25 Ekim 2012

24 Ekim 2012

Yazdan Kalanlar-Puantiyeli Şifon Bluz


Yazdan kalanlara devam. Bu bluz da son dönemde dikip ekleyemediklerimden. puantiyeyi çok seven biri olarak farklı renk kombinasyonlarında olanlarına ayrıca bayılıyorum. Bu lacivert-yeşil şifon kumaş da görür görmez çantama attıklarımdan oldu haliyle.

21 Ekim 2012

Renkli Yağmurlar


Bu kapalı ve kasvetli havada rengarenk bir bulut ve yağmur damlaları getirdim ben size. Gerçi bugünkü hava beni pek sıkmadı. Tersine evde vakit geçirmek, hobi odama girmek ayrı bir keyif oldu bugün. Kışı özlemişim sanırım.

Neyse, sadede geleyim; oğlumun odasına yaptığım basitçe bir kapı süsü bu. Yapılışına gelince...

14 Ekim 2012

Yazdan Kalanlar-Marin Temalı Şort


Yazlıkları ortadan kaldırmadan dikip de eklemediklerimi paylaşayım dedim. Bu şortu geçen ay dikmiştim. Rahat giydiği şortlarından birini kullanarak kalıp çıkardım. Beli lastikli olduğu için dikişi de oldukça kolay oldu. 

10 Ekim 2012

Bursa'dan Bildiriyorum


Bu hafta boyunca yarı iş, yarı tatil Bursa'dayiz ailecek. Dün öğlen saatlerinde Bursa'ya varır varmaz ilk iş IKEA'ya attım kendimi! Neredeyse bomboştu ve ilk kez bu kadar rahat bir IKEA turu atabildik. Tüm yeni ürünleri inceledim rahatça. Oğlumun odasına şirin bir perde, bol bol da beyaz aksesuarlar aldım eve.


Ben reyonları karıştırırken Yaman da babasıyla oyun alanında takıldı. Neyse ki fazla mızıklanmadı bu kez. Genelde çok sıkılıyor kapalı mekanlarda dolaşırken.

Bugün de burada yaşayan arkadaşlarımla buluştuk. Cami ve türbeleri dolaştık. Azıcık da çarşı-pazar. Ama asıl cuma günü ineceğim çarşıya, çünkü yarın toplantı var. Hem kumaşçıları talan etmeden dönmek olmaz Bursa'dan, di mi?

Dipçik: Telefonla çekilen fotolarla ve dilinden hiç anlamadığım bir laptopla zar-zor girdiğim bu postu başarıyla tamamlamış bulunmaktayım. Afferin bana!!!

6 Ekim 2012

Pudra, Gümüş ve Leopar


Çok sevdiğim bu üçlüyü barındıran bu kumaşı Bakırköy Cumartesi pazarından almıştım yaz başında. Çok yumuşak ve rahat bir penye. 

1 Ekim 2012

Biye Nasıl Düzgün Dikilir?


Önceleri çok zorlandığım birşeydi biyeyi düzgün dikmek. Biyeyi doğrudan kumaş arada kalacak şekilde yerleştirip iğneliyordum. Ama teğellemeye üşendiğimden potluklar oluyordu ufak tefek. Anlatacağım yöntem internette pek çok sitede var, gerçekten biye çok düzgün oturuyor bu şekilde.

İşte başlıyoruz; önce biyeyi kat yerlerinden açıyoruz...