29 Şubat 2016

Minik Şefin Kostümü


Yaman'ın okulunda mutfak atölyesi başladı geçen hafta. Öğretmenleri bizden mutfak önlüğü ve aşçı şapkası istedi. Burada bu tarz çocuk kostümleri bulunabilecek tek bir mağaza var maalesef, onda da dandik ötesi kumaştan bir takımı 50 TL'ye satıyorlar. O mağazadan almayıp internetten de sipariş verebilirdim tabii, ama bu keyifli ve kolay dikiş projesi fırsatını kaçırmak istemedim. Son zamanlardaki hiçbirşeye yetişememe, dikiş dikememe halime rağmen iki arada oturup diktim.

Ve işte huzurlarınızda benim küçük şefim!


Geçenlerde bir turşu yapmışlardı, sonrasında evdeki bütün boş kavanozlar sebzelerle doldu, üzerlerine bilimum içecekler dökülüp "turşu" yapıldı. Zaten bu aralar evde herşeyi "Ben Yapıcam!" modunda dolaşan minik adamım tek eksik kaldığı yere, mutfağa da girdi tam oldu ;D

İnstagram'da paylaştığımda sevgili Serra şapkanın yapılışını sormuştu. Ona bizzat, uygulamalı olarak anlatıcam tabii ama buraya da basitçe bir anlatım yazayım dedim. Belki yapmak isteyenler olur. 


Ben internette bulduğum tariflere göz gezdirdikten sonra, kendimce en sade yöntemi kullandım şapka için. Baş çevresindeki kısım için baş çevresi ölçüsüne iki dikiş payı (4 cm) ekledim, enini de ikiye katlanmış hali 10 cm olacak şekilde biçtim. Dikildiğinde eni 8-9 cm kadar olacak. Tepe kısmı için 30 cm çapında (servis tabağı kullanarak) kumaş kestim. Daha tok dursun isterseniz bu kısmı da iki kat yapabilir veya telalayabilirsiniz. Sonrasında dikdörtgen olan parçayı iki uçtan birleştirdim, çepeçevre teğel dikişi yapıp büzdürdüğüm daireyi bu parçaya yedirerek diktim. Hepsi bu kadar.

Gecenin bir vakti aceleyle diktiğim için adım adım fotoğraflama fırsatım olmadı. Umarım anlaşılır olmuştur.

Önlüğün yapımı daha da kolay; istediğim büyüklüğü, Yaman'ın boyuna göre belirledikten sonra kol çevresini kafama göre oydum, kenarına biye geçirdim, askı ve kuşak ekledim, oldu bitti!

Güzel geçsin haftanız...

16 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Yakışıklıya da çok yakışmış. İyi günlerde kullansın :)

    YanıtlaSil
  2. Amanın ne tatlı olmuş!!!

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş Can'ım. Nasıl yakışmış anlatamam. Bende de bir çanta projesi var. Anlatımlı yazayım diyorum ama dikerken aceleden hiç resim çekmedim iyimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben cevap yazana kadar senin çanta bitti, bloga yazıldı bile :DD teşekkür ederiz bu arada teyzesi ;))

      Sil
  5. Emeğinize sağlık çok güzel olmuş Çokta yakışmış:)

    YanıtlaSil
  6. Nice! Cute!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  7. Çok yakışmış. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Çok yakışmış kuzuya. Ellerinize sağlıklar olsun.

    YanıtlaSil