30 Nisan 2011

Color Block




Son trendi benden önce yakalayan yakışıklı oğlum, dün dışarı çıkarken böyle giyindi. Ama fotoğraflamak çok zor oldu beyefendiyi. Yakalayabildiğim en hareketsiz kareler bunlar.

Kazak: LC Waikiki
Pantolon: Andy Wawa (YKM)
Ayakkabı: Memlekette bir bebek mağazasından

30-04-2011

28 Nisan 2011

Mycey My Feeder (Meyve-Sebze Emziği)



Önceleri biraz tuhaf hatta gereksiz bulduğum bu ürün meğer çok işlevsel bişeymiş. İçine dilimlediğiniz meyve-sebzeleri koyup kapatıyorsunuz, sapından tutup emiyor. Uç kısmı file şeklinde, bebişin ezip parçaladığı meyve-sebze parçaları püre halinde midesine iniyor böylece. Çok da güvenli yani. 6 aydan büyük bebeklere uygun ve bütün bebek mağazalarında bulunuyor.

Oğlum bayıldı buna!  Keyifle emerek meyvesini yiyor kuzum. Ben de meyve püresi hazırlama zahmetinden kurtuldum böylece. Bi taşla iki kuş!


Ama ürün resimlerindeki bebekler gibi beyaz badilerle, üstünü başını hiç kirletmeden yiyor sanıyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz! Yukarda görüldüğü üzere muzunu yerken büyük bir zevkle ortalığı batırıyor böcüğüm. İçindeki bitince de fena halde kızıyor ;p

28-04-2011

25 Nisan 2011

Tahtakale Hobi Alışverişim



Uzun süredir incelediğim ve ürün çeşitliliği oldukça fazla olan tahtakalehobi'den ilk alışverişimi yaptım geçen gün. Kapıda ödeme seçeneğiyle aldım. Paketim 2 günde ulaştı. Kumaş boyalarını zaten biliyordum. Suyla çıkan kalem de oldukça başarılı. 

Malum bebekten sonra zamansızlıktan alışveriş için öyle uzun uzun dolaşamıyorum. Hele de hobi malzemeleri alışverişi için çok özlediğim Eminönü şimdilik hayal. Böylece malzeme almak için internette yeni bir seçeneğim oldu.

Haliyle kumaş boyasıyla yapacağım projeler de olacak yakında burada.

25-04-2011

22 Nisan 2011

Benim Minik Spor Salonum



Eveeeeeet, bir hafta sonra 6. ayını dolduruyor minik kuşum. Artık ek gıdaya da başladık yavaştan. Hafif bir diş çıkarma sıkıntısını saymazsak herşey düzene girmeye başladı artık. Demek ki annesi de eski haline dönmeye başlamalı. Ne de olsa yaz geliyor, eski kıyafetlerin içine nasıl girilecek?

Peki neler yapıyorum yeniden toparlanmak için? 

Spor salonuna gidecek vaktim olmadığı için (oğluma tek başıma bakıyorum çünkü), yukarda gördüğünüz gibi zaten minnacık olan dikiş odamı bir de spor odası yaptım.

Yaklaşık iki aydır haftada 2-3 kez, son bir haftadır da her gün pilates yapıyorum. Daha önce aldığım DVD'ler Türkçe olmadığı ve hareketler iyi açıklanmadığı için geçen yıl 2 kez sırtımı sakatlamıştım. O yüzden çok açıklayıcı bulduğum Ebru Şallı'nın DVD'sini aldım. Ama DVD bir süre sonra çok yavaş gelmeye başladı. Bu hafta internetten sabah programındaki 40 dakikalık egzersizleri yapmaya başladım. Onlar çok daha ağır kesinlikle, bazılarını tamamlayamıyorum henüz. Ama her gün yapınca bir haftada bile göbeğim indi iyice. Her sabah daha da zinde kalkıyorum üstelik.

Kilo vermek için pilates yeterli olmadığından evde yapılabilecek başka egzersizler araştırdım biraz geçen hafta. Son günlerin moda spor aleti trombolinle ilgili biraz internet araştırması yaptıktan sonra Hepsiburada'dan bu trombolini aldım. Siz de duymuş ya da okumuşsunuzdur, günde 10-15 dk ile çok iyi kilo verdirdiği söyleniyor. Bakalım, bugün geldiği için henüz sadece 10 dk olduğum yerde zıpladım. Göründüğü gibi kolay değil kesinlikle. Uzun süre koşmuş gibi bacaklarım ağrıdı 10 dakikada. Bacak kası yaparım diye korkumdan pilatesteki bacak germe egzersizlerini yaptım sonradan.  Bir de düşme riski var tabii. Şimdilik temkinli davranıyorum o yüzden. Alışınca internetten çeşitli egzersizler öğrenip yapacağım. 

Yediklerime de dikkat ediyorum biraz. Özel birşey yapmıyorum, standart şeyler işte. Zaten tatlı, abur-cubur, çikolata, hamurişi gibi şeylerle pek aram olmadığı için zor olmuyor. 

