19 Mayıs 2012

Kenar Kıvırma Ayağı-Tutorial


Daha önce sürfile ayağını anlatmıştım hatırlarsanız. Sırada kenar kıvırma ayağı var. Okla işaretli helezonik parça ayağın esas iş gören kısmı. 


Tek yapmamız gereken ayağı makinamıza takmak ve kenarını kıvırmak istediğimiz kumaşı makinanın ayağına yerleştirip düz dikişle dikmek. Dikerken kumaşı biraz sola doğru çekiştirip uçtaki parçanın içine iyice yerleştirmek lazım. O zaman daha güzel kıvrılıyor ve daha temiz oluyor.


Ve işte bitmiş hali. Oldukça temiz bir bitiş sağlıyor bu ayak. Özellikle sürfile yapmanın ve düzgünce katlayıp dikmenin zor olduğu saten, şifon gibi ince kumaşlarda kol ve etek uçlarının bitişinde çok kullanışlı oluyor. 

Sürfile ayağı postumda gizli dikiş ayağını sormuştu bir arkadaş, onu da aldım. Kullanmayı becerirsem anlatacağım size de. Bir de çift iğne ile ilk kez penye dikişi deneyeceğim, onu da paylaşırım.  

19 yorum:

  1. Ne yararlı konulara deyiniyosunuz bilmeyenler bnm gibi bloğunu yazılarını çok beğenicektir eminim.. Bu ayağın ismini dahi bilmiyorum henüz makinem yok kısmetse 3ay içnde taşıncaz kendi evime alırım diye bekliyorum ... Çok seviyorum bende dikişi.. Birsürü kumaş düğme lastik vs biriktirip duruyorum şimdiden :)) sana bişey danışmak isterim , ben sanayii tipi makine kullanabiliyorum brother markası ,yeni makinem için arayıştayım önerin ne olurdu... Şimdiden tşkler sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim ilk dikiş makinam Sinbo marka idi. en basit özelliklerde olanlardan. daha sonra Singer aldım. Brother hiç kullanmadığım ve denemediğim bir marka. eğer sanayii tipini kullanıyorsan ev tipine de kolayca alışırsın bence. ama servis ağı ve parça-aksesuar bulma kolaylığı açısından Singer'i öneririm. kullanımına da kolayca alışırsın eminim. sonuçta hepsinin temel özellikleri aynı. hem şimdi oldukça uygun fiyatlı modelleri de var. tercih senin tabii. kolay gelsin :)

      Sil
  2. bende var ama doğru düzgün kullanamadım beceremedim.çift iğneyi bende merakediyorum.ilgiyle bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deneyince paylaşıcam hemen. beklemede kalın ;))

      Sil
  3. aaaa ne harika birşey bu böyle. Offf kimbilir bilmediğim neler neler var dikiş konusunda. HEr gördüğüm şey ile dünyam değişiyor vay be diyorum. Bu kvırıma ayağını Siger'in yetkili bayilerinden falan mı alacağım??
    Ben bir araştırmalara başlasam iyi olacak.
    Çok sevdim bloğunu, epey bir feyz alırım ben senden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, Singer servislerinde satılıyor bütün parçaları. bulmak çok kolay yani. ben de senin blogunu çok sevdim, kalp kalbe karşıymış ;))

      Sil
  4. teşekkür ederiz :)) ben ilk şifon denememde biraz başarısız oldum ama sanırım kalın kumaşla elimi alıştırsam daha kolay olacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim, umarım işine yaramıştır :)

      Sil
  5. çok yararlı bir post olmuş gerçekten ellerinize sağlık çift iğne dikişini merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  6. nasıl sevindim bloguna rastlayınca anlatamam..çok öğretici bir post olmuş bu:)) süpersin:))

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.Ben de kıvırma ayağı aldım ve makinem talent 3323 yalnız düz dikişte kumaş kenarı kıvrılmadı ve ben de makinenin tanıtım cd sindeki gibi zigzag ile gitmek zorunda kaldım.Ama düz dikişin daha hoş göründüğünü düşünüyorum.Yardımcı olabilir misiniz,teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Şengül
    bu kıvırma ayağını ben de düz dikişle beceremedim sanırım püf noktası var , böyle kolaylık varken kenar da hiç bir işe yaramadan beklemesine üzülüyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düz dikişle biraz uğraştırıcı oluyor gerçekten. zig-zag ile daha pratik. bir de öyle dene istersen..

      Sil
  9. Yani ne lazımsa öğrenmek için siizde mevcut öğrenmek maşaAllahh

    YanıtlaSil
  10. merhabalar bendede kıvırma ayağı var ama hiç bir şekilde kıvırmıyor dikiş katlı yerin üzerine bile gelmiyor ayarlarla oynadım onda bile dikmedi kumaş kıvırma ayğının içinden çıkıyor bir müddet sonra neden olabilir acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazıda da belirtmiştim, kıvırma ayağını kullanırken kumaşı sürekli yukarı-sola doğru çekiştirmek gerekiyor. bunu tüm dikiş boyunca yapmak lazım. fotoğraflara bakınca kendiliğinden kıvırıyormuş gibi anlaşılmış galiba.

      Sil