24 Temmuz 2014

Biye Aparat Seti


Dikişlerimde biye kullanmayı ne kadar çok sevdiğimi bilmeyen kalmamıştır sanırım. Daha çok koton biye tercih ettiğim için hazırlarda seçenekler sınırlı malum. Yerli-yabancı pek çok blogda, dikiş kitaplarında biye yapımı farklı farklı yöntemlerle anlatılıyor. Ben de bana en pratik gelen yöntemi burada anlatmıştım. 

Kumaşı herhangi bir yöntemle verev olarak kestikten sonra sıra şerit kumaşımızı biye haline getirmeye geliyor. Ben bu işi daha önce elle katlayıp, ütüleyerek yapıyordum. Biye aparatlarının tanesi 20-25 TL'ye satıldığı için, birkaç boy alıp o kadar para vermek istememiştim açıkçası. Ama sevgili anne mine'nin bir yorumda önermesi ile buradan bu seti aldım. Bir kez de buradan teşekkür etmek istiyorum kendisine.


Kullanımı çok kolay gördüğünüz gibi, kumaşı geniş uçtan geçirip hafifçe diğer uca kadar itiyorsunuz. Katlanmış şekilde çıkan biyeyi ütüleyerek şeklini sabitliyorsunuz. Bu esnada ucunu ütü masasına iğnelerseniz işiniz daha da kolaylaşır. Dört farklı boyutta aparat ile 6, 12, 18 ve 25 mm eninde biyeler hazırlayabiliyorsunuz.

Uzun zamandır almak istediğim bir setti. Hem ekonomik hem kullanışlı oldu. Tavsiye ederim.


Bu arada fotoğrafların düzelmeye başladığını farkettiyseniz sizi yeni gözbebeğim Canon SX 150 IS ile tanıştırayım. Tüm manuel ayarlamaları yapmaya izin veren yarı-profesyonel bir kompakt makina. Alıştığımız avuç içi kadar kompakt makinalara göre biraz irice. Ama 12x zoom'u, fotoğrafların keskinliği ve IS (titreşim önleme) özelliği inanılmaz başarılı. Hayalimdeki DSLR makinayı alıncaya kadar işimi görür diye düşünüyorum. 
Meraklısına Not: Makinayı netten piyasanın çok altı bir fiyata aldım. Alışverişimden de oldukça memnun kaldım. 

Önümüzdeki iki hafta boyunca tatilde olacağım. Aileleri ziyaret edip, kardeşimin nişanını yapacağız. Buralara uğrayamam muhtemelen. Şimdiden hepinize iyi bayramlar...

25 yorum:

  1. Yeni makine hayırlı olsun, biye aparatların da öyle :) daha neler var dikişle ilgili öğrenecek yapılacak, çok hoşuma gitti bunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Ebru'cum. dediğin gibi, öğrenecek çok şey var :))

      Sil
  2. Hayırlı olsun cicilerin canım... O makineden ben de aldım yakınlarda. gerçekten çok başarılı... Ben henüz manuelde kullanamıyorum ama:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben daha önce profesyonel makina kullanıyordum, o yüzden elim manuele gidiyor otomatikman. sen de öğrenirsin zamanla. internetten araştırsan, çok sayıda yazı ve video var. kolay gelsin :))

      Sil
  3. ya bende geçen gün singer'den bir adet aldım
    set yoktu
    ve illada alasım geldi bekleyemedim set bulana kadar
    ah kafam ahhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı sabırsızlık bende de var maalesef canım ;))

      Sil
  4. Bugün ilk defa çok sevdiğim bir kız için hediye elbise diktim ve ilk defa hazır biye , hatta biye kullandım :) ne rahatlıkmış ne güzellikmiş. Tam da bunun üstüne senin postun denk geldi , nasıl güzel oldu anlatamam. Çok teşekkürler :) ve sana
    da iyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim Serra, fotoğrafları varsa görmek de isterim ayrıca. sevgiler ;))

      Sil
  5. çok güzel güle güle kullanın:) bu seti almış olduğunuz siteden memnun kaldınız mı daha öncede görmüştüm ama alışveriş yapmaya cesaret edememiştik eşimle detayları sizden öğrenirsen çok sevineceğim (özellikle kargolama) teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim daha önce birçok kez alışveriş yaptığım bir site bu. bizdeki gittigidiyor sistemi. yani ürünleri farklı satıcılar satıyor, site yalnızca aracı. alışveriş yapmadan önce satıcının profilini, aldığı olumlu-olumsuz yorumları ve kaç satış yaptığını incelemek lazım. ben genelde >1000 satışı olan, pozitif yorumları da >%98 olan satıcılardan alıyorum. şimdiye kadar pişman olmadım. kargolama da özenli yapılıyor, PTT ile geliyor ve genelde 20-25 gün sürüyor. umarım yardımım olmuştur. sevgiler...

      Sil
  6. Gülegüle kullanın setinizi. İsmimi görünce utandım :) dikişi yeni öğreniorum ve bende sizin sayfanızdan çok ley öğreniyorum. Bende size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim. birbirimizden öğrenmek için paylaşmıyor muyuz zaten :))

      Sil
  7. Aparata bayıldımhemen sipariş ettim bende.bilgi için teşekkürler <3

    YanıtlaSil
  8. Süpermiş. Ben o biye yazını herşeyini yapıyorum ama beceremiyorum. Sonuç ince uzun şerit olmalıyken benimki parça parça oluyor. Eşkenar dörtgeni yapıyorum çizgileri çiziyorum,

    'Katlarken kumaş yüzlerini denk getirmiyoruz, birer şerit dışarda kalacak şekilde kaydırıyoruz. Sonra da işaretli çizgi boyunca, bir tüp oluşturacak şekilde kumaş kenarlarını birbirine dikiyoruz. ' diye yazdığın kısımdan sonrası kopuyor bende. Birşeyi kaçırıyorum. Ama neyi? Çözemedim hala :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk denediğimde benim de öyle olmuştu. fotoğraflardan yeterince anlaşılır olmayabiliyor bazen. çok açıklayıcı bir video buldum senin için. bir de ona bak istersen: http://www.youtube.com/watch?v=PZUJknZ6aC0

      Sil
    2. off içim rahatladı. SüpersÇok teşekkür ederim canım.in bunada bakayım.

      Sil
  9. çok güzelmiş canım şimdi neler neler yaparsın sen bu cicilerle :)biye çok pratik bir yöntem ben de çok seviyorum.hep hazır biyeler kullandım şimdiye kadar.bunu da denemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazır biyeler çok sınırlıyor insanı. mutlaka denemelisin!

      Sil
  10. Hemen hemen her alışverişim için aliexpresse mutlaka göz atarım. Ama Şık Düğme'ye gidince hipnotize olduğumdan tek tek alırım diye düşünüyordum. Çok çok ekonomik bir alışveriş olmuş. Nasıl aklıma gelmedi?! Hemen almalıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şık Düğme beni de hipnotize ederdi orada yaşadığım yıllarda. Ama fiyatları görünce uyanırdım hemen ;))

      Sil
  11. hemen almalıyım ben nasıl bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. ne siteler varmış alışveriş yapacak ne güzel şeyler bunlar paylaşımlarınız için teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malzeme alacağım zaman ilk baktığım yer benim. çok ekonomik oluyor gerçekten ;))

      Sil