29 Temmuz 2011

Wonder Hanger Bu Kez Şehir Fırsatı'nda



Bir önceki yazımda bahsettiğim Wonder Hanger dolap içi düzenleme seti bu kez de Şehir Fırsatı'nda kampanyada. Hem de bu kez 9,90 TL ve yine ücretsiz kargo. Ben iki set daha alıyorum, kaçırmayın derim.

Haber verdiği için sevgili Bahar'a teşekkürler ;))

28 Temmuz 2011

Gardrop Düzenleme Mucizesi: Wonder Hanger!


Bizim evde dolaba kıyafetlerini sığdıramayan yalnızca ben değilim maalesef. Eşim de giyim-kuşam işine, hele de ayakkabılara çok düşkündür. Bir evde iki süslü olunca dolaplar bizi sığmıyor haliyle. Paltolar başka dolaba, ayakkabılar kutularla balkona,...vs. Eşyalarla köşe kapmaca oynuyoruz adeta. 

Dolapları düzenlemek için şimdiye kadar çeşit çeşit düzenleyici aldım İKEA, Koçtaş gibi mağazalardan. Hepsi de kısmen işe yaradı. Geçen gün de Grupanya'dan Wonder Hanger isimli bir askı seti aldım. Her biri beş askıdan oluşan 8 askılık bir set. Toplam 40 parça giysi aslılabiliyor. Fiyatı 12,90 TL, kargo ücretsiz.


Önce dolapta eşimin giysileri üzerinde denedim. Eşim gömlek giymeyi sevdiği için çok fazla sayıda askı kullanmak gerekiyor. Ve de dolap çok kalabalık oluyor. Üstelik çok kırıştıkları için asılan her giysiyi de yeniden ütülemek gerekiyor. Üstte eşimin dolabının doğal hali görülmekte..


Set böyle ufak bir kutu içinde geliyor.


İçinden bu şekilde 8 adet askı çıkıyor.


Giysileri askılarıyla birlikte bu askının üzerine asıp, bir tarafını serbest bırakıyorsunuz.


Veeee, hokus pokus!!! İnanamadınız değil mi? Valla ben de ilk anda inanamadım. Dolaptan sadece iki ceketi çıkarıp, başka bir dolaba aktardım. Bütün gömlekler ve t-shirtlerle beraber alt raflardaki polo yaka t-shirt'leri de astığım halde dolabın yarısı boş kaldı resmen. Askıların hepsini bile kullanmadım, daha 3 tanesi duruyor. Kıyafetler kesinlikle kırışmıyor ve askıların kullanımı çok çok rahat, tavsiye ederim.

Bir dahaki kampanyada 3-4 tane daha alıcam sanırım.

DİPÇİK: Yazı reklam gibi olmuş ama firmayla bir ilgim yok arkadaşlar. Sadece tecrübelerimi yazdım.

25 Temmuz 2011

Tatil Bana Güzel


Kendim gibi eşimin ve oğlumun fotoğraflarını da paylaşmayı tercih etmiyorum biliyorsunuz. Ama hem blogger arkadaşlardan, hem de sık görüşemediğimiz arkadaş, eş-dosttan çok soran oluyor, "arada fotoğraflarını koy da özlem giderelim" diyorlar. Bu yüzden bu seferlik bir istisna yapıyorum ve oğlum için yüzmek ve oynamakla, bizim için de haliyle ona hizmet etmekle geçen ilk tatilimizi onun fotoğraflarıyla, fotoroman tadında özetliyorum. İşte oğlumun gözünden tatilimiz;


"Aslında burdan atlasam karşıya kadar yüzerim ki."


"Bu kadarcık ördek bile yüzebiliyorsa benim bu kavanoz kadar havuzda ne işim var baba?!"


"Hah şöyle! Devam et kaptan!"


"Havuz yormuş, acık kestireyim."


"Acık da iskelede şekerlemece.."


"Sence de güneşten korunmayı abartmıyor musun anneee! Çıkar şunu da yüzümü görsünler."


"Merhaba millet!"


"İki hizmetkarla tatil süper oluyormuş. Tavsiye ederim valla!"


