12 Kasım 2013

Yazdan Kalma

Heryeri kışlık kumaşlar, koyu renkler saradursun, ben hala yazdan kalma dikişlerime bakıp duruyorum bu aralar. Kumaşlarımın bazıları mevsimlik ama renkler hala yazlık. Zaten her yıl böyle olurum. Kışın gelişini kabullenemem bir türlü. Kış çocuğuyum aslında ama sıcak havaları daha çok severim.


Geçen aydan dikiş masamın görüntüsü. Bayılarak aldığım turkuaz krep kumaş kalem etek olmak üzere biçildi. Şimdilik dolapta duruyor, yazı beklemeden dikeceğim muhtemelen. 

Bu arada kalıp ağırlığı olarak kullandığım somunlara dikkatinizi çekerim. Yabancı bloglarda görüp bayıldığım süslü ağırlıklardan Türkiye'de bulamayınca çareyi bunlarda buldum. Artık kalıbı kumaşa iğnelemiyorum. hem hızlandım, hem de kumaşlarım zarar görmüyor artık.


Bu likralı pamuklu daha kalın bir kumaş. Geçen yıl Bursa'dan almıştım. Bu mevsimde giyebilirim sanırım. Bunu da biçtim. Yakında üzerimde görebilirsiniz. 


Geometrik desenli dökümlü pamuklu kumaşım Baykumaş'tan. Vogue'un anvelop elbise kalıbını uygulamayı düşünüyorum bu kumaşa. Henüz biçmedim. Bunu da bu kış üzerimde göreceksiniz muhtemelen.


Son olarak da yine geçen yıl Bursa'dan aldığım gül baskılı likralı pamuklu kumaşım. Burda Klasikler sayısından bu elbiseyi dikmeyi düşünüyorum. Bakalım buna ne zaman sıra gelecek ;)) 

34 yorum:

  1. canım kumaşlar harika görünüyor .. maharetli ellerde ne güzellikler çıkacak bakalım :)

    YanıtlaSil
  2. Somunlar süper fikir. Ben de iğneleme olayını hiç sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten de süper iş görüyorlar. hem de tanesi 1 lira falandı :)

      Sil
  3. Kumaşlara bayıldım. Pamuklu likralı çiçekli olana bittim. Bende böyle bir kumaş istiyorum. Cicileri bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severek aldım o kumaşı. bakalım ne zaman bitecekler?

      Sil
  4. Merhaba, geçen sene klasik elbiseyi diktim bende. Fakat yakası oldukça açık. Daha doğrusu omuz kısmı açık. Benim tavsiyem önü biraz daraltarak çalışmanız. Tabi burda göğüs ölçüsü büyük bir faktör :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tavsiye süper oldu, çok teşekkür ederim. ben zaten minyon bir tip olduğum için zaten Burda'nın yaka kesimleri geniş oluyor genelde. ona göre biçerim artık...

      Sil
  5. Mavi elbiseyi dikerseniz yakası çok fazla dağınık dikerken dikkate almanızı öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. sanırım başka bir modelle değiştireceğim onu.

      Sil
  6. Hem kumaşlar çok hoş hem de planlanmış şekilde görmek çok zevkli :) Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  7. Krep etek ve anvelop elbiseyi merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Hepsi cok guzel ama benim gozum anvelop modelde kaldiiiii. Hemen yap hemen hemennnnn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu baskılara dayanamayacağım, onu öne alacağım galiba ;))

      Sil
  9. Kumaşlar da modeller de harika. Ah o kalıplar ne şık duruyor öyle...
    Ağırlık çözümüne bayıldım kesinlikle süper fikir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. ağırlıkları şiddetle tavsiye ederim :))

      Sil
  10. Hepsi ayrı güzel kumaşlar,bitmiş hallerinide merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  11. Kumaşlar nefis, seçtiğin kalıplar ise çok şık! Bir de pek çok kişi sormuştur ama fotoğraf makinenin markasını modelini yazabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotoğraf makinam Nikon D60, yine Nikon'un 35 mm lensini kullanıyorum blog fotoğraflarında genelde. aslında fotoğraf makinam başlangıç seviye bir makina. ama tripot kullanınca çok farklı oluyor. onun markası da Manfrotto. sanırım bir ara fotoğraf çekimlerimle ilgili de bir post yazmalıyım. çok soru gelmeye başladı.

      Sil
  12. Kumaş seçimin çok güzel ne de olsa kumaşın cenneti Bursa'dan almışsın:=) Merak ettiğim Vogue un kalıplarını nereden aldığın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalıpları http://voguepatterns.mccall.com/ adresinden almıştım. normalde fiyatları biraz yüksek, ama sık sık indirime giren kalıplar oluyor.

      Sil
  13. Hakikatten çok güzel kumaşlar var. Hepsinden de ayrı güzel işler çıkacağı kesin. Baykumaş'ın gönderdiği kumaş da ayrı güzelmiş, yapılan güzellikleri de keyifle takip ederiz artık;) Sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. Baykumaş'tan gelenler kaliteli gerçekten de. sevgiler...

      Sil
  14. Kumaşlarınız çok hoş güle güle dikinip giyinin

    YanıtlaSil
  15. Bu siteni yeni gördüm ve şuan bayıldım. kumaşlar etekler kalıplar bır hoş. böyle bir siteyi ne düsünerek tasarladın ınan cok merak edıyorum merak etme sebebim bende böyle bir site düşünüyorum ve yardımını ıstıyorummmm :))

    YanıtlaSil
  16. Merhaba siteni yeni gördüm ve bayıldım. kalıplar etekler kumaşlar hepsi bir hoş. Çk merak ediyorum kafanda ne düşünerek bu siteyi oluşturdun merak etme sebebim bende böyle bir site düşünüyo olmam ? Yardımını bekliyorummmmm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle şunu söyleyeyim, başlık dışında siteyi ben oluşturmuş sayılmam. blogger veri tabanı üzerindeki hazır şablonlardan kullanıyorum. blogda yazma amacım ise başından beri aynı, ürettiklerimi aynı hobilere sahip insanlarla paylaşmak ve yeni şeyler öğrenmek. sana da kolay gelsin :))

      Sil
  17. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil