30 Mayıs 2013

Hola Valencia!


Yoğun iş koşuşturması arasında 3 günlük bir mola verdim geçen hafta. Gezi arası iş(!) için Valencia'daydım. Baştan uyarayım, benden bir gezi yazısı beklemeyiniz efendim. Şehirle ilgili internette bol bol bilgi ve fotoğraf var. Ben sadece gördüklerimi, sevdiklerimi yazacağım. 

Endülüs'e gideceğim için çok heyecanlıydım aslında. Ama internetten biraz araştırınca Valencia'da Endülüs Emevilerinden kalma binaların tamamen yıkıldığını öğrenmek hayal kırıklığı oluşturdu biraz. Ne de olsa Avrupa'nın tarihi açıdan farklı yapıda bir bölgesi. Neyse ki gördüklerim beni fazlasıyla mutlu etmeye yetti. İlk dikkatimi çeken çok temiz ve düzenli bir şehir olması oldu. Binaların çoğu üstteki gibi, tuğla kaplı ve bol sardunyalı. Bir Akdeniz ülkesinde olduğunuzu hissettiriyor.

28 Mayıs 2013

Bol Çiçekli Bluzum


Bir süredir dikişe ara vermiş gibi görünsem de 3-4 parça bitirdim aslında. Benim için en zor olan kısım fotoğraf çekme mevzuu olduğu için, dikilenlerin buraya gelişi gecikiyor haliyle. Fotoğraf meselesi için de bazı fikirler dolanıyor kafamda. Netleşip birşeyler yapınca paylaşırım.

21 Mayıs 2013

Chalk Paint İle Sehpa Yenileme - Tutorial


Chalk paint ile 2. denemem işte bu sehpa. Bekar evinden kalma 4'lü zigonun sağlam kalan en küçük üyesi. Gelelim bu hale gelişinin hikayesine...

15 Mayıs 2013

Canı Cehenneme!


Yerinden yurdundan koparılanlara yanarken, aynı ateş bizim içimize düştü bu sefer. Ya bir gün biz de terketmek zorunda kalırsak doğduğumuz toprakları? Sonrası ömür boyu hasretlik, nesiller boyu yangın...

Memleketim ağlar, ben ağlar. Canı cehenneme ülkemi bu hale getirenlerin!!!

9 Mayıs 2013

İlk Chalk Paint Denemesi - Sehpa Yenileme


Sevgili Sibel (nam-ı diğer turuncu oda) her yaptığında içim gidiyordu chalk paint ile yaptığı yenilemelere. Ahşap boyama işleri beni pek sarmasa da, öyle güzel şeyler yaptı ki sonunda dayanamadım!

7 Mayıs 2013

Geyikli Dalyan Köyü - Sekiz Yıl Sonra Yeniden


Dalyan Köyü'ne tam sekiz yıl önce gelmiştik eşimle. O zamanlar evli değildik henüz. Köye ve nefis balıklarına hayran kalmıştık. "Bu haftasonu ne yapsak" diye düşünürken aklımıza düştü yeniden. 


Çanakkale'ye yaz geleli epey oluyor ama Dalyan'da deniz sezonu açılmış neredeyse. Hava rüzgarlı olmasına rağmen çok sıcaktı. Gitmişken 8 yıl önce balık yediğimiz iskeledeki balıkçıyı da bulduk, balıkları indirdik mideye. Tabii sezondaki kadar lezzetli değillerdi, ama yine de manzaraya karşı keyifliydi.


Balıktan sonra da nargile-çay-dergi keyfi. Yaman izin verdiği kadar tabii...

1 Mayıs 2013

Yeşil Elbise ve Yakaya Bant Geçirme


Nihayet yaza merhaba demişken bu kışlık elbise ile burada olmak tuhaf geliyor. Ama neredeyse 1 ay önce diktiğim bir elbise bu. (Paylaşımda çok hızlıyımdır!) Kumaş en sevdiklerimden; çelik örme penye. Hem kolay biçilip-dikilen, hem de çok dayanıklı bir kumaş. Çok canlı renk alternatifleri de var üstelik.