9 Şubat 2010

Vahşet Tanrısı


Yazan: Yasmina Reza
Çeviren: Zeynep Avcı
Yöneten: Celal Kadri Kınoğlu
Dekor-Kostüm: Serpil Tezcan
Işık: Ayhan Güldağları
Reji Asistanı: Başak Özyönüm

Oyuncular:
Ülkü Duru
Zafer Algöz
Zerrin Tekindor
İşdar Gökseven

Çocukları kavga etmiş olan iki aile "medeni bir uzlaşmaya varmak" istemektedir. "Kibarca" konuşmaya başlarlar aralarında. Ama sonunda kıyamet kopar. Çünkü hayatları farklı mutsuzluk biçimlerinden oluşan bu dostlarımız şu gerçeği bilmiyorlardır: İnsan aşkı ve evliliği hayalleriyle -yeneneğiyle- yaratır ve karakteriyle mahveder. Karakter kaderdir! Ve çocuklar evden çıkıp "hayata karışırlar".

Cuma akşamını tiyatroya giderek değerlendirdik. Oyun Devlet Tiyatroları'nın. Cevahir AVM'de iki salonları var. Giderken biraz trafik eziyeti çeksek de yemeği orada yiyip biraz dolaştıktan sonra oyunu izlemek keyifli oldu.

Oyuna gelince, başlarda biraz yavaş ilerlemesine rağmen oyunculuklar çok iyi olduğu için keyif verdi. Bir de benim özel olarak hoşuma gitmeyen bir durum vardı; oyun çeviri olunca tuhaf bir durum oluyor, konuşmalar, espriler tamamen Türk işi, ama isimler Fransızca... Zaten üniversitede tiyatro grubundayken de uyarlama oynadığımız zaman rejide buna çok dikkat ederdik ekipçe. O günlerden kalan özel bir rahatsızlık durumu yani.

Bu arada bilet fiyatları çok uygun (10 TL) ve MyBilet sayesinde oturduğunuz yerden biletinizi alabiliyorsunuz.


Haftasonu alışveriş+yemek+tiyatro için Cevahir ideal bir yermiş, tavsiye edilir..



9 Şubat 2010 Salı

3 yorum:

  1. Oh valla ne güzel eğlenmişsiniz. Okan'ın programında bir kız fiyatların çok pahalı olmasından yakınıyordu ama 10 lira çok iyiymiş ya. Keşke yakınlarda olsa da bende gidebilsem..

    YanıtlaSil
  2. Oyundan kısa parçalar izledim konu çok klasik ve basit görünse de oyuncular sağlam ve oyun da güzel görünüyor... Zor bilet bulunuyormuş ama galiba?

    YanıtlaSil
  3. Birileri anlatsın: evet canım, ben de izledim. hatta bu hafta programına konuk olmuştu. haklısın böyle aktivitelere yakın olmak büyük avantaj, çok sık gidemesek de..

    Aslı: evet canım, bilet bulmak sorun oluyor. ben 10 gün önceden aldığım halde en sondan bir önde yer bulabilmiştim.

    YanıtlaSil