25 Ağustos 2011

Bu Çerçeveler De Oğlumun Odasına

Siz bakmayın "oğlumun odası" dediğime.. Henüz bir odası bile yok garibimin. Halen 1 m2'lik park yatakta ikamet etmekte. Tabii gündüzleri tüm ev karıştırılmak üzere emrine amade o ayrı ;p

Şaka bir yana birkaç ay içinde taşınacağımız için yeni evde oda takımı almayı düşünüyoruz oğluma. Ama odasının olmaması annesinin oda için hazırlık yapmayacağı anlamına gelmez tabii ;D


Evdeki çirkin, kahverengi çerçevelerden biri alınır, boyanır, peçete transferi yapılır vee...


Böyle olur..


Diğerinin de başına aynı şeyler gelir ve o da böyleyken..


Bu hale gelir...

Şimdi oğlumun fotoğraflarıyla süslendiler, yeni odada yerlerini almayı bekliyorlar ;))

23 Ağustos 2011

Bluzdan Eteğe



Bu bluzumu annemlerde buldum geçen. Yıllar evvel sanırım bir nikaha giymek için diktirmiştim. Kumaşı çok güzel olsa da artık giymediğim için dönüşmeliydi. Ufacık bir bluz olduğundan artık bana yar olmayacağı da belliydi. Yine yeğenim karlı çıktı bu işten...


Kol altından kestim. Bel kısmına lastik, göğüs kısmına (etek ucu olacak) da fisto geçirdim.


Bitti bile! Yeğenim yeni eteğini önce burada görecek sanırım. Teyzesi sabırsız malum ;p


Etek ucu detay...

22 Ağustos 2011

Sünger Baskılar Migros'ta!


Geçenlerde paylaştığım, hatta hemen de bir proje yaptığım sünger baskıları soranlar olmuştu. Ben bir kırtasiyeden almıştım ama Galleria Migros'ta da gördüm dün, kırtasiye bölümünde. Hatta bende olmayan bir küp daha vardı, onu da aldım hemen. Diğer Migros'larda da var mıdır bilmiyorum, ama bakmakta fayda var..

21 Ağustos 2011

Brezilya Fönü-2 Ay Sonra

İki aydan fazla oluyor Brezilya Fönünü yaptıralı. O zaman da yazmıştım, herhangi bir özel şampuan, serum vs kullanmadım.  Bakalım neler olmuş...


Bu yaptırdıktan birkaç gün sonra..


Bu da şimdiki hali. Muhtemelen saçlarım çok hızlı uzadığı için (fotoğraftan da anlaşılıyordur), biraz çabuk bozulmaya başladı. Bir de saçlarım istediğim boya gelsin diye bekliyorum, kestirmiyorum. Daha da şekilsizleşti haliyle. Yine de hafif dalgalı haliyle çok rahat kullanabiliyorum.


Ama asıl sorun önlerde. Doğumdan sonra dökülen saçlarım minik minik çıkmaya başlayınca en çok önler bozuldu haliyle. Bayramdan sonra tekrar yaptırıcam mecburen. Neredeyse 1 yıldır makas değmeyen saçlarımı da düzelttiricem. 2.den sonra daha iyi tutar diye düşünüyorum. Paylaşırım son halini.

Herkese iyi pazarlar...

19 Ağustos 2011

Pantolon süsleme-Tutorial



Bu sefer böyle süslü bir pantolon diktim oğluma. Bakalım nasıl yapmışım...


Önce evdeki bir pantolonundan kalıp çıkarıp, basit bir pantolon diktim. Beli lastikli, dümdüz bir model.


Sonra başka bir kumaştan istediğim boyutta iki daire kestim. Fazla atmayacak bir kumaş olsa iyi olur. Ben penye kullandım.


Dairelerin üzerine akrilik boya kullanarak sünger baskı yaptım. Böylece iki tane aplike hazırlamış oldum. Bunun yerine kendiniz de çizebilir veya hazır aplike kullanabilirsiniz.


Sonra aplikeleri çift taraflı tela ile (eriyen tela diye geçiyor) pantolonun diz yerlerine ütüyle sabitledim.


Birazcık da hile yaptım! (Evde nakış ipliğim kalmamış da ;p)


Oğluma da keyfini sürmek kaldı. Dün akşam çıkarken giydi bile!

18 Ağustos 2011

Çerçeveler Yenilensin!



Bu aralar dikiş makinamın başına oturasım yok ya, başka şeylere sardım haliyle. Boş oturabildiğim görülmedi henüz! Evdeki resim çerçevelerine giriştim sırayla. Zaten artık evin geneline hakim olan kahve tonlarından fena halde sıkılmış durumdayım. Değiştirmeye ufak şeylerden başladım.


Çerçeveye Mumla Eskitme yöntemini uyguladım. Şöyle ki; önce güzelce zımparaladım(en sıkıcı kısım!). Verniğin iyice aşınması gerek ki boya tutsun. Sonra üzerine beyaz mum sürdüm (herhangi bir mum da olur). Üzerini üç kat boyadım. Kullandığım renk Tex.Co Antik Beyaz. Biraz da beyaz karıştırdım. Boya kuruduktan sonra zımparayla istediğim yerlerini hafifçe aşındırdım. Son olarak da iki kat vernik uyguladım. Bu tekniği sevgili lolipu'dan öğrendim.


Vernik kuruduktan sonra da üzerine deniz kabuklarını slikonla yapıştırdım. Deniz kabuklarının üzerini sedefli beyaz ojeyle boyadım ki daha kokoş olsunlar. Bu fikir de Suzy'ciğimden. 

