10 Ağustos 2011

İlk Diş ve İkincinin Sıkıntısı



Bizimki ilk dişini 10 gün önce çıkardı nihayet. Neredeyse 4. aydan beri kaşınıyor dişleri yavrumun. Ancak 9. ayı biterken çıktı ilk dişi. Şimdi de ikincinin sıkıntısını çekiyor. Yine iştahsız, keyifsiz ve eline ne geçerse dişlerini kaşıyor. Çıkan her dişte bu sıkıntıyı çekerse hem o yandı hem biz...

11 yorum:

  1. benim oğlum 2,5 yasında ve hala diş sınıntısı cekiyor ara ara malesef :(

    www.buketpoyraz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Çok zor zamanlar. Çok çok kolaygelsin.

    YanıtlaSil
  3. Allah kolaylık versin. Bir de be oğluma küçük tülbentleri nemlendirip dondurduktan sonra eline verirdim. Soğuk dişlerine iyi geliyor. hemde tülbentleri kullanım sonrası yıkayıp tekrar dondurabiliyorsun.

    YanıtlaSil
  4. Canım ah o zamanlar ahhh, benim oğlumda 4 aylıkken başlamıştı diş serüvenine 14 aya kadar ağzında 14 diş olmuştu ama yavrum ne bulursa kemirdi durdu, taze soğan ve yeşil biberin faydasını gördüm rahatlatıyor, jeller geçici bir çözüm....

    YanıtlaSil
  5. Oyyy, kıyamam o güzelliğe ben. O yanaklara, o dudağına tavşanımın. Ya alsana o jellerden, belki biraz hafifler acısı ve kaşıntısı. Sen de 1-2 saat rahat edersin. Çektirme kuşuma, ben Lili'ye hiç almadım, gerçi hiç sorun yaşamamıştık çıkarken patır patır patlamışlardı:D Allah yardımcınız olsun kuzularım.

    YanıtlaSil
  6. Tombik ellerini yesinler oğluşunun :) Henüz çocuğum yok ama azbuçuk sancılı bir dönem olduğunu biliyorum; kolay gelsin canım... Bol sabır diliyorum, en az sıkıntı ile atlatırsınız inşallah. Bu arada, senin blogunun teması mı kaydı; sanki yazı alanı çoook genişlemiş gibi geldi de :))

    YanıtlaSil
  7. Buket Poyraz: sana da kolay gelsin canım ;)

    suhuba: teşekkür ederim canım ;)

    BIRAKTIĞIM İZLER: harika fikir, çok teşekkür ederim ;))

    Gülgün: evet canım jeller pek işe yaramıyor. öneriler için sağol ;)

    suzy: jeller pek işe yaramıyor canım ya, hemen yutuyor bizimki ;p

    Demet: yazı alanını ben genişlettim canım, kötü mü görünüyor?

    YanıtlaSil
  8. allah kolaylık versin... insallah hepimiz kolaylıkla atlatırız o donemleri ....
    ben su agzındakini cok merak ettim kasık mı o

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkür ederim. evet ağzındaki slikon yemek kaşığı.

    YanıtlaSil
  10. nerden aldıgını sorsamm... cok hosuma gitti de hem ye hem diş kaşı pek güzelmis:)))

    YanıtlaSil
  11. Bilges: NUK'un mama kaşığı bu, ikili olarak almıştım. Dişlerini güzel kaşıyor ama kaşık olarak pek kullanışlı olduğunu söyleyemem ;p Mama kaşığı olarak Nuby kullanıyorum şu anda. Ama slikon değil, sert olandan. Zaten slikon kaşıklarla yemek yedirmeyi beceremedim bir türlü. Nuby'den çok memnunum. Bulamazsan Bebe Dor'un kaşıkları da gayet iyi iş görüyor.

    YanıtlaSil