yenilerini almak istiyordum. Tabii ki atmadım, yeniledim...


Akrilik boyalarla renklendirdim, vernikledim. Çiçeklerini de dikince böyle minicik saksılar haline geldiler.



Dikiş odamın yeni neşesi artık bu çiçekler. Her sabah odama girince ilk onlara bakıyorum.

09-06-2011

8 Haziran 2011

Bu Önlük De Bana




Geçenlerde bir arkadaşım için mutfak önlüğü dikmiştim. Aynı kumaştan kendime de diktim sonunda bir tane. Kumaş İKEA'dan, astar için yine aynı kareli koton kumaşı kullandım. Askıları da saten kurdeleyle yaptım.

Hiç hoşlanmadığım yemek yapma işine biraz olsun ısınırım belki yeni önlüğümle ;p

08-06-2011

6 Haziran 2011

Maksi Etek




2 yıl önce Assos'a giderken bir maksi elbise dikmiştim. Bu sene o elbiseden sıkıldığımı farkettim. Hazır maksi etek modası da tavan yapmışken elbisemi kesip, lastik geçirip eteğe çevirdim. İlk olarak bu haftasonu Bodrum'da giyip salındım güzelce. Şimdi sırada yine bir Assos tatili var...

T-shirt: Mudo
Ayakkabı: Kemal Tanca

06-06-2011

2 Haziran 2011

Plaj Elbisesi, Çantası ve Kısa Bir Tatil






Bu elbise ve çantayı dikeli 2 yıldan fazla oluyor. Hala her tatilde severek kullandığım bir ikili. Nasıl olduysa buraya eklememişim. Haftasonu eşimin bir toplantısı vesilesiyle ufak bir tatil yapma fırsatımız olacak. Çanta hazırlarken bunları da fotoğraflayıp ekleyeyim dedim. 

Bu arada emzirdiğim için eski bikinilerimin üst kısımları hep dar geldi. iki gün önce bikini için alışverişteydim. Aynadaki görüntümden pek hoşlanmadım doğrusu. Sorun kilolar değil, pek bir kilom kalmadı zaten. Vücudun şekli bariz değişiyor doğumdan sonra. Çatlaklar olmadı bende. Ama hafif sarkmalar var. Bir de benim kalıtsal olan, 20'li yaşlardan beri var olan varis sorunum var. Haliyle hamilelikte iyice arttı. Neyse onun için randevu aldım, en kısa zamanda tedaviye başlıyorum. Tedavinin sonucunu da yazarım burada. Pilates'e de devam, moral bozmak yok!

02-06-2011