31 Aralık 2013

Mutlu Yıllar!


Hepinize mutlu, sağlıklı, huzurlu, hobilerle dolu bir yıl diliyorum...

Yılbaşı Çekilişi Kazananları


Yılbaşı çekilişimi daha önce duyurduğum gibi dün saat 24:00'de sonlandırdım arkadaşlar. Beklediğimin çok üzerinde bir katılım oldu, bu da beni çok mutlu etti haliyle. İki kez gelen ve isimsiz olan yorumları çıkardıktan sonra geriye 206 yorum kaldı. Onlar içinden Random.org ile yaptığım sıralamanın sonuçları bunlar. İlk 6 kişi benden hediye kazananlar. Sonraki 6 kişiyi de yedek liste olarak belirledim. Daha önce yaptığım çekilişlerde kazananları duyurduğum halde geri dönmeyenler olmuştu. Bunun için önlem olarak yedek liste de yaptım. 

Fotoğraftan pek iyi okunmuyor olabilir;

Kazananlar: 
1) sibelis
2) ezem ruveyda
3) birmavimbirpembem
4) şengül ilbay 
5) Gozde
6) gül özdemir

Tebrik ederim arkadaşlar. Adres bilgileriniz gelir gelmez yolluyorum hediyelerinizi.

30 Aralık 2013

2013 Dikiş Güncesi

2013'e veda ederken, geçtiğimiz yıl içinde neler dikmişim, gardrobuma hangi parçaları eklemişim bir derleyeyim dedim. Aslında bu yılın dikiş açısından pek verimli geçtiğini söyleyemem. Çünkü bu yıl hayatımın en yoğun çalışma dönemi oldu gerçekten. Yine de toplamına bakınca fena üretmemişim diyorum. 

İşte linkleriyle geride bıraktığımız yılın dikişleri…


12, 3 

24 Aralık 2013

Baykumaş'tan Son Gelen Güzellikler


Bu güzellikler kumaş sponsorum Baykumaş'tan gelen son paketimden. Sağolsun Tuğçe hanım yine çok zevkli seçimler yapmış. Bir de bu kez tam anlamıyla benim zevkime hitap eden desenler seçmiş. Köpek ve tavşan desenli olanlar şifon, yaprak desenli olan pamuklu bir kumaş.

20 Aralık 2013

Yurtdışı Alışverişlerinde Vergi-Güncelleme

Arkadaşlar, geçen gün yazdığım yazıya gelen yorumlardan anladığım kadarıyla benden başka böyle bir sorunla karşılaşan olmamış. Bu arada bana bugün iki paket daha geldi, biri 20 TL vergili, birinin hiç ödemesi yok! Ben de iyice şüphelendim ve bugün PTT'ye gittim. Kargo bölümü sorumlusu ile konuştum. Bana söylediği şu; 75 Euro altında alışverişler için vergi alınmaması sadece yılda 5 alışverişe kadarmış. 5 alışverişin üzerinde vergi alınıyormuş. Gümrük Müdürlüğü''nü arayıp oradan da bilgi alabileceğimi söyledi.Zaten vergi ödediğim ürünlerin üzerinde gümrükten yapıştırılmış makbuzlar vardı. 

Yalnız bu arada bana bugün başka bir siteden (SammyDress) bir paket daha geldi. O PTT ile gelmemişti. Ama üzerinde herhangi bir yerli kargo firmasının logosu yok ve o pakete hiç ücret ödemedim. İş arkadaşlarımdan biri teslim aldığı için getiren kargo firmasını da öğrenemedim. PTT'deki görevliye bunu sorduğumda "PTT ile anlaşması olmayan bir firmadır, bilemem" yanıtını aldım. İyice kafam karıştı. Çünkü bildiğim kadarıyla alışveriş ve sponsorluk yoluyla yılda 5 parçadan fazla gönderi alan blogger arkadaşlarımız var. Onlardan böyle bir sorun yaşayan oldu mu bilmiyorum. Ama PTT ile anlaşmalı olduğu için Aliexpress'ten yapacağım alışverişleri sınırlandıracağım mecburen.

