30 Eylül 2013

Kolay Maksi Etek


Geçen hafta yarım saatte dikip, hemen kullanıma açtığım eteğim. Havalar iyice soğumadan da bol bol tadını çıkarıyorum. Gerçi kışın da vazgeçmeyi düşünmüyorum kendisinden. Çorap ve botlarla kullanmaya devam ederim muhtemelen.

26 Eylül 2013

Antreye Ufak Dokunuşlar


Evimizin antresi çok dar olduğu için ayakkabılık koyacak yerimiz yok. Mecburen IKEA'dan aldığımız plastik ayakkabı kutularını kullanıyoruz. Çok da kullanışlılar zaten. Üzerine yerleştirdiğim sepet ve kutuya da anahtar, gözlük, kalem gibi ıvır zıvırlari koyuyorum. Ama bunlar gözüme batmaya başladi geçenlerde. Hızlı bir boya operasyonuyla yeniledim hemen. 

23 Eylül 2013

Colette Licorice Dress


Geçenlerde aldığım Colette Sewing Handbook'tan ilk modeli dikme fırsatım oldu sonunda. İçindeki 5 kalıbın hepsini çok beğenmiştim aslında. Ama bu elbise retro havasıyla ilk sırayı kaptı.

18 Eylül 2013

Gecelikten Pijama Takımına


Tam 3 yıl olmuş bu geceliği dikeli. O zamanlardan okuyanlar hatırlar, doğum sonrası hastanede giymek için dikmiştim. O zamandan beri de 2-3 kez giymişimdir en çok. Bir süredir de tadilat yapılacakların arasında bekliyordu. Çok kaliteli, tiril tiril bir penye olduğu için de vazgeçemedim, dönüştürdüm.

15 Eylül 2013

Baykumaş'tan Gelen Kumaşlarım


Bu güzellikler dün kargodan geldi. Kumaş sponsorum Baykumaş'tan. Üstteki grup renk-desen olarak favorim; gabardin, poplin ve jarseler var içlerinde. Kaliteleri çok iyi gerçekten. Sağolsun Tuğçe Hanım hem benim zevkime uygun seçimler yapmış, hem de sonbahar-kışı düşünerek mevsimlik kumaşlara ağırlık vermiş.

9 Eylül 2013

Kreşin İlk Günü


Bir süredir Yaman'ı kreşe vermeyi düşünüyorduk. Aslında bakıcımızdan çok memnunuz ama kreşi düşünmemizi sağlayan birkaç sebep var: Ailelerimizden uzakta yaşadığımız için doğduğundan beri evde tek başına büyüdü. Bu yüzden de yaşıtlarıyla arkadaşlık kurmakta zorlanıyor, bazen yabanilik yapabiliyor. Kasım ayında 3 yaşını dolduracak, ama hala çok az kelime söylüyor ve çok net anlaşılmıyor söyledikleri. Bir de artık bizimle oynarken sıkılıyor, çocuğa yetemediğimizi düşünüyorum. 

Hasılı, uzun süren kararsızlıklar sonrası içimize sinen bir kreş bulduk ve bugün başladı Yaman. Şimdilik yarım gün gidecek, öğleden sonra yine bakıcısıyla olacak. Sabah bir tedirginlik, pür telaş çıktık evden. Bırakıp çıkınca ağlamadı, bir yarım saat sonra da bakıcısı çıkmış, onda da ağlamamış. Gün boyu da sıkıntısı olmamış neyse ki. Kahvaltıda arkadaşının çikolatalı ekmeğini yemesini saymazsak tabii ;D 

Evden çıkmadan ailece giyinip birkaç fotoğraf çekebildik, ilk gün anısı olarak. O arada bizimkinin peşinden koşup yakalayabildiğim en net pozu bu. Kimbilir ne yaramazlıklar düşünüyor yine!

8 Eylül 2013

baykumas.com - Kumaş Sponsorum


Benim gibi küçük şehirlerde yaşayan ve ucuz ve kaliteli kumaşlara hasret dikişseverlerin yıllardır hayalini kurduğu online kumaş butiği baykumaş artık benim de kumaş sponsorum. Firmanın sahibi Tuğçe Hanım ile yaptığımız samimi mail trafiği sonrası birlikte çalışmaya karar verdik. Ben de özlediğim tarzda bir sponsora kavuştum böylece. Eğer hala bakmadıysanız hemen zıplayın siteye, kumaşların fiyatlarına inanamayacaksınız!