28 Kasım 2014

Pantolondan Eteğe / From Pants To Skirt


Geçen hafta pazarda dolaşırken "Herşey iki buçuuuk!" diye bağıran tezgahtarı duydum ve yöneldiğim tezgahta bu pantolonumsu çirkin şeyi gördüm. Giydiğimde eşimin tepkisi "bu ne beaaaa!" şeklinde olsa da, ben ondaki potansiyeli görmüştüm: harika bir yünlü kumaşı, çok sevimli cepleri ve hem içte, hem dışta oldukça temiz dikişleri vardı.

27 Kasım 2014

Etekli masa Örtüsü / Skirted Table


Çanakkale'ye taşındığımdan bu yana en çok mızıldandığım konu evleri sanırım. Fıstık gibi şehir, evlerin çoğu denize nazır. Peki neden bu kadar kullanışsız ve biçimsizler? Hiçbir fikrim yok. Kiler desen yok, vestiyer desen yok, gömme dolap mı o da ne?  Bizdeki gibi evsahibi balkon kapattırmanızı da istemiyorsa başlıyorsunuz evdeki eşyaları oraya-buraya sokuşturmaya. 

My Favorite Magazines-Black Friday


Benim de Mollie Makes Home dergilerimi aldığım, myfavoritemagazines.co.uk sitesinden 28 Kasım 2014 saat 10:00 - 2 Aralık 2014 saat 10:00 arasında £10 üzeri tüm alışverişlerinizde XMAS20 kodu ile %20 indirim kazanıyorsunuz. Kaçırmayın derim...

Do not miss %20 off for all orders above £10 between 10am 28th November - 10am 2nd December. Go to myfavoritemagazines.co.uk with XMAS20 code.

24 Kasım 2014

2. Çanakkale Blogger Buluşması


İlk buluşmanın tadı öyle bir kaldı ki damağımızda, arayı fazla açmadan biraraya geldik yine. Bu kez mekan Serra'cığımın evi oldu. Ekip yine aynı gördüğünüz gibi, Serra, Türkan, Cansu ve ben. Eve girer girmez, dikiş, fotoğraf, blog, instagram,.. muhabbet son hız başladı tabii. Çenemiz ağrıncaya kadar konuştuk da konuştuk. 

17 Kasım 2014

Bu Kez De Eşime / This Time For Hubby


Kendime diktiğim gri kazağın kumaşından eşime de bir tane diktim bu kez. Hep bana hep bana olmaz ama di mi! Onun kazağı için kalıp kullanmadım, üzerine iyi oturan bir body'yi kullanarak biçtim. Yine yakayı bantla, kol ve etek uçlarını çift iğne ile bitirdim.

11 Kasım 2014

Gri Kazak Detaylar / Grey Sweater Details


Bir önceki posttaki kazağımın detaylarında bugün sıra...

Today's post is about the details of my grey sweater on the previous post...

4 Kasım 2014

Gri Kazak


Dün akşam İnstagram'da paylaştığım gri kazak bugün işe giderken giyildi bile. Kumaşım Fatih Çarşamba pazarından çok önce aldığım dışı tüylü bir sweatshirt kumaşı. Çok yumuşak ve sıcak tutuyor. Hatta kumaşı o kadar beğenmiştim ki, ne kadar varsa almıştım. Aynı kumaştan eşime de dikiyorum bir parça. Oğlum da sırada hatta.