27 Mart 2012

Yaza Dantelli Başlangıç


Yaza girerken dantellerle haşır-neşir olmak istedim. Yeni evde henüz bir dikiş masam olmasa da, bilgisayar masasının kıyısında dikmeye başladım birşeyler. Kopyasını şimdi, bitmiş halini üzerimde göstereyim. 

22 Mart 2012

Fotoğraf Aşkına!


Önceleri pek ilgimi çekmeyen fotoğraf meselesi, blog yazmaya başladıktan sonra girdi hayatıma. "Fotoğraf da sanat mıymış canım? Teknolocik bi olay neticede!" safhasını geçtikten sonra netten araştırmaya başladım, nasıl daha iyi fotoğraflar çekerim diye. Elbette ben de her cahil fani gibi o şahane fotoğrafları yine şahane makinaların çektiğini sanırdım. 

Bu sıralarda eşim benden önce sarmıştı bile meseleye. Profesyonel  makina almayı düşünüyordu. Ben de ona bir doğumgünü sürprizi yaptım. Tam 3 yıl olmuş! Ve itiraf ediyorum; makinayı aldıktan sonra neredeyse 1 yıl ikimiz de el sürmedik. Bir-iki kurcaladık ama çektiğimiz fotoları pek beğenmeyince, kursa gidince kurcalanmak üzere AUTO modunda takılmaya başladık. 

Ama ben son zamanlarda, hele de oğlum doğduktan sonra tekrar taktım kafayı güzel fotoğraf çekmeye. Netten öğrendiklerimle el yordamıyla birşeyler yapmaya çalıştım. Neticede anladım ki eğitim şart ;p 

İşte nihayet o gün geldi! Pazartesi günü fotoğrafçılık eğitimine başlıyorum. Burada üniversiteden bir öğretim görevlisi ders veriyor. Hem de sadece 6 kişilik bir grup. 5 hafta, toplam 20 saat olacak eğitim. Ben de Nisan sonu yeniden çalışmaya başlayacağım için bu dönem uygun oldu bana. 

Kursta öğrendiklerimden size de pratik bilgiler aktarmaya çalışırım buradan. Çok heyecanlıyım, çok!!!

19 Mart 2012

Yeni Ev, Yeni Şehir, Yeni Hayat


İşte bütün yorgunlukları unutturan, keyfimi her daim yerine getiren sebep: artık her sabah bu manzaraya  uyanıyorum yeni evimde. Evet artık İstanbul'da değiliz. Uzun süredir İstanbul'dan taşınma niyetindeydik zaten. Hele oğlumuz doğduktan sonra daha da kesinleşti bu kararımız. İkimiz de oğlumuzun sokaklarında rahatça koşabileceği, küçük, sakin bir şehre taşınma hayalleri kurmaya başladık. Ve o fırsat ayağımıza geldi. İşlerimizi ayarladık ve artık yeni hayatımıza Çanakkale'de başlıyoruz! Fotoğraflar evimizin salon camından çekildi: Çanakkale Boğazı.

Neler mi yapıyorum yeni hayatımda?


Hergün camın önüne oturup geçen gemilere bakıyor, ne taşıdıklarını merak ediyorum.


Yeni evimle ilgili köpüklü hayallere dalıyorum.


Oğlumun sakin, güvenli bir şehirde, hergün deniz kenarında oynayarak büyüyeceğini düşünüyor, daha da keyifleniyorum.


İşte son günlerde günlerim böyle aydınlanıyor...

Bu arada, ev az-çok düzene girdi, artık dikiş odamı düzenliyorum yavaştan. Bitince yeni projelerle buradayım. Kendinize iyi bakın :))

12 Mart 2012

Yaşıyorum!


Son 2 ay nasıl geçti hatırlamıyorum bile. Tez, sınav, iş koşturması derken bitkin düştüm. Üstüne bir de taşınma, hem şehir hem ev değiştirme telaşı... Taşınalı bir hafta oluyor ve epey toparlandık sayılır. Ufak-tefek yerleşim-düzen işleri kaldı geriye. Bir de alınacaklar var tabii. Yaman'a oda takımı (bunun için İnegöl'e gideceğiz muhtemelen), dikiş masası (benimki mutfakta yemek masası oldu da) ve daha bir sürü şey! Bir süre işten izinli olduğum için işlere koşturmak, oğlumla ilgilenmek zor olmuyor neyse ki. 

Tüm bu yorgunluğa, telaşa rağmen keyfime diyecek yok. Neden mi? Cevabı bir sonraki postta, bol bol fotoğrafla gelecek.

Görüşmek üzere...