28 Mayıs 2014

İkat Desenli Etek


Dikişe uzun bir ara verdikten sonra bugün oldukça basit bir yazlık etek var sırada. 

22 Mayıs 2014

Beş Kişiye Ceket Hediye Ediyorum

ÖNSÖZ: Bu yazıyı Soma'daki facia henüz olmadan, yüzlerce insanımız göz göre göre ölmeden önce hazırlamıştım. Ne yazık ki 13 mayıs günü sadece o madende değil, hepimizin evlerinde oldu o yangın. Bu olaya "kader" ya da "fıtrat" diyebilenler hayatlarına kaldıkları yerden devam edebiliyorlar belki ama ben edemiyorum. Ülkemde yaşamak neden bu kadar zor ve acılı düşünmeden edemiyorum. Sadece bu olaydan değil, yılardır tanık olduğum toplumsal travmalarımızdan öyle çok acı ve öfke birikti ki içimde, yazmaya başlasam duramam diye korkuyorum. En iyisi bu önsözü facebok'ta okuduğum bir dilekle noktalamak: "İnşallah öbür dünyada Türkiye yoktur!"

Dolabımda farklı nedenlerle hiç giyilmeden duran ceketlerimi ayırdım geçenlerde, bedenine ve tarzına uyan blog arkadaşlarıma hediye etmek istiyorum. Gelsinler sırayla...


Sheinside'dan sponsorluk kapsamında gönderilen bir ceket. Bu sitede bedenler genellikle küçük olduğu için yine M beden sipariş etmiştim, ama bana bol geliyor. Sadece bir kez giydim, yazısı burada. Ölçüler; omuz:40, göğüs:96, kol boyu:60, uzunluk:53 cm.

10 Mayıs 2014

Üç Kuruş Fazla Olsun


Benim için renk demek önce kırmızı demektir her daim. Diğer renkler sonra girer sıraya. En sevdiğim renkten ve Baykumaş'ın bu nefis kumaşından diktiğim eteğimi hatırlarsınız, burada vardı. Hatta bu etek üzerinden yarım daire etek yapımını da anlatmıştım. Onlar da burada 1, 2, 3, 4.

7 Mayıs 2014

DIY Prova Mankeni / DIY Dressform Tutorial


Dikiş dikerken, hele de daha önce kullanmadığım bir kalıpla çalışırken beni en çok strese sokan soru "Kalıbı üzerime nasıl oturtacağım?" olur. Kendi ölçülerinizi baz alarak kalıp üzerinde düzenlemeler yapmak bir yöntem. Ama bana göre fazla uzun, detaylı ve sıkıcı. Dikerken çabuk darlanan, bir an önce bitsin isteyen bir tipim. Kumaşı biçmeli, düzeltmeleri üzerimde yapıp, bitirivermeliyim hemen. 

2 Mayıs 2014

Puantiyeli Pantolon


Sevgili Çiğdem'in düzenlediği pantolon dikelim etkinliği için diktiğim pantolonum bitti sonunda. Araya bir haftalık memleket tatili, uzamış bir grip ve bolca başka dikişler girdi. Ama sonunda bitti işte.