15 Ekim 2014

Yeni Kumaş Sponsorlarım / My New Fabric Sponsors

Dikiş diken veya kumaşlarla herhangi bir şekilde haşır-neşir olan herkes bir süre sonra internetten yurtdışındaki kumaşlara bakmaya, "böyle güzel desenler bizde niye yok!" diye hayıflanmaya başlar. Sadece kumaş değil tabii, online bir dekorasyon mağazasına bile bakmanız yeterli kumaşların renk ve desen çeşitliliğini görmek için. Neyse ki bizde de artık yeni yeni, sade ve modern desenler çalışan firmalar var ama hala yetersiz ve oldukça pahalı tabii. 

Hasılı, ben de dikiş projelerimde kullanmak üzere sık sık Etsy'de kumaş keşfine çıkıyorum. Gezerken kumaşlarını çok beğendiğim mağazalardan ikisi ile uzun süren bir mail trafiğinin ardından sponsorluk konusunda anlaşmaya vardık. Tabii sonrasında o kadar güzel kumaş arasından seçim yapmak çok zor oldu o ayrı...

As a sewer, it's hard to find various cotton fabric in Turkey. So i usually look at Etsy shops for different fabrics. Because, there are lots of wonderful fabric shops on Etsy. I mailed two of them and we came to an agreement for a sponsorship program.



Sponsorlarımdan ilki Bobbie Lou's Fabric Factory. Yüzlerce harika desende kumaşlarının arasından fotoğrafta gördüklerinizi seçtim ben. Altta solda, daha büyük desenli olanlar döşemelik koton, diğerleri farklı kalınlıklarda yine %100 koton kumaşlar. Renkler ve desenler inanılmaz gördüğünüz gibi. Bunları giyim dışında farklı projelerde kullanmayı düşünüyorum, o yüzden onların "fat quarter" dedikleri 45x55 cm boyutlarda hepsi. Aslında hepsinin ne olacağı ile ilgili fikirlerim ve çizimlerim var ama kesmeye nasıl kıyacağım bilmem...

One of the sponsors is Bobbie Lou's Fabric Factory, which has hundreds of wonderful fabric. These are my choices; all have very good quality, 100% cotton fat quarters. I have lots of ideas and sketches for them, but i wonder whether i can cut them!


Bunlar da diğer sponsorum Holland Fabric House'dan gelenler. Yine %100 koton, her biri yarım metre. Daha büyük çapta projelerde kullanılacaklar.

Kumaşlardan da anlaşılacağı üzere farklı çalışmalar içindeyim bu aralar. Yaptıkça burada paylaşırım tabii. Ama şimdilik sürpriz olsun ;))

And these beauties are from Holland Fabric House, my other fabric sponsor. These are also 100% cotton, half yard pieces for bigger projects.

As you can guess, i have new plans for different projects. Stay tuned!

32 yorum:

  1. kumaşlara bayıldım ya ne güzeller, gerçekten hayıflanmamak elde değil niye bizde yok böyle kumaşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım, maalesef yok. olanlar da alınacak gibi değil, çok pahalı ;(

      Sil
  2. Bunlar bi harika güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel seçimler yapmışsın canım. Bakalım neler çıkacak ortaya

    YanıtlaSil
  4. Kumaşlar çok güzeller.Eminim çok güzel işler çıkacak ortaya. Bu fat quarter boyutunda kumaşlara uzun süredir bakıyorum :D çok güzel desenler var , ama çok küçük .Benim dişimin koğuğuna yetmez diyorum :) Belki tablet kılıfı , çanta vs yapılabilir ama , kırkyama falan yapmaya kalksak mazallah batarız :)))
    Birde sponsor anlaşması çok güzel olmuş :) Şimdi çok soru gelir sana , nasıl alabiliriz , kargosu nasıl olur ,ne kadar zamanda gelir diye :) Bunun içinde acil bir post hazırlasan iyi olur. Çünkü bir çoğumuz internetten heleki yurtdışından kumaş alışverişine tereddütlü bakıyoruz. Ama alışveriş yapan tavsiye eden olunca daha bir rahat alıyoruz sanki :)) Bol projeli bol dikişli günler diliyorum :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında bu fat quarter dedikleri kumaşlar özellikle kırkyama için bu boyda kesiliyor. yapacağın kırkyamaya göre parçalara ayırıp kullanıyorsun. fazla masraflı olmaz gibi geldi bana ama kırkyama yapmadığım için bilmiyorum. sorular konusunda haklı olabilirsin, ama Etsy hemen herkesin bildiği bir platform, çoğumuz alışveriş yapmış veya incelemiştir. yine de gelen sorula için yapabilirim bir post.
      çok teşekkürler bu arada. sevgiler benden sana ;))

      Sil
  5. Çok güzel kumaşlar bunlar, gerçekten kesmeye kıyılmayacak cinsten, projeleri merakla bekliyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Harikalar, çok kıskandım:)) sabırsızlıkla bekliyorum yapacaklarını, ilham perileri seninle olsun:)

    YanıtlaSil
  7. Holland Fabric House'dan gelenlere bayıldım , bayıldım ... Güle güle dik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. ben ayıramıyorum, hepsine birden bayıldım, hatta alamadıklarımda aklım kaldı!

      Sil
  8. Sponsorların hayırlı olsun!... çok merak ettim projelerini merakla bekliyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, yakında başlarım burada yayınlamaya :))

      Sil
  9. Ayyy! Bu sponsorlara bayıldım ben! Ne tatlı kumaşlar. Etsyi ben de çok seviyorum. Çeşit çeşit fikirler ediniyorum. Nasıl çalışmalar içerisindesin çok merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başladım bişeylere ama bakalım nasıl şeyler çıkacak ortaya. şimdilik sürpriz kalsın bakalım. işin ucunda beceremeyip rezil olmak da var!!

      Sil
  10. çok güzeller canım güle güle kullan

    YanıtlaSil
  11. Ay gerçekten hepsi şeker gibi birbirinden daha tatlı:) Dikilmiş hallerini şimdiden merak etim:) Süper - ayrıca hayırlı olsun:) Bir bloggerı sponsordan daha çok ne mutlu edebilir ki:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım ya, sponsor candır! keşke bizde de hem bloglar hem de sponsorlar daha profesyonel olsa. yaptığımız iş çok daha keyifli olur ;))

      Sil
  12. Ama bunlar müthiş! Bayıldım çok farklı, rengarenk, cıvıl cıvıl...hepsi harika olacak eminim..

    YanıtlaSil
  13. Wow... wonderful patterns!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  14. Off çok güzeller!!! Ben de genel de ETSY'den alıyorum kumaşları, bir kaç tane de direk Amerika'dan aldıklarım var. Ama bu sıralar al sezonu kapalı bizim evde:))
    Uzun bir süre kumaş almamaya kararlıyım!! da bakalım nasıl dayanacağım.
    Evde yığınla küçük küçük kumaş oldu hepsini pek seviyorum ama gel gör ki zaman yok ki aklımdakileri hayata geçireyim!! Neyse belki böylesi kıymetli..

    Ay ne yazdım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. almak yapmaktan daha kısa sürüyor malum. bi de dikiş dikenlerde bi kumaş açgözlülüğü oluyor zaten. sonuç: evde hiçbir dolaba sığmayan kumaş yığınları, bizde bi de sürekli homurdanan koca ;D

      Sil
  15. Bayildimmmm.Ne guzellikler uretirsin sen.Merakla bekliyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birşeyler yapmaya başladım yavaştan. bitince burada olurlar.

      Sil