23 Haziran 2013

Bloga Dönüş, Yeni Kitaplar ve Kalıplar

Aslında hala yazasım yok ama bu kez kendimi zorlayarak oturdum bilgisayar başına. Ne dikiş odama giresim var ne de blog okuyup birşeyler yazasım. Üç haftadır yaşadıklarımız çok yıprattı beni gerçekten. İnsanüstü yoğunlukta bir çalışma hayatı ve başka zorluklar da eklenince hayatta pek çok şeyin anlamsız geldiği bir dönemdeyim. Blog bunlardan sadece biri...

Neyse, fazla da karalar bağlamayalım, su akar yolunu bulur.

Bu aralar dikişe zaman ayıramasam da, birşeyler okuyup yeni kalıplar deneyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İşte yeni kitaplarım ve Vogue kalıplarım..


İlki Sarai Mitnick'in meşhur kitabı: Colette Sewing Handbook. Aynı isimle bir de blog yazıyor malum. Geçenlerde sevgili Ololi Sorbetto bluz kalıbı ile bir bluz dikmiş, kitabı da aldığını yazmıştı. Kitabı Amazon'dan aldım, 10 günde de elimdeydi. 


Kitapta ilk dikkatimi çeken dil olarak klasik dikiş kitaplarından çok farklı olması. Çok içten bir dille yazılmış. Ve her bölümde özellikle dikişe yeni başlayanlara cesaret aşılayan cümleler var. 


İçinden beş kalıp çıkıyor. Kitapta da bu kalıpların adım adım uygulaması anlatılıyor. Henüz içinden diktiğim olmadı ama açıklamalar oldukça anlaşılır görünüyor.


Her projede de farklı bir teknik öğretmeyi hedeflemiş. Bu bluzda da biye hazırlanması ve dikimini anlatmış. Biye hazırlamayı ne zamandır paylaşmayı düşünüyordum. Buradaki pratik yöntemi yazarım bir ara.


Gelelim ikinci kitaba; Sandra Bardwell'in Sewing Basics kitabı. Yine blog dünyasının popüler kitaplarından. Bu Colette'e göre çok daha klasik bir kitap. Ve çok daha kapsamlı. Yine Amazon'dan aldım.


Bana daha çok bir ders kitabı gibi geldi. Ama kesinlikle çok kolay anlaşılır ve bol fotoğraflı.


Yazılar pek okunmuyor olsa da kitap hakkında fikir verir diye paylaşıyorum bu sayfaları. Bu da çok beğendiğim, muhtemelen uzun yıllar faydalanacağım bir kitap oldu. Bu arada fiyatlarını yazmamışım, biri 20 biri 21 dolardı yanılmıyorsam. 10 dolar da kargo bedeli ödedim.


Ve nihayet bayılarak aldığım Vogue kalıplarım. Bu kalıplardan almak için önce siteye (voguepatterns.mccall.com) üye olmak gerekiyor. İsim ve mail adresi yeterli oluyor. Ufak bir tavsiye; üye olduğunuzda indirim yoksa birkaç gün bekleyin. Normalde fiyatları 13-15 dolar arası olan bu kalıpların tanesini 4.99 $'a aldım ben. Sitede McCall's ve Butterick kalıpları da var. Onlarda da inanılmaz indirimler oluyor. Kargo bedeli ürün sayısına göre. 1-3 kalıp 15 $ idi. Kalıpların nasıl olduğunu diktikçe paylaşırım.

Kendinize iyi bakın...

10 yorum:

  1. güzel ve mutlu yarınlar bizimle olsun...

    YanıtlaSil
  2. geri dönmene çok sevindim. dikeceklerini sabırsızlıkla bekliyorum canım :)

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım. dikilmiş hazır bekleyenler var. fotoğraf çeker çekmez paylaşacağım :))

      Sil
  3. Dönelim artık biraz normalleşmeliyiz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım. günlük telaşları arıyor insan böyle dönemlerde...

      Sil
  4. ikinci tanıttığın kitap bana sürpriz bir hediye olarak gelmişti! bir dikiş dergisi benim bir projemin tanıtımını yapmış, üstüne de bunu hediye etmişti. bana göre duble hediye yani! :) ben de onu severek kullanıyorum. Colette'in kitabını da ilk dikişe başlarken almayı çok düşünmüş, sonra vazgeçmiştim. 5 kalıpçık çıkıyorsa içinden bundan sonra da almam galiba. bilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten duble hediye olmuş! bence de senin Colette'yi almana hiç gerek yok. sen kalıpları çok güzel modifiye ediyorsun zaten :))

      Sil
  5. Konu ile alakasız olacak ama fotoğrafların ne kadar aydınlık ve net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. daha iyi fotoğraflar çekmek için uğraşıyorum baya. farkedilmesi mutlu etti beni :))

      Sil