30 Ocak 2014

Yapışkanlı Folyo İle Dolap Kaplama / Contact Paper Covered Dresser


Yeni evde düzenlemeler hız kesmeden devam ediyor. Geçen hafta da dikiş odamda kullandığım bu eski dolaba el attık eşimle. Önce boyamaya karar vermiştik. Ama dolap çok eskiydi, sağından solundan dökülüyordu. Emeğimize değmez deyip kaplamaya karar verdik. 

26 Ocak 2014

Yağmurlu Bir Gündü / A Rainy Day


Artık her Cuma-Cumartesiyi İstanbul'da geçirdiğimiz için bize kalan tek tatil günü Pazar oluyor. Onda da evde mi yatsak, arkadaşlarla mı görüşsek, ben dikiş mi diksem şaşırıyorum. Üstelik çok soğuk ve yağmurlu bir gün bugün. 

25 Ocak 2014

SammyDress Çekilişi / SammyDress Giveaway

Severek alışveriş yaptığım ve artık sponsorum olan SammyDress sizlere bir hediye vermek istiyor. Benden çekiliş için 5 ürün seçmemi istediler. Ben de siteyi uzun uzun inceledim ve hoşunuza gidebileceğini düşündüğüm ürünleri seçtim sizin için. Çekilişle belirleyeceğim bir kişi aşağıdaki ürünlerden istediğine sahip olabilecek.

Katılmak için yapmanız gerekenler;

1)Bu yazının altına katılmak istediğinizi ve SammyDress ile ilgili görüşlerinizi içeren bir yorum bırakmak,

2)SammyDress'in Facebook sayfasını beğenmek.

22 Ocak 2014

Bu Çekiliş Kaçmaz!


Sevgili blogger arkadaşımız Zerrin çok hoş bir çekiliş düzenliyor. Bu kez dayanamadım, ben de katıldım. Bence siz de kaçırmayın!

20 Ocak 2014

Örgü Günleri / Knitting Nowadays

Her kış başında rengarenk yünlere yan gözle bakmaya başlarım. Her ne kadar çabuk sıkılsam da, bitiremeyeceğimi bilsem de dayanamayıp alıyorum birkaç tane. Gerçi kış geldi geçiyor ama ben yine de yavaştan örüyorum birşeyler. Kış bitmeden bitirip kullanıma açabilmek tek dileğim ;p


Bu yünle kendime boyunluk örüyorum. Bitmek üzere. Bitince hem üzerimdeki halini, hem de ölçülerini yazarım. 


Bir turkuaz delisi olarak bu renk yün almadan çıkamazdım yüncüden tabii. Nako'nun bebek yünlerinden, bambu serisi bu. Pamuk gibi yumuşacık, çok güzel pastel renkleri var. Bununla oğluma robadan bir yelek örüyorum. Bitince giyilmiş halini paylaşırım. Ama yapımını anlatabileceğimi sanmıyorum. Çünkü her aşamasında görümceme sorup, kadını bezdirdim resmen. Hele de yaka ve kol artırmalarını ne kadar anlattıysa da anlamadım. Örgü örenler için çok basit bir yelek tabii, hatta onlar gülüyorlardır bu yazdıklarıma eminim ama bu örgü işine kafam basmıyor işte bir türlü!

14 Ocak 2014

Taşınırken, Seyahat Ederken Takılarımız Karışmasın

Bu aralar dikişe pek vakit yok. Taşınalı neredeyse iki ay oluyor ama hala düzenleme, yerleştirme, dolap-raf çakma gibi işlerle uğraşıyoruz. Bir de ufak bir sağlık sorunu nedeniyle haftasonları İstanbul'a gidip gelmeye başladık. İyice harap durumdayım yani. Madem dikişlerimi paylaşamıyorum, bari taşınma-düzenleme yazıları ekleyeyim dedim. 

Taşınırken veya tatile giderken takılar, özellikle de kolyeler makyaj çantasının içinde oraya-buraya savrulur, zincirleri düğümleniverir hemen. Hele siz de benim gibi, 3-5 günlük tatil için bile tüm kıyafetlerinize uygun takıları doldurup götürüyorsanız, bu yazı çok işinize yarayacak.

13 Ocak 2014

Yılbaşı Çekilişi Hakkında Son Duyuru!


Yılbaşı çekilişi kazananlarını yaklaşık iki hafta önce duyurmuştum biliyosunuz. Ama sadece 2 kişi adreslerini gönderdi şimdiye kadar. Henüz bana ulaşmayanlar;

Gözde

Adreslerinizi en kısa zamanda bekliyorum arkadaşlar. Eğer 20 Ocak'a kadar adresleriniz bana ulaşmazsa, yedeklerden bana adreslerini gönderenlere gidecek hediyeler. Yedek liste de şu şekilde; 

Hande Erdede
efsun kaya
Mehlika Akgün
funda durğun
Adsız (filiz)
Adsız (nursel sağdıç)

20 Ocak son gün arkadaşlar. 20 Ocak'a kadar, asıl talihliler öncelikli olmak üzere, her iki listeden bana adreslerini gönderen 6 kişiye gidecek hediyeler.