20 Nisan 2010

Minik Kuşum Çiçeklendi


Bu fotoğraf da aynı moda çekimine ait efendim. Yaz gelmeden yazlıklarını hazırlayayım dedim prensesin. Üç elbise dikmiştim, diğerini giydirip fotoğraf çekmeyi başaramamış annesi. O da gelecek yakında merak etmeyin...

Bu diğerinden daha kolay bir kalıp. Tek ayrıntısı arkasındaki pencere ve britle kapanan düğmesi. Kumaş saten. Poz aynı ;p


20 Nisan 2010 Salı

19 Nisan 2010

Pijama, Sabahlık vs..





Yine unutmuştum çizimlerimi paylaşmayı uzun süredir. Ev giyimine ait tasarımlarım bunlar. Yine teknik çizimleriyle beraber. İki çizim arasındaki renk farkı kullandığım boyaların farklılığından kaynaklanıyor. İlk iki çizimde Flomaster denilen bir tür ispirtolu kalemle çalıştım. Diğer iki çizim daha öncekiler gibi Aquarell (sulu-kuru) boya ile. Ama sulandırmadan çalıştım. Daha sonra bu boyayla sulandırıp gölgeleme yaptığım çizimlerimi de ekleyeceğim buraya.

Nihayet dış giyime geçtik tasarımlarda. Manto, kaban, trençkot çalışıyoruz bu sıralar. İç giyim ve mayodan sıkılmıştım açıkçası..

Yakında Corel Draw çizimlerim de burada olacak. Ama çok dağınık durumdalar, önce hepsini bilgisayarda toplamam lazım.

Umarım haftasonunuz keyifli geçmiştir. Benimki oldukça yorucuydu, ama çok gezmekten ;p


19 Nisan 2010 Pazartesi

16 Nisan 2010

Karpuz güzeli


Geçenlerde minnoşa (yeğenim) diktiğim elbiseyi giydirip poz verdirmiş annesi. Tipe bakar mısınız? Kaç yıllık model sanki cadı ;p

PEK MÜHİM NOT: Yazının başlığı canım arkadaşım
Suzy'nin liloş'a diktiği çilekli tulumdan kıskanılarak oluşturulmuştur ;p


16 Nisan 2010 Cuma

13 Nisan 2010

Dikkat! Blogda Bebek Var!


Evet arkadaşlar, yanlış okumuyorsunuz; bu blogda bir bebek var! 10 haftalık bir bücür de bu yolculukta bizimle beraber artık. İkimizin de sağlığı gayet iyi, hiçbir sorun yok. Tabii benim sürekli uyku halinde olmamı saymazsak. Bu da son haftalarda burayı neden ihmal ettiğimi açıklar sanırım ;p

Neler hissettiğime gelince; açıklamak zor, tuhaf duygular, karmakarışık bir heyecan. Tarifsiz bir sevinç aynı zamanda. Ultrasonda görene kadar inanmakta güçlük çektim hatta! Şimdilik pek idrak edemedim diyebiliriz..

Kontrollere gittikçe durumdan haberdar ederim.

Öpüldünüz ;x


13 Nisan 2010 Salı

12 Nisan 2010

Sıcacık Bir Buluşma (Ya Da Kavuşma!)

İşte haftasonu buluşmamız, benim yorumumla...

Ekibin tamamı

Maskeli Beşler!

İşte ciciler


Fosi'ciğimin el emeği ve hayalleri



İlkay'cımın güzel çiçekleri


Sevim'ciğimin kokoş iğnedanlığı



Yelda'cığımın sevimli kartının arkasına benim için çizdiği mükellef bir Eminönü haritası (altın değerinde!)


Ve de; Nilgün'cüğümün güler yüzü, harika fotoğrafları...


Veeeeeee; bu harika buluşmaya vesile olan canım Bahar'cımın sıcaklığı, içtenliği. Tanıyınca daha da çok sevdim seni, canım arkadaşım!