19 Temmuz 2011

Ev Pantolonunun Dönüşümü


Artık yolda her iki kişiden birinin üstünde gördüğümüz şalvar kesimli pantolonlardan benim de canım çekti sonunda. Kalça ve basenleri çok geniş gösterdiği için uzun bir süre mesafeli durmuştum bu modele. Ama rahatlığı da tartışılmaz tabii. Giyer miyim pek bilemediğimden  ne para vermek istedim, ne de dikmekle uğraşmak. En iyisi evdeki bir pantolonla deneme yapmak dedim, aldım elime makası...


Zamanında pazardan alınmış oldukça bol, tiril tiril, pijamadan hallice ev pantolonum.


Bu da yeni şalvar pantolonum. Sadece her iki yandan daraltıp, paçalarına lastik geçirdim.


Artık çarşı-pazar, çayır-çimen demem giyerim ben bunu. 

Rahatlığına anında alıştım, ama yakıştı mı bilemedim. Giydikçe gözüm de alışır elbet. Zaten insanoğlu gözüne sokulan her şeye eninde sonunda alışmıyor mu?

DİPÇİK: Siz bu yazıyı okurken ben Assos'ta kızgın kumlardan serin sulara atlıyor olacağım eşim ve bızdığımla. Dönüşte görüşürüz.

14 Temmuz 2011

Mutfak Önlüğü Yenileme



Bu bizim emektar Bozcaada hatırası mutfak önlüğümüz. En az 5-6 yıllık! Artık iyice solmuş, lekelenmişti. Sağı-solu yırtılmadan değerlendireyim dedim. Arkası su geçirmez olduğu için ön yüzünü kumaş kapladım.


İşte sonuç... Kumaş balkonumun eski masa örtüsünden. Bir de çanta yenilemiştim bu kumaşla.


Takım eksik olmasın, tutaçları da olsun dedim. Hem de pembe biyeli. 

Halen de bitmedi kumaş. Bir-iki de makyaj çantası çıkar sanırım. Offf! Bu bir türlü bitmeyen kumaşlar başıma bela oluyor. Atmaya da kıyamıyorum. Kırkyama yapmaya başlayacağım bu gidişle. Ay zaten ona da merakım var. Maymun iştahlı mıyım ne?!!

13 Temmuz 2011

Burda'dan İlham Alanlar



Burda Mart 2009



Polo Garage (YKM Magazin yaz 2011 sayısından)


Burda Temmuz 2009


Derishow (Süper Temmuz-Ağustos 2011 sayısından)

Burda'dan ilham almaya devam  o zaman!

DİPNOT: İyice tatil havasına girdim, dikiyorum ama yazasım yok. 2 gün sonra tatile gidiyoruz. Bakalım minik kuşla başımıza neler gelecek oralarda?

6 Temmuz 2011

Kot Görünümlü Şort



Tatil için hazırlıklarım devam ediyor. Geçenlerde plaj çantası yenilemiştim. Sırada kot görünümlü bir şort var.   Model Burda  Mayıs 2010'dan. 


Ve benim diktiğim hali. Modeldeki detayları kullanmadım, sade ve oldukça basit bir şort oldu. Ve sanırım en rahat şortum bu artık!

Yalnız modelle ilgili bazı sıkıntılar var, dikeceklere uyarı olsun. Bir kere kalıp çok çok bol, hani Burda'nın kalıpları genel olarak bol ama bu daha da bi fazla. En az bir beden ufak biçin, benden söylemesi. Bir de model düşük belli gibi görünüyor ama lastik payına rağmen kalıpta beli çok yüksek. Belini de biraz aşağıdan biçmekte fayda var. Ben bu modeli ilk kez diktiğim için baya bir kumaş israfı oldu bu yüzden. Yine de çok kolay ve rahat bir kalıp. 

Aynı kumaştan daha önce oğluma bir pantolon ve kendime de elbise dikmiştim. Hala da biraz var. Ne bereketli kumaşmış!

Tatil valizine bu şort da eklendi. Son 10 gün. Gel tatil geeeel!!!

4 Temmuz 2011

Kalem Etek ve Pudralı Kombin



Geçenlerde kışlıkları kaldırırken çok sevdiğim kalem eteklerimin nedense siyah renginin olmadığını farkettim. Elimde uygun kumaş vardı, hemen basitçe bir etek diktim. Yırtmaç ve kemerle uğraşmadım. Beline pervaz çevirdim. Yandan fermuarla kapattım.


Sizin için bir de kombin yaptım..

                                                 Bluz: Ben diktim
                                                 Ayakkabı: Pazardan
                                                 Kemer: Mango