24 Şubat 2014

Ne Dikiyorum?


Yazı özlediğimden midir nedir, hep elbise kalıplarına gidiyor elim bu ara. Pek kış yaşadık da sayılmaz ama insan özlüyor kat kat giyinmeden, şöyle güzel bir elbise giyip çıkıvermeyi. Burda'nın Şubat 2014 sayısından seçtim bu kez modeli. Kumaşım ise tek yönde hafif esnek, harika bir pamuklu, yine Baykumaş'tan.


Modelin görseli bu. Şimdilik sadece kumaşı biçtim ama şimdiden yakada biraz oynama yaparım diye tahmin ediyorum. Gerisi elbise bitince artık... 

Hadi bana kolay gelsin...

21 Şubat 2014

Gri Elbise / Grey Dress


Geçenlerde diktiğim bu jarse elbiseyi yayınlayamamıştım bir türlü. Elbisenin karşıdan duruşunu göstersin diye çektiğim bu fotoğrafta ifademi çok sinirli buldu eşim. Bu fotoğrafı çıkar diye tutturdu. Aman n'apıyım, ben de bu kadar poz kesebiliyorum işte!

20 Şubat 2014

Zerrin'den Gelen Güzellikler


Uzun zamandır bir çekilişe katılmamıştım. Geçenlerde sevgili Zerrin'in yaptığı çekilişe katıldım, ve şans bana güldü bu kez. Kazandığımı öğrendiğimden beri heyecanla paketi bekliyordum. Dün elime geçti bu güzellikler. Sağolsun sevgili arkadaşım gönderdiği birbirinden güzel hediyeler yetmiyormuş gibi, ufak sürprizler de göndermiş. Oğlumu da unutmamış bu arada. Bir kez de buradan teşekkür ediyorum Zerrin'cim :))

17 Şubat 2014

Boyun Yastığı Yapımı / Neck Pillow Tutorial


Bu yastığı oğluma yolculuklarda boynunu desteklesin, rahat uyusun diye dikmiştim. Kumaşı da yumuşacık bir penye. Nasıl yaptığımı da adım adım fotoğrafladım yine. İşte başlıyoruz...

13 Şubat 2014

Alt Açma Örtüsü Yapımı / Diaper Changing Pad Tutorial


Haftasonu diktiğim alt açma örtüsünün yapımını adım adım fotoğraflamıştım. Zaten zamanım oldukça yaptığım şeyleri yapımıyla birlikte paylaşmaya çalışıyorum. Çünkü blog yazmaya başladığım günden bu yana en çok adım adım anlatım yani tutorial'lerden birşeyler öğrendim. Yapmaya başladıkça da hem birşeyler üretip hem de yapım aşamalarını adım adım fotoğraflamanın, anlaşılır olması için uğraşmanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Bu yüzden sadece yaptıklarımı paylaşmak değil, nasıl yaptığımı anlatmak, yorumlardan yeni şeyler öğrenmek ve bunların birilerinin işine yaradığını görmek çok daha büyük keyif benim için. Sonuçta paylaşmak ve birbirimizden öğrenmek için burada değil miyiz? 

9 Şubat 2014

Haftasonu Projeleri / Weekend Projects

Bu haftasonunu keyif veren ama fazla yormayan iki projeyle değerlendirdim. Yoğun tempom içinde hem kendimi fazla yormamış oldum, hem de çabucak biten bu güzellikler beni fazlasıyla mutlu etti.


İlki arkadaşımın bebeği için bir alt açma örtüsü.


İkincisi de oğluma yolculuklar için bir boyun yastığı. 

Her ikisi de detayları ve yapım aşamaları ile yakında burada olacaklar. Biz yarın sabah erkenden İstanbul yolcusuyuz yine. 

Herkese şimdiden iyi haftalar.

SammyDress Çekiliş Sonucu


SammyDress çekilişinin kazananı bendenbiseyler (Berrin Güngör). Tebrik ediyorum Berrin. İstediğin ürünü ve adresini mail atarsan firmaya ileteceğim hemen.

3 Şubat 2014

Takı Düzenleme / Jewellery Organization

Geçenlerde takıları paketleme ve taşıma fikirlerimi paylaşmıştım. Şimdi sıra geldi asıl mevzuya, takılarımızı nasıl düzenli bir şekilde elimizin altında bulunduracağız? Çekmecelere-kutulara koymak düzen açısından iyi fikir gerçekten, ama ben görmediğim şeyi kullanmıyorum maalesef. Hem gözümün önünde olmalı takılar, hem de tuvalet aynasının önünde kalabalık etmemeli. İşte nihayetinde bu soruna benim bulduğum çözüm budur: