30 Aralık 2014

2014 Dikiş Güncesi / 2014 Sewing Journal


Tıpkı geçen yıl 30 Aralık'ta yaptığım gibi, bu yıl da bir dikiş güncesi derledim. Bu kez linkleri eklemedim, kolajdaki bütün projelere "Dikiş" etiketiyle ulaşabilirsiniz. Geçen yılın yazısı da burada.

Her ne kadar burada pek paylaşmasam da 2014 zor bir yıl oldu benim için. Benim dileğim belli yani. Sizler içinse, tüm dileklerinizin gerçekleşeceği, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum. 

Sevgilerimle...

24 Aralık 2014

Küçük Siyah Elbise / Little Black Dress


Neredeyse 7 yıldır dikiş dikiyorum ve en çok sevdiğim de kendi kıyafetlerimi dikmek malumunuz. Bir süredir de belli parçalar dışında hazır kıyafet alamıyorum zaten. Ya kaliteleri düşük geliyor, ya da kalitesine göre fiyatı fazla yüksek. Hal böyle olunca sahip olmak istediğim parçayı dikerek dolabıma ekliyorum. Belki satın almak kadar hızlı olmuyor ama, çok daha keyifli olduğu kesin. Zaten dikiş dikenler bilir, işin asıl keyifli kısmı o kıyafete sahip olmak değil dikiş sürecidir. Bazen yeni bir kalıp, yeni bir teknik veya kumaş. Alışveriş yaparak gardrop oluşturmaktan en önemli farkı da bu sanırım dikiş dikmenin. Böyle olunca, ihtiyaca veya dolabın eksiklerine göre değil de severek aldığımız kumaşa veya denemek istediğimiz kalıba göre şekillenebiliyor dikiş projeleri. 

8 Aralık 2014

Zigzag Portföy / Chevron Clutch


"Bu işe de mi el attın?" demeyin arkadaşlar. Evet, maymun iştahımdan çantalar da nasibini aldı sonunda. Pinterest ve Etsy'de gördüğümde ağzımı sulandıran çantalardan bir heves ben de diktim bir tane. Ve kesinlikle çok sevdim bu işi. Böylece zilyon tane hobime bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayım, mutluyum, gururluyum!

5 Aralık 2014

Turuncu Kazak / Orange Sweater


Geçen ay birkaç günlüğüne bir toplantı bahanesiyle eşimin ailesinin yaşadığı Konya'daydık. Her şehir dışı gezisinde olduğu gibi yine kumaşçılar kolaçan edildi, Bursa Kumaş Pazarı'na da uğrandı tabii. Hatta benim aldığım trikolardan gaza gelen görümcem bile yıllardır dikiş dikmediği halde aldı kendine birşeyler. Yine alamadıklarımızda aklımız kaldı, dolaplar dolu diye diye eve döndük.

1 Aralık 2014

Çift İğne Nasıl Kullanılır? / How To Use A Double Needle?


Nasıl yapıldığıyla ilgili çok sık soru gelen konulardan biri çift iğne. Aslında ipliklerin takılmasından başkaca bir numarası yok. Uzun zamandır aklımdaydı yazmak, nihayet sıra geldi.