16 Aralık 2012

Ankara'lı Bloggerlar'dan Yardım İsteği


Yılbaşında 4 günlüğüne Ankara'da olacağım. programımı ayarlayabilirsem bir günümü alışverişe, özellikle de kumaş alışverişine ayırmayı düşünüyorum. Ama öğrencilikten bu yana Ankara'da kumaş alışverişi yapmadım. Kışlık kumaş stoğum tükenmek üzere, bol bol kumaş almayı planlıyorum.

Özellikle Ankara'da yaşayan arkadaşlara iki sorum olacak;

1) Bursa Ucuz Kumaş Pazarı (Kızılaydaki) hala eski yerinde (İş Bankası'nın arkasındaki sokak) duruyor mu?

2) Önerebileceğiniz başka kumaşçılar var mı? Uygun fiyatlı olması tercihimdir.

Şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar!

16 yorum:

  1. Pek tabi uygun fiyat arıyorsan şayet kızılaydaki var izmir caddesinde bir kaç tane oralara bakabilirsin Özellikle ayakkabı dünyasının karşısındaki üst kata çıkılan var orda çeşit biraz daha fazla.Onun dışında etliktede var ama kızılaydaki gibi alternatif hiçbirinde yok.
    Pahalı kaliteli! kumaş istersen çankayadaki Adnan kumaşa bak ki hiç tavsiye etmem 250liradan başlıyor:)farklı kumaş alernatifi de yok zaten diğerleriyle aynı kumaşları ithal diye satıyorlar)Aslında ank. uygun kumaş diye bişey yok hepsi bence pahalı..Penye istersen Keçiören de var toptan kiloyla satıyorlar gerçi ricayla metre ile de alabiliyorsun.Hım birde malzemecim var orda ben herşeyi ondan alırım fermuar.ip vs gibi 25,30 kuruşa fermuar alıyorum..Malzemeler parekendede satılandan çok daha uygun..Bana keçiörendeki çok yakın arzu edersen yardımcı olurum mail atman kafi..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, ben kumaşlarımı İzmir Caddesi üzerindeki kumaşçılardan alıyorum. 3'ü Bursa Kumaş Pazarı olmak üzere 4 tane kumaşçı var İzmir Caddesi üzerinde. Bir de yine İzmir Caddesi üzerinde Şık Düğme ve Erdoğan Düğme'de Robert Kauffmann tasarımı kumaşları bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Bursa Ucuz Kumaş Pazarı İzmir Caddesi'nde hem de 2 tane var :) Ayrıca bir de Ulus'ta güzel ve uygun fiyatlı kumaşçılar varmış ama tam lokasyon veremiyorum. Şimdiden iyi alışverişler :))

    YanıtlaSil
  4. bi tanem evet bursa kumaş yerli yerinde duruyor ama duck baskılı kumaşları ordan almamanı tavsiye ederim çıkrıkçılar yokuşunda yarı fiyatına ve istanbuldaki çeşitlerin çoğu artık burdada var ;) kolay gelsin

    YanıtlaSil
  5. Eski yerini bilmiyorum ama benim bildiğim izmir caddesinde.Oldukça kolay bulması.Hatta orada birkaç tane Bursa kumaş pazarı var.Izmir caddesine gelip bulmamanızın imkanı yok.Ulusta çıkrıkçılar yokuşundada her yer kumaşçı diyebilirim.Kışlık kumaşlar var mı bilmiyorum ama Bursa kumaş pazarına gõre fiyatları biraz daha düşük:)

    YanıtlaSil
  6. merhaba
    bursa ucuz kumaş pazarı izmir caddesinde hemen kocabeyoğlu pasajının arkasındadır.Diğeride biraz aşağıda moda çarşısının karşısındaki sokakta sokağın adını hatırlayamadım umarım yardımcı olmuşumdur.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Kızılay'da Atatürk Bulvarı üzerinde tabelası çok göze çarpmayan bi Bursa Kumaş var Collezione'un bir kaç bina ilerisinde idi yanılmıyorsam. Atatürk Bulvarının arka sokağında ,İzmir Caddesi, yine başka bir Bursa Kumaş var Necatibey tarafına giderken sağda kalıyor. Ayrıca Etlik tarafına yolunuz düşerse Fatih çarşısında alt katta parça kumaş satan bi yer var fiyatları 1 tl,2.5 tl,3.5tl olarak değişiyor normal kumaşta bulunuyor. Yine Fatih çarşısının arka sokağında Bursa Kumaş var orada da hem parça kumaş hemde bütün kumaş bulmak mümkün.

    YanıtlaSil
  8. Hala yerinde duruyor hatta dört beş şube yan yana orada.Bi de o bursa kumaşların karşısında bi pasaj var,şimdi adını bilemedim ama orada da kumaş satılıyor bikaç dükkanda.Hatta oradaki kumaşlar daha kaliteli gibi görünmüştü dışarıdan ama gerçekte de kaliteli mi bilemem:)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, İş Bankası'nın arkasındaki sokağı anlamadım ama Kocabeyoğlu pasajının üst katındaki Bursa Kumaş pazarını öneririm. Geniş alanda rahat alışveriş ve çeşit çokluğu benim tercih sebebim. Girişi İzmır Caddesi üzerinde çantacının yanında. İyi alışverişler diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba...
    2-3 sene önce Ankara da yaşıyordum.Bursa Kumaş Pazarına en son 1 yıl önce gittim.Kızılay da 2. katta olana gitmiştim.Hala duruyor.1 tane daha Bursa Kumaş Pazarı var oraya yakın bir yerde.

    YanıtlaSil
  11. Canım ayakkabı dunyasının hemen karşısındaki BURSA kumaşcısında çok güzel kumaşlar buluyorum ben İzmir caddesinde Benım yerime de gez:)

    YanıtlaSil
  12. Tüm adresleri kaydettim arkadaşlar. Çok teşekkür ederim hepinize :D

    YanıtlaSil
  13. Mutlu alışverişler dilerim..Bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
  14. sincanda parça kumaş satan bir yer var çok hesaplı. atatürk mahallesi melek sokak kocamanlar iş merkezi no:18/19 işinize yarar.

    YanıtlaSil
  15. ankarada ucuz kumaş diye birşey yok burada resmen ankaralı esnaflar halkı kazıklıyor.. bursa kumaş pazarlarınında bursa ile falan alakası yok.. bursa çok çok ucuz.. bukadarda kazık olmaz ki.. ben bandırmadan geldim oradaki özellikle pazartesi pazarı bu konuda kral.. istediğim kumaşı buradakilerin üçtebir fiatına alıyordum ankaraya geldiğimden beri diktiğim bütün kıyafetkler çok pahalıya geldiğinden dikişten vazgeçtim..yazık size..bandırmaya gittiğimde stok yapıp geleceğim bunlar insafsız..nebiçim müslümanlarki bukadar kazık atıyorlar..9.5 10 tlye çarşaflıkmı olur çüş ya..çüş..kusura bakmayın..iyi günler..

    YanıtlaSil