31 Aralık 2012

Mutlu Yıllar


Bu aralar dikmeye devam etsem de yazamiyorum pek. Hem işte çok yoruluyorum hem de eve gelince fotoğraf çekmek mümkün olmuyor, ışığı kaçırmış oluyorum. Şu anda Ankara'da ufak bir tatil yapiyorum. Sizleri okumayı ve buralarda olmayı özledim. Hepinize mutlu, sağlıklı yıllar!

21 Aralık 2012

Pinterest Sürprizi!


Dün akşam Pinterest'te gezinirken biye dikişini anlattığım yazımı gördüm DIY&Crafts bölümünde. Çok hoş bir sürpriz oldu benim için. Beni pinleyen sevgili caramel'e (blogunu bulamadım tatlım, taşıdın mı?) çok çok teşekkür ederim ;)) 

16 Aralık 2012

Ankara'lı Bloggerlar'dan Yardım İsteği


Yılbaşında 4 günlüğüne Ankara'da olacağım. programımı ayarlayabilirsem bir günümü alışverişe, özellikle de kumaş alışverişine ayırmayı düşünüyorum. Ama öğrencilikten bu yana Ankara'da kumaş alışverişi yapmadım. Kışlık kumaş stoğum tükenmek üzere, bol bol kumaş almayı planlıyorum.

Özellikle Ankara'da yaşayan arkadaşlara iki sorum olacak;

1) Bursa Ucuz Kumaş Pazarı (Kızılaydaki) hala eski yerinde (İş Bankası'nın arkasındaki sokak) duruyor mu?

2) Önerebileceğiniz başka kumaşçılar var mı? Uygun fiyatlı olması tercihimdir.

Şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar!

Tüvid Ceket Yapım Aşamasında


Geçenlerde biçtiğim, sonra da dikiş masamla uğraşmam nedeniyle bir kenara attığım ceketime başladım yeniden. Kumaşım pembe-mor tonlarında tüvid kumaş. Gövdesi bitti sayılır. Şu anda astarını dikiyorum.

Model Şubat 2010 Burda'dan 108 nolu model. 17-21 yani minyon kadınlar için hazırlanmış bir kalıp. Burda'nın çoğu modelinde olduğu gibi yine bolluklar ve potluklarla uğraşacağım diye korkarak başlamıştım. Ama bu kalıp beni şaşırttı. Hiçbir oynama yapmama gerek kalmadı. Bu arada modeli birebir uyguladım ama detaylarında ufak değişiklikler yapmayı düşünüyorum. Biter bitmez burada!

14 Aralık 2012

Dikiş Masası Yenileme ve Dikiş Odam


Daha önce, İstanbul'da yaşarken de dikiş ve hobi odası olarak kullandığım odamdan bahsetmiştim hatırlarsanız. İşte o odayı düzenlediğimden beri, yani yaklaşık iki yıldır İKEA'dan aldığım bu masayı kullanıyordum dikiş ve diğer hobi çalışmalarım için. Aslında masamdan çok memnunum ama rengini değiştirmek istiyordum bir süredir.

10 Aralık 2012

Simli Telefon Kılıfı-Tutorial


Geçenlerde telefonumun kılıfı kırılınca evde çekmeceleri karıştırmaya başladım. Bir çekmecenin dibine attığım eski, deri kaplama kılıfı buldum. Ve işte o eski kılıfın bu hale gelmesinin hikayesi...

2 Aralık 2012

Anahtarlar Askıya


Bir arkadaşıma hediye olarak yaptım bu anahtar askısını(tam olarak adını bilmiyorum. faturalık vs de olabilir!). Önce zemini 2 kat beyaz akrilik boya ile boyadım. Sonra üzerine Tex-Co'nun Antik Beyaz rengini bir kat uyguladım.


Ön bölümüne de peçete transferi yaptım. Yine hızlı ve kolay bir proje oldu.


Güle güle kullansın...

Daha önce yaptığım peçete transferi çalışmalarım için buraya bakabilirsiniz.