Fırsatım olsa da tenise yeniden başlayabilsem bunların hiçbirine gerek kalmazdı ;((

Bakalım eski halime ne zaman dönebileceğim?

NOT: "Zaten zayıfsın, ne kilo vermesi?" türünden yorumlar için; kilomun normal, vücut şeklimin de standartlar dahilinde olduğunu ben de biliyorum. Benden daha fazla kilo problemi olanlar lütfen yanlış anlamasın, şımarıklık yapmıyorum. Ama insan hayatı boyunca olduğu kilo neyse en çok onda rahat ediyor.

22-04-2011

Fırında Ekmek Yaptım



Evde ekmek yapma hevesiyle ekmek makinası almıştık 3 yıl kadar önce. Fakat ekmek makinasında yapılan ekmeklerin içi çok olduğundan pek kıtır olmuyordu. Ben de fırında yapmayı denedim bu kez. Tarifi lezzetci.com'dan aldım. Deneme amaçlı küçük bir ekmek yaptım, aşağıdaki ölçülerin yarısını kullandım. Susam çörekotu eklemedim. Biraz da süt ekledim. Üzerini de yulaf ezmesiyle süsledim. 
Nom nom nom.....nefis oldu!


MALZEMELER
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1,5 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam
  • Çörekotu
TARİF

Ilık suda mayayı eritin, un hariç tüm malzemeleri katın. Son olarak da unu ilave edin.
Makinayı standart ekmek modunda (yaklaşık 3 saat) çalıştırın.
Mayalandıktan sonra (yaklaşık 2 saat) hamuru sıvıyağla yağladığınız fırın tepsisine alın.
Elinizle düzelterek yuvarlak şekil verin ve üzerine bıçakla çizikler atın.
Çörek otu ve susamları da serperek 180 dereceye ayarladığınız fırında ekmeği nar gibi kızarana kadar pişirin.
Ekmeği makinada değil de elinizde yapacaksanız;

Yine tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun, hamur elinize yapışabilir ancak hamuru fazla unlamamaya çalışın. Hamuru yoğurduktan sonra 1-2 saat kadar üzerini nemli bir bezle kapatıp mayalanması için bekletin.

22-04-2011

20 Nisan 2011

Puantiyeli Elbise





Bana çok çok uzun gelen bir aradan sonra dikiş makinamın başına oturdum yeniden. Aslında aklımda ne modeller, elimde ne kumaşlar var ama onlar için zamanım ve enerjim yok bu aralar. Öncelik oğlumda ne de olsa. Bu yüzden bu dönem basit modeller ve farklı uğraşlarla geçecek mecburen.

Elbisenin modeli oldukça basit. Kayık yakalı, üste oturan bir model. Biraz uzun biçtiğim etek ucundan kestiğim kumaşla da saç bandını yaptım. 

Fotoğraftan da anlaşıldığı üzere, kalçam ve basenim biraz genişledi doğumdan sonra. Neyse ki sezeryana rağmen göbeğim çabuk toparlandı. Emzirmenin etkisi olsa gerek. Artık doymamaya başlayan (maşallah deyin ;p) kuzum için ek gıdalara başladık yavaştan. Ben de hem yediklerime dikkat etmeye hem de spora başladım. Aslında sadece 5 kg fazlam kaldı ama asıl mesele vücudun toparlanması tabii. 

Hepsini fırsat buldukça yazacağım. Sonuçları da fotoğraflarla paylaşacağım. Bu fotoğrafı bir "ÖNCE" fotoğrafı olarak alabiliriz mesela ;p

20-04-2011

12 Nisan 2011

Sinbo Giysi Yünü Temizleyicisi

Siz yapar mıydınız bilmem ama, biz arkadaşlarla üniversitedeyken tüylenen kazaklarımızı permatikle temizlerdik. Bu şekilde hem çok uzun sürerdi hem de tamamen temizlenmezdi tüylenmeler. Bir de kesme riski vardı tabii. Neyse ki şimdi bu iş için üretilmiş cihazlar var (Teknolojinin gözünü seveyim ;p). Ben bir blogger arkadaşın yazısı üzerine (hatta o,triko külotlu çorapta denemişti) Sinbo'nunkini aldım. Sanırım fiyatı 14 TL gibi birşeydi. Şu anda kim olduğunu hatırlayamadığım blogger arkadaştan özür diliyorum. Bu yazıyı okursan yorumla bana hatırlat lütfen.

Cihaz aslında eski yöntemi hatırlatacak şekilde bir traş makinasına benziyor. Delikli metal plakayı giysinin üzerinde gezdiriyorsunuz ve tüylenmeleri alıyor. Şarjlı olduğu için de hareket özgürlüğünüz oluyor. Gerçekten çok işe yarayan, kullanışlı bir ürün. Tüylenmiş kazaklarım yeni gibi oldu! Şimdi dolabımdaki tüm trikoları ve tüylenen giysileri teker teker elden geçiriyorum. Tanıdığım herkese tavsiye ediyorum. Aslında buraya yazmakta geç bile kaldım. 

EKLEME: Ben Migros'tan aldım arkadaşlar.

12-04-2011