4 Temmuz 2013

Kelebekli Elbise


Geçen yaz Bursa'dan çok beğenerek aldığım kumaşlardan biriydi bu. Oldukça ince bir jarse. Aslında sentetik içeriği fazla olduğu için yazın rahat kullanılabilen bir kumaş değil jarse. Ama çok canlı renk ve desen seçenekleri oluyor, bu yüzden dikmeyi de giymeyi de seviyorum ben. Hem ince olduğu hem de muhtemelen sentetik içeriği çok fazla olmadığı için terletmiyor, rahat kullanabiliyorum.



Kalıp kullanmadan dümdüz, düşük kol bir model biçtim. Zaten bu aralar dikişe zamanım ve enerjim yetmediği için çabucak bitirebildiğim parçalar seçiyorum hep. Bu da 2 saate dik-giy projelerden oldu. Kabaca çıkardığım kalıbı makinada en geniş dikiş aralığında dikip, düzeltmeleri üzerimde yaptım. 


Hatta yakasıyla bile uğraşamadım, çevirip dikiverdim. Hem dikişi yormadı, hem de hergün giyilebilecek rahat bir elbise oldu. Şimdiden favorilerimden!

17 yorum:

  1. Çok güzel olmuş elinize sağlık. Renkler ve desen beni de cezbetti, cıvıl cıvıl tam yazlık bir şey;)Seviyorum böyle hem rahat, hem pratik modelleri. Güle güle giyilsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim Handan, çok teşekkür ederim :))

      Sil
  2. Renk de model de çok hoş. Güle güle giy.

    YanıtlaSil
  3. Renkler, desen, model hepsi çok güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ayyy çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.Bende kalıpsız kesemiyorum. Bi kaynak var mı bildiğiniz. Kalıpsız kesimle ilgili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. var, kendi kıyafetlerim :D kumaşı iki kat yapıp, kalıbını beğendiğim bir t-shirt'ü veya elbiseyi üzerine koyup biçiyorum, o kadar.

      Sil
  5. çok güzel olmuş. iyi günlerde giy. Tam yazlık cıvıl cıvıl ...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,sizin üzün süredir takipcinizim kelebekli desenli elbiseleri bir insanda pek yakistiramiyorum cogu insanlar böyle desenli elbiseleri pek tasiyamaz ama sizin üzerinizde görünce hem sasirdim hemde cok hosuma gitti ne yalan söyleyim harika görünüyorsunuz tebrik ediyorum sizi
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize sevindim. güzel sözleriniz için teşekkürler :))

      Sil
  7. Rengi çok hoş. Güzel olmuş canım. Öpüyorum

    YanıtlaSil
  8. kumaşın deseni beni benden aldı canım :) tam yazlık bir elbise olmuş, güzel günlerde giy :) sevgiler


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de desene vurulup almıştım zaten. teşekkür ederim canım :))

      Sil
  9. Ama bu çok hoş...hem rengi süper hem de kelebekli. Eline sağlık...

    YanıtlaSil