25 Eylül 2014

Thassos Tatilimiz / Our Holiday In Thassos


Eylül'ün ikinci haftasına ertelemek zorunda olduğumuz tatilimiz için Thassos Adası'nı seçtik bu yaz. Çok da keyifli geçti. Üstteki kolaj İnstagram paylaşımlarımdan. 

For our holiday this year, we choose Thassos Island / Greece, and really enjoyed it. The collage above is from my Instagram account.

23 Eylül 2014

İzmir'de Bir Düş Bahçesi / A Dream Garden İn İzmir


Tatile çıkmadan hemen önce eşimin sınavı için gittiğimiz İzmir Bornova'da çok hoş bir butik otelde konakladık. İsmi Villa Levante. O kadar naif, o kadar sevimli ve huzur dolu bir yer ki. Çalışanları ise alabildiğine nezaketli ve güler yüzlü. Kapıdan girince eski bir kasaba konağı izlenimi veren bu otelin arka bahçesi tam bir masal diyarı. Ben çok sevdim ve mutlaka tekrar gideceğim. Siz de İzmir'de konaklama için aklınızda bulundurun derim.

22 Eylül 2014

Maksi Elbise / Maxi Dress


Havalar serinlemeye başlamış da olsa, ben yazdan kalma fotoğraflarla inkar halime devam edeceğim bir süre. Fotoğraflar Thassos'ta kaldığımız otelin bahçesinden. Elbiseyi tatile gitmeden hemen önce dikmiştim. 

I know it's fall outside, but i'll deny it with summer outfits for a while. I sew this dress just before our holiday in Thassos Island. And photos are from the garden of our hotel.

5 Eylül 2014

Dar Gelen Şorta Ne Yapmalı? / Refashioning Too Tight Shorts


Geçenlerde sevgili Yerli Astronot'un bu yazısını görünce hemen dolaba koştum. Çünkü çok sevdiğim bu şortumu beli dar geldiği için giyemiyordum. Ki kendisinin tarihçesi çok eskidir. Hayatına lacivert bir kot pantolon olarak başlayan bu garibanı önce kapri, sonra birkaç kez farklı boyutlarda şort haline getirdim. Sonra renginden sıkılıp çamaşır suyuna yatırdım. Sonra gözüme çok gıcır gıcır geldi, biraz eskittim. Beli rahatsız etmeye başladıktan sonra rahata ermişti zavallı, yine aldım elime...

These shorts were pants at first. I cut them a few times, then bleached and distressed. But it's a bit tight for me now. So, it's time for refashion again!

4 Eylül 2014

Trend Alarmı-Yelekler / New Trend-Waistcoats

1 , 2 , 3 , 4 , 5

Bu sonbahar yeleklerin istilasına karşı koyamayacağız sanırım! Heryerde çıkıyorlar karşımıza. Çare yok, ya alacağız gönlümüze göre bir tasarım (bir mi dedim!), ya da kendimiz dikeceğiz. Sizi bilmem ama Choies'tan seçip oluşturduğum bu yelek grubunda ilk hangisini dikeceğimi biliyorum kesinlikle! Sizce hangisi?

We are all sorrounded with waistcoats of different designs this fall! The ones above are all from Choies. I will probably have one (maybe 2!). And will sew one of course. Which one do you think is my favorite?

3 Eylül 2014

Leopar Kloş Etek


Baykumaş'tan gelen leopar desenli pamuklu penyeden diz hizasında bir yarım kloş etek diktim geçen hafta. Daha önce burada anlattığım şekilde hazırladığım yarım daire etek kalıbımı kullandım. Beline de kendi ölçüme göre bir kemer parçası biçtim, içine lastik geçirip, etek ile birleştirdim.

1 Eylül 2014

Banyomun Yeni Güzelleri


Banyodaki aynanın önü epeydir gözüme batıyordu. Mum, sabun falan dizmiştim ama aralarında bir bütünlük yoktu ve yakışmıyorlardı yerlerine. Dün sabah gözüme takıldı yine. Ne yapsam diye dolanırken, topladım malzemeleri ve bunlar çıktı ortaya.