Her gün ne çok şey öğreniyorum sizlerden, iyi ki varsınız!

Diğer çerçeveler de bittikçe gelecek..

DİPÇİK: Bu yazının fotoğrafları nedense görünmemeye başladı. Ben de yeniden yükledim. Neyse ki çerçevenin önceki halinin resmini bulabildim Picasa'dan..

15 Ağustos 2011

Bahar Dalları Eteğim



Dikişe epey bir ara verdikten sonra geçen akşam bu eteği diktim. Dün de arkadaşlarımıza davetliydik, orada terasta iftar keyfi yaparken giydim.


Evden çıkmadan da azıcık şımarayım dedim, eşime otoparkta bu pozları verdim.


Uzun bir fotoğraf çekimi oldu ;p


Poz vermeyi hiç sevmeyen oğlum bile dahil oldu ;D


Kumaş beyaz, şifon benzeri ince bir kumaş. İçine beyaz penyeden astar geçirdim.

T-shirt: Mudo
Terlik: Müya
Küpe: ??

11 Ağustos 2011

Kırtasiye Alışverişi Sürprizi


Geçen gün akrilik boya, mulaj kağıdı vs almak için uğradığım kırtasiyede bu şahane sünger baskıları buldum. Utanmasam dükkanın ortasında göbek atacaktım. Çünkü çok uzun zamandır arıyordum böyle birşeyi. Şunların şirinliğine bakar mısınız?


Hem oğluma, hem kendime... Neler neler yaparım ben bunlarla!


Markası Umix Craft&Arts. İnternet siteleri var ancak oradan satış yok anladığım kadarıyla. Yine de siteden satış noktalarına vs bakılabilir.



Bu şeker yapıştırma taşları da görünce çantaya atmayı ihmal etmedim tabii ;p

10 Ağustos 2011

İlk Diş ve İkincinin Sıkıntısı



Bizimki ilk dişini 10 gün önce çıkardı nihayet. Neredeyse 4. aydan beri kaşınıyor dişleri yavrumun. Ancak 9. ayı biterken çıktı ilk dişi. Şimdi de ikincinin sıkıntısını çekiyor. Yine iştahsız, keyifsiz ve eline ne geçerse dişlerini kaşıyor. Çıkan her dişte bu sıkıntıyı çekerse hem o yandı hem biz...

9 Ağustos 2011

Kola Takılan İğnedenlik-Tutorial


Kola veya el bileğine takılabilen iğnedenlikler hep çok hoşuma gitmiştir. Zaten terzi mankeni üzerinde çalışırken de çok kullanışlı oluyorlar. Benim neden yok bi tane? dedim ve el yordamıyla yapıverdim bir tane. Nasıl mı?


Malzemelerle başlayalım: Kavanoz kapağı, kumaş, elyaf, iğne, iplik, makas, lastik, slikon tabancası.


Kumaşın üzerine bir tane kavanoz kapağı büyüklüğünde, bir tane de daha büyük bir daire (iğnedenliğin ne kadar kabarık olmasını istiyorsanız o kadar büyük olabilir) çiziyoruz. Sonra da dikiş payıyla birlikte kesip çıkarıyoruz.


Elimizde bu şekilde iki kumaş daire kalıyor.


Büyük olanı kalıp çizgisinden teğelliyoruz,


Sonra da büzdürüp kese haline getiriyoruz. Ağız açıklığı kavanoz kapağının geçeceği kadar olacak.


İçine elyafı dolduruyoruz,


Üzerine kavanoz kapağını kapattıktan sonra kenarlardan slikonla tutturuyoruz. Slikonu benim gibi fazla abartmayın, sonra dikmesi zor oluyor.


Bileğimizin veya kolumuzun ölçüsüne göre kestiğimiz lastiği kenarlardan dikiyoruz.


Küçük daireyi açıklığın üzerine yerleştiriyoruz,


Ve dikiş payını içe katlayarak dikiyoruz.


İğnedenliğimiz hazııır!!!


Benim bileğime biraz irice olmuş ama ;p


Bu da benim emektar iğnedenliğim, sevgili Sevim'in hediyesi.

5 Ağustos 2011

Demet'in Hediye Kutusu



Sevgili arkadaşım Demet içini kendi el emeği cicileriyle doldurduğu bu harika kutuyu hediye ediyor. Son gün 15 Ağustos. Ben de unutmuştum katılmayı, kaçırmayın derim...

4 Ağustos 2011

Eski Terliğe Yeni Hayat



Bu İpanema terliğim sanırım 5 yıllık falan. Çok rahat olduğu için resmen ayağımda paralandı. Zaten benim yaz ayakkabılarım parmak arası terliklerdir. Bu da en çok giydiklerimden. Hem biraz yıprandı, hem de ön kısmındaki taşlar döküldü zamanla. Ben de aldım elime slikon tabancasını veee...


Uzun kordon şeklinde hazırladığım leopar desenli tülbent kumaşı büzdürerek yapıştırdım ön kısmına. 


Bu halini çok sevdim. Biraz da böyle kullanırım. Terlik bana kaç yıl dayanırsa artık!


Bu terliği geçenlerde süslemiştim hatırlarsanız. Hatta üzerine yeni öğrendiğim bir yöntemle yaptığım çiçekleri yapıştırmıştım (burada var). Ama sonradan çok içime sinmedi. Onları çıkartıp pazardan aldığım bu hazır gülleri kondurdum terliğe. Çıkan çiçeklerden de toka yapmayı düşünüyorum.


Böyle daha bi havalı oldular sanki...