29 Eylül 2012

Ponponlar, Çiçekler, Biraz Renk


Biraz renksiz, solgun hissediyorum son günlerde. Belki hergün duymaya alıştığımız felaket haberleri, belki yaza veda durumları, belki de iş stresi, rutinin sıkıcılığı... Bilmiyorum. Belki de hepsi birden.

28 Eylül 2012

İki Yaş Sendromu


Son 3-4 aydır şu meşhuuuur 2 yaş sendromunun sinyallerini vermeye başladı bizim delikanlı. Kendisini ara ara yukarıdaki yüz ifadesiyle görmeye başladık. Tutturmalar, inatlaşmalar başladı anlayacağınız. Henüz konuşmuyor ama ne istiyorsa işaret ederek, bizi elimizden tutup götürerek ve tabii mızıldanarak rahatlıkla anlatıyor. Mesela kapısı kapalı bir odaya girmek istiyorsa elimizi tutup kapının koluna götürüyor. İstediği şey bizim yapmayacağımız birşeyse, asıl tantana o zaman başlıyor işte. Hemen şekil A'daki ifadeyle trajik bir ağlama, işe yaramazsa söylenerek ve küserek içeri kaçma, o da işe yaramazsa kendini yere atıp tepinme şeklinde çeşitli çabalarla şansını deniyor. Bütün bunlara rağmen hala yapmadıysak istediğini, o zaman vazgeçip oyununa dönüyor. Tabii çocuğu olanların çok daha iyi bileceği üzere, bütün bunlara dayanabilmek mümkün olmuyor her zaman. Bazen de dediği oluyor mecburen. Boşuna erken ergenlik demiyorlar, insanın sabrını çok zorladığı zamanlar oluyor. 

Ama genel olarak oldukça sakin ve uyumlu bir çocuk Yaman. O dünyayı tanımaya, etrafında olup bitenleri anlamaya çalışırken, biz de onu tanımaya çalışıyoruz. Ve bunları her düşündüğümde benden önce çocuk sahibi olan arkadaşlarımın söylediklerini tekrarlıyorum içimden; "dünyanın en zor ve en güzel şeyi..." 

24 Eylül 2012

Fotoğrafları Asalım-Mini DIY


Dedim ya DIY, Tutorial modumdayım bu aralar diye, işte bu kez çok daha basit bir DIY; sehpaların, rafların üzerinde durmasından sıkıldığımız fotoğraflarımızı gruplayıp asıyoruz. Hem de 5 dakikada.

18 Eylül 2012

Kız Bebek Bluzu


Geçenlerde yeğenime diktiğim elbisenin kumaşından bir de bluz diktim arkadaşımın kızına. Yine aynı modeli kullandım, kalıbı biraz küçülttüm göz kararı. 

17 Eylül 2012

Hediye Paketi Yapımı-Tutorial


Bu aralar tutorial modumdayım. Hız kesmeden devam edeyim bari. İşte malzemelerimiz; craft kağıdı (kırtasiyelerde var), sünger baskı (market ve kırtasiyelerden) ve akrilik boya.

11 Eylül 2012

Vücut Şampuanı-DIY


Buralarda takılan çoğunuz gibi ben de pek çok şeyi evde kendim yapma meraklısıyım. İlgi alanlarımdan biri kozmetik olunca, bir de memleketimin iş sahalarından biri olunca, sabun yapımına ayrıca bir ilgim var haliyle. Henüz sıfırdan sabun yapımına girişmeye cesaretim yok gerçi. Zaten daha önceki denemem pek başarılı olmamıştı hatırlarsanız. Bu sefer farklı ve daha basit bir tariften çıktım yola. 

10 Eylül 2012

Leopar Bluz



Model Burda Ağustos 2012'den. Sanırım dikmeyen bir ben kaldım bu modeli zaten! Hem çok kolay hem de duruşu güzel bir model. Yakadaki şalını yapmadım, yakayı biyeyle döndürdüm. Yakında bir de biye yapımı, dikişi ile ilgili bir tutorial hazırlamayı düşünüyorum. Bir-iki şey var aklımda, onları halledince yazacağım. 

Neyse gelelim bluza; çok rahat, tiril tiril bir bluz oldu. Ve ilk leopar desenli bluzum olarak Çanakkale sahilinde güzel bir akşam yemeğini şenlendirdi.

Bluz: Ben diktim / Pantolon: Burcu Butik (buradan)
Ayakkabı: İngiltere'den (çok eski) / Kolye: Annemin hediyesi
Bileklik: Accesorize

6 Eylül 2012

Bayramda Kuzenler Buluştu


Bizim minnoşlar uzun bir aradan sonra bayramda bir araya geldiler nihayet. Hatta bayram sonrası biz Yaman'ı bıraktığımız için iki haftadan fazla zaman geçirdiler birlikte. Ufak tefek kıskançlıklar dışında iyi anlaşıyorlar neyse ki. Tabii bazı temel farklılıkları saymazsak...


Bkz. Kız çocuk-erkek çocuk farkı: Kız çocuk şirinlik yapıp kameraya poz verirken erkek çocuk legoları kameraya fırlatmaktadır!!!


Bazen bir arada büyüyemedikleri için çok üzülüyorum. Sanki büyüyünce yakın olamayacaklarmış gibi geliyor.  Ama yaşam koşulları işte...

Bu arada yeğenimin üzerindeki eteği hatırlayan var mı? İşte burada
yazmıştım. Sağolsun giydi de poz verdi fıstığım.

5 Eylül 2012

Upuzuuuun Tatil Sonrası Buradayım


Bayramda aile ile hasret giderme, bayram sonrası bir İtalya gezisi, sonrasında da evlilik yıldönümü kutlaması için ufak bir İstanbul tatili... Yaklaşık üç haftadır yorucu ama keyifli bir tatil yapıyoruz eşimle. Bayramda memlekete gidip, Yaman'ı anneannesine bıraktık. İki yıl aradan sonra ilk kez oğlumuzdan bu kadar ayrı kalıyoruz. Bu kadar özleyeceğimi düşünmemiştim, çok zor oldu gerçekten. 

İtalya tatilimiz, klasik tur rezillikleri dışında bizim için çok keyifli geçti. Tur ekibine hiç takılmadan, sadece uçak bileti ve otelden yararlanıp heryeri kendimiz gezdik. Zaten detayları uzun uzun yazacağım ilk fırsatta. 

Paylaşacak çok şey birikti, hobi odama da dönüş yaptım ufaktan. Hepsi gelecek sırayla. Sizleri okumayı da çok özledim.

E hadi hoşbuldum madem ;D