21 Haziran 2015

Oğluma Pijama Takımı


Bu harika desenli penyeyi cuma pazarındaki parçacıda bulmuştum geçenlerde. Hem deseni güzel, hem pamuklu hem de yumuşacık, daha ne olsun! Oğluma bir pijama takımı olsun! Hazır kalıp kullanmadım kumaşı biçerken, evdeki bir pijama takımını kullanarak kestim.


Yaka ve bel kısmına kumaşın kenarındaki krem rengi kısımdan bant kesip geçirdim. Paçalara da, hareket ettikçe sıyrılmasın diye kendi kumaşından manşet yaptım. Dikişinin tamamını overlok makinasında yaptım. 


Sadece yaka ve bel bandına üstten geçtiğim dikişler dikiş makinasında çekildi. Tamamını overlokla diktiğim için inanılmaz da hızlı bitti. Önceden kumaşı biçmiştim. Başına oturup bitirmem bir saati bulmadı!


En keyiflisi de onun beğenmesi ve üzerinde görmek tabii. Bir de birkaç saniye zıplamadan durabilse ;D


Keyifli pazarlar olsun hepinize. Babalarınızı ve kocalarınızı unutmayın bugün, e mi?

17 yorum:

  1. Çok sevimli bir takım olmuş, bayıldım, ellerinize sağlık! Ayrıca böyle overlok dikişleri gördükçe özenmiyor değilim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. overlok alma zamanın gelmiş demektir, benden söylemesi ;D

      Sil
  2. Kumaşın rengine, desenine bayıldım. Çok çok güzel olmuş, pijamalarını güle güle giysin oğlunuz. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş. Güle güle giysin delikanlı. Bu overlok makinesi iyice dikkatimi çekmeye başladı. Sizinki hangi marka tavsiye edermisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimki Singer 14 SH 654 modeli. A 101'den 380 TL'ye almıştım. henüz tüm özelliklerine hakim değilsem de çok memnunum, tavsiye edebilirim. fiyat açışından en avantajlısı zaten.

      Sil
    2. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Piyasadaki overloklar bir hayli pahalı. Bakalım bende bir takip edeyim gelince alırım.

      Sil
    3. rica ederim Funda Hanım. işinizi görür bence.

      Sil
  4. Çok yakışmış delikanlıya,Maşallah...Deseni çok şirinmiş gerçekten iyi günlerde giysin İnşallah..

    YanıtlaSil
  5. Kumasi gorur gormez yumusacik ne guzel dedim:)) Kucuk afacanda belliki cok begenmis, baksana superman modunda oradan oraya ucuyor:))
    Ben sadece bir defa her dikisini overlokla yaptim. Ama sokmem gerekti ki dogru ipi cekemedigim icin sokme yerine iyice sikilasmisti ve kesmek zorunda kalmistim:))
    Ellerinize saglik, oglusunuzda tatli ruyalar gorsun.

    YanıtlaSil
  6. Penye bahane oğlan şahane :) Maşallah çok yakışmış.A101 e gelen overloklara iyi dikiş yapmaz sadece temizlik içinse acele etmemeli diye mesafeli duruyordum. Ama bu takım şahane olmuş :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Singer'in klasik iki modelinden biri zaten A 101'de satılan. sanırım yurtdışındaki depolardan falan getiriyorlar. çünkü aynı modelin Singer bayisindeki fiyatı 500 TL'nin üzerinde. A 101'de 300 liraya kadar oluyor. ben gayet memnunum. çok teşekkür ederim bu arada :))

      Sil