27 Ocak 2013

Çanakkale'de Kar ve Kuşlar


Kar görmeden büyüdüğümden olsa gerek, pek sevmem karı. Bu yüzden Ankara'da yaşadığım yıllar çok zor geçmişti benim için. 



Neyse ki sonra İstanbul, sonra da burası. Alışkın olduğum, deniz kenarı şehirler. 


Burası da İstanbul gibi yılda en fazla bir hafta kar yağan bir şehir. Benim için ideal yani. Hem manzaranın ve karda oynamanın tadını çıkarıyorum, hem de uzun sürmediği için sıkılmıyorum. 


İşte bu sabah bu manzaraya uyandık burada. Bugün biraz erken kalktım nedense. Camdan bu manzarayı görünce de tekrar uyumak istemedim haliyle. Kaptım makinayı, başladım çekmeye. Editlediğim birkaç tanesini de hemen sizinle paylaşmak istedim. 


Yağan kardan çok milyonlarca kuşun (muhtemelen serçeydiler) çığlık çığlığa sağa-sola uçuşları görmeye değerdi. Hem büyülendim gördüğüm şeyden, hem de şaşkınlıklarına, oradan-oraya savruluşlarına üzüldüm biraz. 


Umarım kar uzun süre yağmaz da fazla aç kalmaz zavallılar...

Herkese iyi pazarlar...

8 yorum:

  1. Ayyy üzüldüm kuşlara evet umarım çok yağmaz da açlıktan ölmezler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kar çoktan eridi bile. sahil kenti işte ;))

      Sil
  2. harika bir manzara.biraz göç birazda yiyecek arayışı.seyrine doyum olmaz:)))

    YanıtlaSil
  3. Offf süper... Ben ist. dayım. Dün bir ara bizdede yağdı. Arabaların üzeri doldu. Sevindik. Ama 1 saate kalmadı hiçbirşey yoktu :) OLsun sizin resimle teselli bulduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde de bugün pek birşey kalmadı. ama dün oğlumu karda oynattık biraz :)

      Sil
  4. Çanakkale en çok görmek istediğim yerlerden biri henüz kısmet olmadı :( Ankara'da bile bu kadar yağmadı yağanda eridi gitti

    YanıtlaSil