Herşeyiyle harika bir gündü kızlar, hissettiğim sıcaklık ve tatlı sohbetiniz doyumsuzdu. Gerçi en çok konuşan ben olduğum halde daha çok şey kaldı konuşulacak.

Bakın tekrar yüzüm kızararak söylüyorum, bir dahakine elim boş gelmiycem, söz!


12 Nisan 2010 Pazartesi


8 Nisan 2010

Yeni Kot Ceketim



Yıllardır uyguladığım "sezon başında alışveriş yapmama" kuralımı bozdum bu bahar. Ne zamandır aradığım kot ceketi Stradivarius'ta bulunca indirime kalmaz korkusuyla atladım hemen. Hem de bu havalarda giyme keyfini kaçırmayayım dedim.

Aslında aklımda buz mavisi bir ceket vardı. Ama bulabildiklerim ya aşırı pahalı, ya da kısa bolero tarzındaydı. Bu ceket koyu renk olmasına rağmen rengi, eskitme olması ve ufak yırtıkları ile gönlümü fethetti.

İçindeki tuniği ben dikmiştim, buradan hatırlarsınız.



8 Nisan 2010 Perşembe

7 Nisan 2010

Unutulmuş Elbise



Aslında çok oluyor bu elbiseyi dikeli. Geçen gün giydiğimde eşim "sen bunu bloga koymuş muydun?" dedi ve inanılmaz hafızası ve dikkatini bir kez daha gösterdi! Neticede defalarca giydiğim halde sizinle paylaşmayı unuttuğum elbisem huzurlarınızda...

Kumaş kendinden esnek mevsimlik bir kumaş. Model de oldukça basit, önden iki göğüs pensi ve arkada bel hizasında boydan iki pensten ibaret. Fermuar gerekmedi. Dikişi de oldukça kolay oldu bu yüzden.

Bir de geçenlerde yeğenime diktiğim iki elbise var buraya eklemediğim. Onlar da minnoşun üzerinde fotoğraflanınca gelecek ;D


7 Nisan 2010 Çarşamba

3 Nisan 2010

Döktüm Dolabımı!


Sevgili Bahar benden kumaş dolabımı fotoğraflamamı istemişti, ve üstünden haftalar geçti. Şimdi biraz utanarak da olsa bu mimi cevaplıyorum. Affet beni tatlım ;(

Aslında ben çok daha fazla kumaşım olduğunu sanıyordum. Son dönemde biraz dikip eritmişim stoğu. Kumaşlarım misafir yatak odası+dikiş odası olarak kullandığımız bir odadaki şifonyerin iki çekmecesinde ikamet etmekteler. Bir başka çekmecede de tadilat sırasını ve geri dönüştürülmeyi bekleyen giysilerim var. Tabii bir de şu anda teğelli olarak bekleyenler de bu fotoğrafa giremediler.

Sanırım kendime bir süre kumaş alma yasağı koymalıyım. Çünkü bu aralar hiç dikiş dikesim yok, yine yığılıp kalacak kumaşlar.



3 Nisan 2010 Cumartesi

1 Nisan 2010

Tasarımda İlk Acemiliklerim





Bir süredir o kadar yoğunum ki, biraz ihmal ettim buraları. Soran herkese çok teşekkür ederim. Merak etmeyin, iyiyim, geri döndüm!

Bunlar da benim ilk acemiliklerim: huzurlarınızda iç çamaşır ve gecelik tasarımlarım! Teknik çizimleriyle birlikte. Aslında bunları çizeli epey zaman geçti, şimdi bakınca çok çirkin geliyorlar gözüme ;p

Yakında bilgisayardaki çizimlerimi de paylaşacağım. Şu yoğunluğum biraz hafiflesin, birşeyler dikmeye de başlarım diye umuyorum.

Yorgunluktan sızmak üzereyim, kaçıyorum. Merak etmeyin bu sefer çok açmam arayı.

Öpüldünüz ;x




1 Nisan 2010 Perşembe