23 Mayıs 2011

Başarısız Bir Deneme: Sarı Bluz



Doğumdan hemen önce diktiğim bu krem triko bluzu hatırlarsınız. Rengi bana çok soluk geldiği için boyamaya karar verdim.


Seçtiğim renk kumaş boyasını aldım ve üzerindeki talimatlara göre boyadım.


Ama ufak bir sorun vardı, katalogdaki renk limon sarısına yakın bir açık sarı (kanarya rengi) iken, sonuç hardal sarısı oldu nedense. Bu ilk denemem olduğu için tecrübesizim ama bu boyaların katalogdakinden daha açık renk çıktığını duymuştum.


İşte sonuç: güzel bir limon sarısı beklerken ortaya çıkan renk bu. İşaretli yerlerdeki dalgalanmalar da görünüyordur sanırım. Bunlar benim kaynatırken yeterince karıştırmamamdan oldu galiba. Aynı anda başka işlerle de uğraştığım için... Huyum kurusun ;p

Ama vazgeçmek yok, denemeye devam. Bundan sonra da farklı kumaş boyama projeleri olacak burada. 

23-05-2011

8 yorum:

  1. Yıkarken makinada, diğer çamaşırları da boyuyor mu sonra? merak ettim..Fotoğrafta rengi çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Benim hoşuma gitti; gayet güzel bir renk olmuş. Fotoğrafta da dalgalanma hiç hissedilmiyor. Bence kafana takma, güle güle giy :-)

    YanıtlaSil
  3. esinspiration: boyamadan sonra bir de sabitleme işlemi yapılıyor. renk vermiyor o yüzden. teşekkürler ;)

    Ololi: valla çoktan attım bile!

    YanıtlaSil
  4. Selam,
    Yanılıyor muyum bilmem ama katologdakiş renk ile kazağın rengi birebir olmuş nerdeyse :) Açık renk olacağına odaklandığından istediğin olmadı sanırım. Yoksa renk aynı gibi :

    YanıtlaSil
  5. suhuba: aslında haklısın canım, fotoğrafa bakınca öyle gibi görünüyor. ama aslında renk daha koyu. fotoğrafta biraz açık çıkmış. zaten dalgalanma olmasaydı rengini hiç önemsemezdim. böyle böyle öğreneceğim nasılsa ;)

    YanıtlaSil
  6. hangi marka boya bende kotumu boyayacagım pudra pembesi idi malesef başka renklere büründü ,şimdide boyamayı düşünüyorum ,ordaki bej renkleri gibi olabilir ,markanın ismini söylersen bende ondan alayım teşekkurler ,hem gerçektende burdan renk fark edilmiyor

    YanıtlaSil
  7. Tiryaki: ben deneye deneye bulursam yolunu, mutlaka anlatırım. çamaşır makinasında boyamayı da göze alamıyorum. bakalım, hayırlısı..

    dikisdersi: markası Viktorya, toz şeklinde, aktarlarda falan da satılıyor. aslında ben daha kaliteli bir şey aradım ama bulamadım. yurtdışında sıvı olanları var, çok güzel.

    YanıtlaSil
  8. Egr makinada yikarsaniz kesinlikle dalgalanma olmuyor boyama bittikten sonra kisa programda sadece camasr suyuyla bos calistrin sonraki yikamalara bulasmiyor

    YanıtlaSil