27 Kasım 2013

Taşınma Telaşı


Son 2 haftadır inanılmaz yoğun bir döneme girmiş durumdayım. Ani alınmış bir taşınma kararı, ev arama, bulduktan sonra boya, alışveriş işleri, işten izin alamama derken bitik durumdayım. Neyse ki iki gün izin aldım da yarın taşıyoruz evi. Malum oğlum ortalıkta koştururken eşya toplayıp yerleştirmek imkansız! 

Biraz yerleşip dikiş odamı düzenler düzenlemez buradayım...

21 Kasım 2013

Biraz Da Oğluma...


Yeğenime ve arkadaşların çocuklarına birşeyler dikince içimi hafiften bir suçluluk kapladı. Oğluma eşofman dikmek için uzun zaman önce aldığım polarları çıkardım. Kreşte rahat rahat giysin diye 2 tane eşofman altı diktim. Evdeki hazır bir eşofman altını kullanarak kalıp çıkardım. Belleri de lastikli zaten.

15 Kasım 2013

Miniklere Etekler

Kız çocuklarına alışveriş yapmak da, dikip giydirmek de çok zevkli malum. Bir delikanlı annesi olarak bu duygumu yeğenim ve arkadaşlarımın kızlarıyla tatmin etmeye çelışıyorum ben de. İşte son günlerde  prenseslere dikilenler...


Yeğenime suni deriden yarım daire etek. Sanırım bugün eline ulaşacak. Nasıl duracak ben de çok merak ediyorum.

12 Kasım 2013

Yazdan Kalma

Heryeri kışlık kumaşlar, koyu renkler saradursun, ben hala yazdan kalma dikişlerime bakıp duruyorum bu aralar. Kumaşlarımın bazıları mevsimlik ama renkler hala yazlık. Zaten her yıl böyle olurum. Kışın gelişini kabullenemem bir türlü. Kış çocuğuyum aslında ama sıcak havaları daha çok severim.


Geçen aydan dikiş masamın görüntüsü. Bayılarak aldığım turkuaz krep kumaş kalem etek olmak üzere biçildi. Şimdilik dolapta duruyor, yazı beklemeden dikeceğim muhtemelen. 

10 Kasım 2013

8 Kasım 2013

Yarım Daire Etek Yapımı 4 - Etek Ucu Bastırma

Şimdiye kadarki yazılarda eteğimizi biçtik, kemerini taktık, fermuarını takıp dikişini kapattık. Geldik eteğimizin son bölümüne; etek ucu baskısı. Malum kloş eteklerin baskısı etek ucu düz olan parçalara göre biraz farklı. İki yöntem var benim kullandığım; biri kenar kıvırma ayağı (yazısı burada var) kullanarak bastırma, diğeri de şimdi anlatacağım yöntem.


Önce etek ucunun kenarından 0.5 cm içerden düz dikiş çekiyoruz. (Bu arada fotoğraflar daha anlaşılır olsun diye ben oval kestiğim bir kumaş parçası ve kontrast renkte iplik kullandım). 

5 Kasım 2013

Yarım Daire Etek Yapımı 3 - Gizli Fermuar Dikişi


Kemerini taktığımız eteğimizin fermuarını takıyoruz şimdi de. Gizli fermuarı dikmeden önce iyice ütüleyip katlantılarını açmak gerekiyor. Fermuarın gerçekten "gizli" olması için en önemli aşama bu. 

2 Kasım 2013

Yarım Daire Etek Yapımı 2 - Kemer Yapımı


Bir önceki postta etek parçalarımızı hazırlamıştık. Şimdi dikmeye başlıyoruz...