26 Kasım 2012

Bu Aralar...


Uzun zamandır aklımda olan tüvid ceketi biçmiş bulunmaktayım. Henüz dikişine başlamadım. Ne zaman bitiririm bilmem. Dikiş makinasının başına oturasım yok bu aralar ;(


Ama boş duramıyorum tabii. Havalar soğur soğumaz yünlere yan gözle bakmaya başlamıştım. Sonunda bu hafif simli yünde karar kıldım. Bildiğim tek örgü modeli lastik sonrası düz örgü olduğu için dümdüz bir kazak olacak bu. Hatta kol ve yakayı da nasıl keseceğimi bilmediğimden bol bol anneme soracağım sanırım. Neyse ki daha önce örüp giyebildiğim bir kazağım var da motivasyonum yerinde ;p

23 Kasım 2012

Sandalye Yenileme


Çalışma odasında bilgisayarda çalışmak ve dikiş dikmek için kullandığımız bir döner sandalyemiz var. Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere oldukça sıkıcı bir rengi ve yıpranmış bir kılıfı var. Bu sandalyeyi uzun süre önce yenilemeye karar vermiştim aslında. Ama açık renk bir kılıf istediğim için sabit kılıfla kaplamak çok mantıklı gelmedi. Çıkarılıp yıkanabilir olsun istiyordum.

19 Kasım 2012

Deri Kalem Etek


Uzun zaman önce İstanbul'dayken aldığım bir suni deriden klasik tarzda bir kalem etek diktim bu kez. Kalın, elastik ve kalitesi iyi bir deri. Kalıbı nereden çıkarmıştım hatırlamıyorum ama, her sayıda bulunabilecek sade bir model zaten. Önde ve arkada ikişer pens var, fermuarı yanda. Belini pervazla çevirdim, deri kalın olduğu için de astar gerekmedi.

10 Kasım 2012

8 Kasım 2012

Tuvale Fotoğraf Transferi-Tutorial


Pinterest'te uzun süre önce görüp denemek istediğim bir projeydi bu. Nihayet yapabildim. Malzemeler;  tuval,  baskı yapacağımız fotoğrafın tuvalin boyutlarında yazıcı çıktısı (tarifte lazer yazıcı diyor ama ben inkjet ile yaptım) ve transfer medyumu (hobi mağazalarında var)

5 Kasım 2012

Bursa'dan Kumaşlar


Geçenlerde Bursa'dan bildirmiştim hatırlarsınız. Her ne kadar toplantı için gitmiş olsam da, kumaşçılara bakma fıratım da oldu 1-2 saat için. Ama o dillere destan "çok ucuz ve çok güzel" kumaşları bulamadım Bursa'da maalesef. Parça kumaş satan yerlere de gidemedim zamansızlıktan. Bu anlamda hayal kırıklığı oldu biraz. Çeşitlerini çok beğendiğim bir kumaşçıdan yukarıdakileri aldım yalnızca. Her birinin metresi 3 lira. 1'er 2'şer metre aldım. Henüz ne olacaklarına karar vermedim ama ince yazlık kumaşlar oldukları için elbise ve bluz olacaklar muhtemelen. Hepsini bayıla bayıla aldım ama favorilerim 2, 4 ve 6 numaralar. Zaten seçerken de mavi-turkuaz tonlarına torpil yapmışım bariz!