11 Eylül 2012

Vücut Şampuanı-DIY


Buralarda takılan çoğunuz gibi ben de pek çok şeyi evde kendim yapma meraklısıyım. İlgi alanlarımdan biri kozmetik olunca, bir de memleketimin iş sahalarından biri olunca, sabun yapımına ayrıca bir ilgim var haliyle. Henüz sıfırdan sabun yapımına girişmeye cesaretim yok gerçi. Zaten daha önceki denemem pek başarılı olmamıştı hatırlarsanız. Bu sefer farklı ve daha basit bir tariften çıktım yola. 


İşte malzemeler; Dove sabun, pompalı boş bir şişe (oğlumun şampuan şişesi), ısıya dayanıklı bir kap, su.


Sabunu kaba aldım...


Mikrodalgada 600 derecede 2 dk ısıttım. Tabii fazla da kızartmayın. Ben süreyi sabunun ne kadar eridiğine bakarak belirledim.


Isınınca böyle bir görüntüsü oluyor. Isınırken hafiften köpürüp kabarıyor, endişelenmeyin. Kaptan taşmadığı sürece sorun yok.


Bu arada iki bardak kadar kaynamış suyunuz hazır olsun. Mikrodalgadan çıkarır çıkarmaz üzerine döküp karıştırın. ben biraz geç kaldığım için sonradan kalan topaklanmalar için biraz da ocakta ısıttım. Homojen hale gelince soğumaya bıraktım. 


Sonuçta 10-15 dakikada bir kalıp katı sabundan yaklaşık 400 ml vücut şampuanı elde etmiş oldum. Ekonomik ve pratik bir DIY'lama oldu. Gliserin katmadığım için kıvamını ayarlama sorunu da olmadı. Bu tarifi gönül rahatlığıyla önerebilirim yani ;p

NOT: Tarifi buradan aldım. 

32 yorum:

  1. çok beğendim bu tarifi.akşam uygulamya geçerim.paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de dün kullandım ilk kez, aynı Dove vücut şampuanı gibi oluyor. mutlaka denemelisin.

      Sil
  2. harika..mutlaka yapacağım.teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. dove superdır ustelık yumusacıkkk :)) ellerıne saglıkk becerıklıı blogger

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya, dve'un üstüne tanımam ben de. sen de yaparsın becerikli arkadaşım!

      Sil
  4. DIY çalışmalarını çok seviyorum. Bu da ilginç olmuş. Denenmeli:)

    http://colorante-bea.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi fikir, bayılırım Dove'un kokusuna hem...

    YanıtlaSil

  6. Merhaba mikrodalga firin kullanmiyorsak nasil eritebiliriz ocakta eritsek ayni sonucu alirmiyiz sizce:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında denedikten sonra anladım ben de, rendeleyip sıcak suyla ocakta eritmek daha pratik bir yol aslında. bundan sonra ben de öyle yapacağım.

      Sil
  7. Mikrodalga benim tırstığım bir mutfak edevatı:) Tabi zaman zaman işimi kolaylaştırıyor diye kullanıyorum ama her seferinde de, kurusun diye yıkadığı kediyi mikrodalgaya koyan Amerikalı geliyor aklıma. Adam salak bir Amerikalıymış da, ben niye salakça hep bu endişe ile yaşıyorum bilmem. Bilinçaltım bir gün bilinçüstüme çıkarsa yandım demektir:) Neyse bir de radyasyon meselesi, o kadar çabuk yapılan bir şeyin ne kadar sağlıklı olduğu sorusu.... falaaan falan. Oğlum da gurme bir şahsiyettir, prens hazretleri, mikrodalgada ısınmış yemeğin tadını anlayıp ya yemiyor, ya severek yemiyor. Neyse, nerden nereye geldim. Asıl söylemek istediğim şuydu: Onca yıllık mikrodalga kullanıcısıyım, metal kapta bir şey ısıtıldığını yeni gördüm. Kitapçığında metal kullanmayın diye yazar ya, ben asla kullanmıyorum. Dedim ya korkuyorum bu cihazdan, öyle böyle değil:)) Hatta bir kaç defa yemek tabağıyla pilav ısıtayım dedim, bir keresinde tabak dönerken içinden patlama ve ateş çıktığını gördüm. Hemen servise gönderdim, adamlar bir şey bulamadı. Eşim hikayeyi anlatınca, "yemek tabaklarının boyaları veya yaldızları bunu yapar, renksiz cam tabak kullanın" demişler. Ben korkmakta haksızım da kim haklı değil mi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tam tersine fena halde "bişey olmaaaz" cıyımdır. bu kadar rahatlık da fazla tabii. şimdiye kadar metal kap konusunda bir sıkıntı yaşamadım. ama yaldızlı tabaklarda kıvılcım çıkartıyor gerçekten, kullanmamakta fayda var. bir önceki yoruma da yazdım, sen sabunu rendeleyerek yapabilirsin, sonuç aynı oluyor. olay gelsin ;))

      Sil
  8. Hemen denedim,sonuç mükemmel oldu.ben energy serisi ile yaptım mis gibi kokuyor.teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Hemen denedim,sonuç mükemmel oldu.ben energy serisi ile yaptım mis gibi kokuyor.teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süpersin, bu geri dönüş harika oldu! ben de dün banyoda kullandım hemen, sonuç süper oldu ;))

      Sil
  10. çok güzel olmuuş,hemen denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  11. Hehehe , valla benimde parfüm yapasım var ama nasıl olur , pafüm hastası olduğum için eşim teşfik ediyor buna beni , e tabi hazır kıyafete çok para vermiyorum birde parfüm yapsan yırttık paçayı diye espiri yapıyor bide , ahh biz kadınlar olmasak naparlar acaba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben parfüm işine cesaret edemezdim heralde. ama sen becerirsin hiç şüphem yok ;D

      Sil
  12. Birçok DIY gördüm ama kozmetik alanındaki bir deneme ile ilk kez karşılaşıyorum, tebrikler. Bendeki sakarlıkla kesin sabunu taşırır mikro dalgayı da havaya uçururdum :))

    http://berry-dew.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Veee Antigone' dan yeni bir deney ;) Harikasın canım :) Ellerine sağlık... Yeni yazılarını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben küçükken de böyledim, bayılırdım deneyler yapmaya. derglerden, kitaplardan, televizyondan ne görsem evde denerdim hemen. ama annem genelde pek hoşlanmazdı bundan ;p

      Sil
  14. cnm ben bunu denemiştim daha önce çok mukuslu bir yapısı olmuştu..bir dahada denemedim senin kini yapısı da öylemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım, benimki aynen Dove'un sıvı sabunu gibi oldu. ama daha önce yaptığım sıvı sabun öyle olmuştu. onda gliserin de ekleniyor, ondan sanırım.

      Sil
  15. kesinlikle deniyeceğim süpermiş bu:)

    YanıtlaSil
  16. Çok mantıklı cidden.O kadar para veriyoruz mantık hepsinde aynı. Beyaz kalıp sabunla denemelıyım hemen :) Mikrodalga yerıne normal bır fırınla eritsek olur dımı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyaz sabunla da çok güzel olur kesin. normal fırında denemedim ama olur muhtemelen. kolay gelsin :)

      Sil
  17. Ben bu sabunu yüzüme kullanıyorum yerinde eridiği için sıvı hale getırmek istiyorum vucut şampuanı demişsiniz yüzüme uygulayabilirmiyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii, hem yüz hem vücut için kullanıyorum ben de zaten.

      Sil