8 Ekim 2014

Mutfağıma Birtakım Güzellikler / New Beauties For Kİtchen


Blogu takip edenler daha çok kendim için dikmeyi sevdiğimi bilirler. Arada oğluma, eşime, evime birşeyler dikiyor olsam da, dikiş konusunda bencilim sanırım. İnsan çok emek verdiği birşeyi kolay paylaşamıyor galiba ;))

Neyse bu sefer de mutfağım için diktim biraz. Ekmek sepetimiz sürekli kırıntı döküp, ben de içine peçete açmaktan bıkınca kılıflanma zamanının geldiğine karar verdim.

As you know i prefer to sew for myself for the most of the time. I sew for my son, husband and home of course, but mainly i'm a selfish sewer ;))

Yesterday, I sewed for my kitchen. 


Kumaş olarak Baykumaş'ın koton kumaşlarından birini kullandım. Önce kağıtla kalıbını çıkardım sepetin, sonra da sap kısımları hariç dışa kıvrılacak şekilde bir kalıp oluşturdum. Son dokunuş olarak da kenarları kurdeleyle bağlayarak birleştirdim.

I used a thin cotton fabric for this basket slipcover. At first, i made a pattern using paper, then i sewed and joined the sides by ribbon.


Sepetim yeni giysisiyle yalnız kalmasın dedim, bu tutaçları da ekledim yanına. Yine aynı kumaştan, içine kapitone elyaf, kenarlarına hazır biye kullandım. Kapitone elyaf kullandığım bu tarz projelerde yorganlama ayağı çok işime yarıyor, onun hakkında da bir yazı gelecek yakında zaten.

To have a set, i made two potholders from the same fabric. I quilted them and joined the sides by coton bias tape. For quilting, i use walking foot. I'll write a blog post about it soon.


Geçmiş bayramınız kutlu, ortasından başladığımız haftanız keyifli olsun...

Have a nice week...

16 yorum:

  1. Lovely bread-basket!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  2. Çok şeker olmuşlar:)

    YanıtlaSil
  3. Çok cici olmuşlar:) eline sağlık, keyifli sofralar olsun.

    YanıtlaSil
  4. benim de ekmek sepetime acilen böyle şık bir kılıf dikmem gerekiyor. Ama bir türlü ekmek kılıfı için vakit ayıramıyorum .... Kesinlikle dikiş konusun da bencil oluyor insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım ya, dikiş masasının başına kırk yılda bir oturabiliyorum, onda da kendime birşeyler dikesim oluyor genelde ;))

      Sil
  5. Çok güzel olmuş canım benim de böyle bir şeye ihtiyacım var...

    YanıtlaSil