21 Temmuz 2014

Turuncu Elbise - Detaylar


Baykumaş'ın geometrik desenli pamuklu kumaşından diktiğim elbisemi bir önceki postta yazmıştım. Bugün daha detaylı fotoğrafları var...


Yakayı hazır koton biye ile çevirdim. Çok kolay ve temiz bir bitiş oluyor bu yöntemle. Biyeyi nasıl düzgün diktiğimi burada anlatmıştım. Biyem de aynı kumaştan olsun, kendim hazırlayayım derseniz, onun yazısı da burada.


İç dikişleri zigzag overlok ile temizledim ama kumaşın kolay dökülen bir yapısı olduğu için sonuç istediğim gibi olmadı. Dikiş payını önceden ayarlayıp Fransız dikişi yapsam daha temiz olurdu. 


Sizde de oluyor mu bilmem ama, bende dikiş dikmeye başladıktan sonra dikiş yerlerinde çizgi-desen denk gelmesi konusunda ciddi takıntı başladı. Bu nedenle de hazır kıyafetlerde çizgili-desenli modeller alamadığım oluyor. Kendim dikerken bu konuda biraz zorlansam da, bu sefer desenleri denk getirmeyi başardım.


Arka dikişte de aynı şeye dikkat ettim tabii.

Şimdilik benden bu kadar.
Haftanız keyifli geçsin...

26 yorum:

  1. Kumasa bayildim cok da guzel dikmissiniz masallah guzel gunlerde kullanin

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş ben geçen postta da çok beğenmiştim, güle güle giy...

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş.Ellerinize sağlık. Pratik biye dikimini sizden öğrenmiştim :) Birde fransız dikişi anlatsanız :) Yada varmı ki eski postlarda :) Dur ben bi arama yapayım :) Çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok anlatmamıştım Fransız dikişini. ama en kısa zamanda. sözüm olsun ;))

      Sil
  4. masallah sana canım dikislerin çok güzel nasil muntazam..tebrik ederim harika olmuş

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş olmuş ellerine sağlık. Bu sene sende benim gibi hep renklilere yönelmişsin. O yüzden yaz ortasında renkten sıkılıp siyah ve beyaza yönelmek geliyor içimden. Ama neyse. Nasıl olsa kışın doyacağız koyu ve düz renklere. Elbisenin kumaşı da desnide gerçekten güzelmiş bu arada...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım ya, yaz bitmeden renk renk dikip giymek lazım ;))

      Sil
  6. ellerinize sağlık çok güzel ve muntazam olmuş bence..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Bende de oluyor o canım özellikle sokakta çizgili giyenler gözüme çok çarpıyor, hazır giyimciler o çizgileri denk getirmiş mi getirmemiş mi diye merakla inceliyorum insanları. :) birgün biri tersleyecek :D Bu biye dikişini bende seviyorum normal biyeden daha kolay ve temiz duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yolda yürüyenlere bakmaya başlamadım daha. yok sa bakıyorum da farkında mı değilim ;DD
      ben de seviyorum biyeyi bu şekilde kullanmayı ;))

      Sil
  8. Ellerinize sağlık. Ben ilk pantolonumu diktiğimde farkında bile olmadan dikine çizgili kumaş seçmişim. Sonra bir yerde karşılaştığım bir dikiş öğretmeni ilk dikişim olduğunu söylediğimde çizgileri nasıl güzel denk getirdiğime hayret etmiş, çok da övmüştü. Aslında çizgilere dikkat etmem gerektiğini tam da o anda anladım. Yoksa farkında bile değildim. Hiç çaktırmadım tabii. O gün bugündür ben de çizgilere çok dikkat ederim. Ama hala en güzel çizgili dikiş o ilk diktiğim pantolonda kaldı. Acemi şansı işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence acemilikten değil de yapamazsam diye fazlaca özenmekten düzgün olmuştur. ben ilk diktiğim eteklerimin hepsini astarlı yapıyordum. şimdi bakınca "hiç de fena dikmemişim" diyorum. ama şimdi üşeniyorum çoğu zaman :))

      Sil
  9. Uuuuu, çok şık olmuuşşş :)
    Desen ve renkler 70's çağrıştırıyor :) Model de döneme uygun olunca annemin gençlik fotoğraflarında bayıldığım elbiselerini hatırlattı bana :)
    Ben bayılırdım o elbiselere, ayakkabılara. Annem de ne işin var öyle eski moda şeylerle derdi. Ah anne ah, yaktın beni... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anneler hep aynı sanırım. ben de böyle dönem kıyafetleri veya eskitme mobilya falan baksam, annem hemen "bak şurda yepyeni olanlar var, ne anlıyosun bu eskicilikten bilmem!" diye homurdanır hemen ;))

      Sil
  10. biye için verdiğiniz link gercekten güzel bir yol gösterici, ancak ben burada kullandığınız yöntemi anlamadım. Benim bildiğim biye sizin tutorialda bahsettiğiniz gibi kumaşı içine alacak şekilde dikilir. Yalnız bu elbisede pervaz gibi dönmüşsünüz, bu durumda koton biyeyi kat yerlerinden açtınız mı ya da kestiniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısın Güliz, ben sanki herkes biliyormuş gibi anlatmışım. daha önce birçok blogda anlatıldığı için gerek görmedim sanırım. şu linkde çok açık bir şekilde anlatılmış: http://imaginegnats.com/a-micromod-staple-dress/
      Yine de sözüm olsun, bir sonraki projede ben de anlatayım. sevgiler...

      Sil
  11. Ellerine sağlık Sevgili Antigone. Her zamanki gibi dikişler çok özenli görünüyor ve her zamanki gibi benden daha titiz dikiş dikiyor olmana iç geçirerek okuyorum yazını :D
    Önümüzdeki hafta yetiştirebilirsem benim yeni makinayla ilgili bir yazı hazırlayacağım. İç dikişler konusunda dünyanı değiştirebilirim bu yazıyla! Hazırlıklı ol ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yoruma cevap yazıncaya kadar senin overlok yazını okudum tabii. hemen heveslenip araştırmaya koyuldum ama banka hesabıma bakınca hevesim geçti hemen! onun için bir bütçe ayarlamam gerekecek sanırım. güzel sözlerin için çok teşekkür ederim bu arada :))

      Sil
  12. Ellerine sağlık. Bendede var bu illa hizalı olacak, denk gelecek, temiz olacak. Atan kumaşlardada hep şu overlok kesin şart der dururum. Atmayan kumaşlarda iş temiz olmuş gibi geliyor hoşuma gidiyor. Sendenim yani :)

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar güzel dikişler! Jilet gibi yine:) Biye fikrini de çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. henüz tam "jilet" olmasalar da elbisenin içine bakınca beni tatmin ediyor şimdilik. ama dikmeye bu hızla devam edersem bir overlok makinası kaçınılmaz olacak sanırım ;))

      Sil