24 Temmuz 2014

Biye Aparat Seti


Dikişlerimde biye kullanmayı ne kadar çok sevdiğimi bilmeyen kalmamıştır sanırım. Daha çok koton biye tercih ettiğim için hazırlarda seçenekler sınırlı malum. Yerli-yabancı pek çok blogda, dikiş kitaplarında biye yapımı farklı farklı yöntemlerle anlatılıyor. Ben de bana en pratik gelen yöntemi burada anlatmıştım. 

21 Temmuz 2014

Turuncu Elbise - Detaylar


Baykumaş'ın geometrik desenli pamuklu kumaşından diktiğim elbisemi bir önceki postta yazmıştım. Bugün daha detaylı fotoğrafları var...

14 Temmuz 2014

Turuncu-Siyah-Beyaz


Benim giymeyi çok sevdiğim, yabancı bloglarda "shift dress" diye sıkça bahsi geçen düz kesim bir elbise diktim yine kendime. Kumaşım tam 60'lar tarzı, geometrik desenli  bir pamuklu, yine Baykumaş'tan.

10 Temmuz 2014

Mavi T-Shirt


Haftasonu kalıbını çok sevdiğim bir t-shirt'ümü kullanarak yarasa kol bir t-shirt diktim. Biçmesi ve dikmesi pratik bir parça oldu yine. Tam yaza göre yani... 

7 Temmuz 2014

Plaj Elbisesi Yenileme


Geçenlerde diktiğim plaj elbisesini giyince istediğim kadar geniş durmadığını farkettim. Daha ferah, içinde rahat hareket edebileceğim birşey istiyordum. Dikerken prova yapmaktan sıkılıp yan dikişleri kapatıvermiştim. Haftasonu ne yapabilirim diye malzemelerimi karıştırırken, içindeki renklere uyan geniş bir güpür şerit buldum. Hem de esnek! Değmeyin keyfime! Hemen yan dikişleri açtım, kolaltı dahil olmak üzere güpürü boydan boya her iki yana ekledim. Şimdi tam istediğim gibi dökümlü oldu. Hem de yanlardan havalandırmalı ;D

Size ufak bir fikir, kendime de bir dahakine "dikerken aceleci davranma!" notu olsun.

Haftanız keyifli geçsin...

4 Temmuz 2014

Çiçekli Kalem Etek


Bu likralı pamuklu kumaş tezgahtan bana bakarak "benden çok güzel kalem etek olur" diyordu adeta. Ben de bu sesi duydum ve onu alıp eve getirdim tabii. Ama ne kadar zamandır kumaş dolabımda hatırlamıyorum. Neyse, nihayet bu güzelliğe sıra geldi ve pratik bir kalem eteğe dönüştü sonunda.

3 Temmuz 2014

Bang Bang!


Ramazan'ın en büyük keyfi iftar sofraları benim için. Eşim de ben de ailelerimizden uzakta yaşadığımız için biraz burukluğumuz oluyor tabii. Ailelerin yerini tutmasa da arkadaşlarla yapılan iftarlar da büyük keyif tabii.

1 Temmuz 2014

Yeni Kumaşlarımla Aşk Yaşıyorum


Kumaş sponsorum Baykumaş'tan gelen her paket beni ayrı heyecanlandırıyor. Artık kumaşlarının kalitesini bildiğim için, siparişten sonra hangi kumaştan ne dikeceğim hayaliyle bekliyorum kargoyu. Firmanın özenli çalışma şekli kumaşların paketlenip gönderildiği kutudan bile anlaşılıyor.