21 Temmuz 2009

Kombin Günlüğüm '09-2







Bu kumaş 1 yıldır kumaşların arasında bekliyordu. Yine jarse. Ben çok seviyorum ince jarseleri. Açıkçası aldıktan sonra çok iddialı bulduğum için uzun süre el sürmemiştim. Perşembe günü tatile gideceğiz ve ben hala bir maksi elbisem olmadığını farkettim. Basit bir tane dikeyim dedim ve bu kumaş geldi aklıma. 2 saatte dikiverdim. Sadece arkadan kapattım ve göğüs kısmına lastikli dikiş yaptım (Suzy gibi ben de ilk kez denedim). Gerçi pek beceremedim ve lastik de geçirmek zorunda kaldım. Ama yine de fena olmadı bence. Bununla sahilde salına salına gezmeyi planlıyorum.

Elbise: Kendim yaptım!
Bolero: Taksim'de bir butikten (dünün tek giyim ganimeti)
Ayakkabı: Joli (Bakırköy)-sanırım 4 yıllık

21 Temmuz 2009 Salı

2 yorum:

  1. Üfff, dün gece buraya yorum yazdım ama aşağıdaki yorumu yayınlayıp bunu yayınlamadığına göre sevgili çökmek isteyen pcmin azizliğine uğramış olmalıyım.
    Çatlarım söylemezsem bak aklıma ne geldi dün gece, önce derim ki elbisen nefis ve üzerindeki boleroyla çok spor olmuş. Çok güzel gerçekten ve ben kumaşın desenine bittim. Bir de fikrim geldi:) Akşam yine dedim ki sana bu elbisenin altındaki puantiyeli kumaştan muhtemelen üstte de vardı ve sen orayı ignore ettin ya elbiseden, yani yanılmıyorsam öyle olmalı. Şimdi al o kumaştan bir dikdörtgen kes (kollarını saracak gibi), birleştir kenar uçları ve pratik bir bolero yap ondan (umarım anlatabildim). Böyle minicik bişey olucak senin kot boleron gibi. Kotlu görüntüden biraz daha zarif bir görüntü oluşacak yanılmıyorsam böylece biraz daha özel bir yemeğe giderken onu, sahilde elele yürürken de kot boleronu giyersin tatilde. (tabi hala çıkmadıysan) Haa unutmadan boleronun kenarlarını yapışkanlı bantla ütüleyiver hiç uğraşma dikmeye(pratik olur hem:). Yok şık olmaz dersen bir sıra siyah pul dik kenarlara da gör bakalım oluyo mu olmuyo mu şık:) Ay coştum bu kumaşı görünce heyecan bastı beni yine akşamki gibi. Kal sağlıcakla.
    (son bir rica, ne olur şu kelime doğrulamayı at yorumlardan, gözlerim zaten miyop, deli etti beni gönderene kadar:)

    YanıtlaSil
  2. Suzy'cim hiçbirşey kaçmıyor senden valla! Haklısın kumaşın üstünden aynı desende bir parça çıkardım. Ama kenarlarını askı yapmak için kullandığım için pek işe yarar durumda değil artık. Aslında ben bu kumaştan kayık yaka, önden degaje, böyle yerlerde sürünen bir elbise yapmak istiyordum, yakası senin yunan tanrıçası elbisene benzeyecekti. Ama kumaş fazla uzun geldi. Neyse böyle de sevdim ben. Harika önerilerin, dikkatin ve zerafetin için çok çok çok teşekkür ederim.
    Yine fikrin gelince mahrum etme beni e mi? Öpüldün ;))
    Not: Benim haberim yoktu olduğundan ama kelime doğrulamayı kaldırdım senin için. :p

    YanıtlaSil