28 Ekim 2014

En Güzel Kırmızı, En Güzel Beyaz / The Best of Red and White


En sevdiğim etkinlik ve en anlamlı bayram geldi çattı yine. Ve ben bu yıl yine "Daa çok var, yetiştiririm yeaa!" diye başladığım serüvenimi, dün gece oflaya puflaya bitirebildim. Her zaman böyle son dakikacıyımdır, söylemiş miydim?

It's time again. Our national Republic Day is on 29th November. And as usual, we celebrate it by sewing red and white garments, which are the colors of Turkish Flag.

This year, i sewed a t-shirt (Burda 09/2012-123) and a pencil skirt.  

23 Ekim 2014

Astarlı Etek Dikişi / Lined Skirt Tutorial


Bir önceki postta paylaştığım eteğimin dikim aşamalarına geldi sıra. İşte başlıyoruz...

Now, it's time for the tutorial of my lined skirt on the previous post. Lets start...

21 Ekim 2014

Scuba Kalem Etek / Scuba Pencil Skirt


Burada cuma pazarında bulduğum bu harika desenli scuba kumaş ancak bir etek olacak kadardı. Biraz fazla olsa kesinlikle bir kalem elbise dikerdim bundan. 

I found this scuba fabric from our local bazaar. It was a small piece, so i made a pencil skirt.

20 Ekim 2014

Çanakkale Blogger Buluşması / Blogger Meeting in Çanakkale


Uzun zamandır çok istediğim Çanakkale Blogger Buluşması'nı geçtiğimiz Cumartesi yapabildik sonunda. Bloglarını severek takip ettiğim, içtenlikleri tüm yazı ve fotoğraflarına yansıyan arkadaşlarım Türkan (harikaoldu), Serra (kecelikalemler) ve Cansu (cansununmodagezegeni) ile biraraya geldik. Aklımda "acaba nasıl olacak? kaynaşabilir miyiz? sohbet nasıl ilerler? kasılır mıyım?" sorularıyla gittiğim mekandan, üç güzel insan, iki küçük prenses, bol muhabbet, bol kahkaha, tabii acık da dedikodu sayesinde zor ayrıldım, gideceğim yere zor yetiştim valla!

15 Ekim 2014

Yeni Kumaş Sponsorlarım / My New Fabric Sponsors

Dikiş diken veya kumaşlarla herhangi bir şekilde haşır-neşir olan herkes bir süre sonra internetten yurtdışındaki kumaşlara bakmaya, "böyle güzel desenler bizde niye yok!" diye hayıflanmaya başlar. Sadece kumaş değil tabii, online bir dekorasyon mağazasına bile bakmanız yeterli kumaşların renk ve desen çeşitliliğini görmek için. Neyse ki bizde de artık yeni yeni, sade ve modern desenler çalışan firmalar var ama hala yetersiz ve oldukça pahalı tabii. 

Hasılı, ben de dikiş projelerimde kullanmak üzere sık sık Etsy'de kumaş keşfine çıkıyorum. Gezerken kumaşlarını çok beğendiğim mağazalardan ikisi ile uzun süren bir mail trafiğinin ardından sponsorluk konusunda anlaşmaya vardık. Tabii sonrasında o kadar güzel kumaş arasından seçim yapmak çok zor oldu o ayrı...

As a sewer, it's hard to find various cotton fabric in Turkey. So i usually look at Etsy shops for different fabrics. Because, there are lots of wonderful fabric shops on Etsy. I mailed two of them and we came to an agreement for a sponsorship program.

13 Ekim 2014

Sen de Kotex Kullan, Hayatından Kuralları Kaldır!

Merhaba!
Umarız her şey yolundadır.
Senin de bildiğin gibi pek çok kadın özel günlerinde rahatsız ve endişeli hissediyor ve bu yüzden de kendilerine bazı kurallar koyuyor. Oysa doğru ürünleri seçen kadınların bu dönemde kendilerine kurallar koymalarına ve hoş olmayan bazı durumları yaşamalarına hiç gerek yok. Yenilenen ürünümüzü tanıtmak amaçlı hazırladığımız reklam kampanyasıyla bu durumu gözler önüne serip, Kotex’in kadınların ihtiyaçlarını anladığını ve bu süreçte onların
yanında olduğunu anlattık. Aynı zamanda kadınları www.kurallarikaldir.com web sitesine davet ederek kurallarını bizimle paylaşmalarını istedik. Paylaşılan 5000 kural arasından bu dönemde karşı karşıya kaldıkları zorlukları en yaratıcı şekilde anlatan 3 kişinin kuralını seçerek Demet Evgar’la eğlenceli skeçler haline getirdik.
Evet biliyoruz hangisini seçtiğimizi merak ediyorsun :)
Birinci kuralımız arkasını görebilmek için çözümü fotoğraf çekmekte bulan Seren Nur Öztürk’e ait. Seren aynı zamanda birinci seçilen kuralın sahibi olduğu için Demet Evgar’la bu skeçte oynadı. Özel gününde daha fazla hijyenik ped taşımak için küçük çanta yerine büyük çanta tercih eden Seçil Düvenci’nin ve yine o günlerde hışırtılara karşı anlamsız sesler çıkartarak önlem alan Sevda Bayar’ın kuralları da ikinci ve üçüncü olarak Demet Evgar tarafından canlandırıldı.
Biz videoları çekerken çok eğlendik, umarız sen de izlerken bizim kadar eğlenir ve herkesle paylaşırsın.
Videoları tekrar tekrar izlemek istersen, hepsini www.kurallarikaldir.com’da bulabilirsin!


Bir boomads advertorial içeriğidir.

8 Ekim 2014

Mutfağıma Birtakım Güzellikler / New Beauties For Kİtchen


Blogu takip edenler daha çok kendim için dikmeyi sevdiğimi bilirler. Arada oğluma, eşime, evime birşeyler dikiyor olsam da, dikiş konusunda bencilim sanırım. İnsan çok emek verdiği birşeyi kolay paylaşamıyor galiba ;))