Özellikle de sponsor firmalarla çalışan arkadaşların tecrübelerini yazmalarını rica ediyorum. Ürünler PTT ile mi geliyor? Hiç vergi ödediniz mi? Çünkü artık ona göre belli firmaları elemek gerekecek. Zira bana gelen son 3 pakete 60 TL ödedim! Eğer bu şekilde olacaksa, bu sitelerden alıp 1 ay kargo beklemenin hiçbir anlamı kalmıyor. 

Bu konuda daha fazla bilgisi olan, sorup öğrenen olursa ve paylaşırsa sevinirim. 

18 Aralık 2013

Yurtdışı Alışverişlerinde Vergi Bilmecesi


Sizi bilmem ama ben son zamanlarda sık sık bu şekilde hissetmeye başladım. Sürekli bir soygun, sürekli bir tırtıklanma hali. Neyi neden ödediğimi bilememe durumları...

N'oldu şimdi derseniz; dün işyerime Choies ve Aliexpress'ten yaptığım alışverişlerin paketleri geldi. Zaten daha öncesinde de  güya "kargo bedava" alışveriş yapıyordum. Çünkü her teslimattan PTT 3 ila 5 lira alıyordu. Dün ise inanamadığım birşey oldu. Gelen görevli toplam değeri 30-35 doları geçmeyen iki paket için benden 40 TL istedi. Dün yeni başlayan bir vergi uygulaması olduğunu, ürünler için vergi ödemem gerektiğini söyledi. İçimden küfürler eşliğinde parayı verdim. Aslı astarı nedir bilmiyorum ama eğer bu durum böyle devam ederse yurtdışından alışveriş yapmanın bir anlamı kalmıyor. Yani yurtdışından kozmetik alışverişi yasağında olduğu gibi, yurdum markaları "illa bizden alın, biz sizi kazıklarız" diyorlar.

Henüz bu olayın şokunu atlatamadan, benzeri başka bir olay oldu; babama ufak bir hediye göndermek için kargoya gittim. Ufacık bir paket için benden 15 TL aldılar. Cevap yine aynı "kargo ücretlerine bugün zam geldi". 

Fazla söze de gerek yok aslında durumun özeti yukarıdaki fotoğraftır bana göre. Güzel ülkemde yaşamanın bedeli aralıksız soyulmak ne de olsa...

15 Aralık 2013

Yılbaşı Hediyeleri Gelsin!

Taşındım taşınıyorum derken 3 gün sonra paldır küldür İzmir'e eğitime gönderilen, bir hafta da orada çile çektikten sonra ev yerleştirmeye devam eden blogger'ınız toparlanıp döndü nihayet. Hem de bir sürü hediyeyle! İşte yılbaşı çekilişi hediyelerim;


1. şanslı kişiye kendi ellerimle boyadığım bu dikiş kutusunu göndereceğim. Üstten kapaklı, bir tarafı tek gözlü, bir tarafında üç tane bölmesi var. Dikiş dikerken tüm malzemeleri içine doldurup, yanıbaşınızda tutmak için ideal.


2. şanslı kişiye Patrones Eylül sayısı, ekstra sayısı ve bir adet McCall's bluz kalıbı gidecek.


3. kişiye Baykumaş'ın kumaşlarından oluşan bir paket,


4. kişiye kendi kumaşlarımdan seçtiğim bir set,


5. kişiye yine kendi kumaşlarımdan hazırladığım bir paket,


6. kişiye de kurdeleden fistoya, ponponlardan, ütüyle yapışan desenlere kadar çeşitli malzemelerden oluşan bir set hediye edeceğim.

Çekilişe katılmak için tek yapmanız gereken bu yazıya yorum bırakmak ve varsa blogunuzda çekilişi duyurmak. Diğer sosyal ağlarda paylaşıp paylaşmamak ise keyfinize kalmış. 30 Aralık günü saat 24:00'de çekilişi sonlandırıp, 31 Aralık günü kazananları açıklayacağım. O hafta boyunca tatilde olacağım için hediyelerinizi sonraki hafta içinde gönderebileceğim. Tabii ki kargo ücretleri bana ait olacak.

Herkese bol şans...