24 Kasım 2014

2. Çanakkale Blogger Buluşması


İlk buluşmanın tadı öyle bir kaldı ki damağımızda, arayı fazla açmadan biraraya geldik yine. Bu kez mekan Serra'cığımın evi oldu. Ekip yine aynı gördüğünüz gibi, Serra, Türkan, Cansu ve ben. Eve girer girmez, dikiş, fotoğraf, blog, instagram,.. muhabbet son hız başladı tabii. Çenemiz ağrıncaya kadar konuştuk da konuştuk. 

Mamalar yenildi, evsahibimizin en az kendi kadar tatlı evi karış karış gezildi. Evin en çok merak ettiğim yeri Buse'nin odasıydı tabii. Böylesine güzel, tatlı, samimi bir çocuk odası olamaz, gözümle gördüm, çok mutluyum!


Hazır muhabbet devam ederken, sofradaki güzelliklere yumulmadan birkaç kare çektim hemen. Sağolsun öyle güzel şeyler hazırlamış ki arkadaşım, yemeye kıyamazsınız ayıptır söylemesi ;)) Tabii biz kıymakla kalmadık, neredeyse masadaki herşeyden, bir de bizim için yaptığı ekşi mayalı,domatesli ,cevizli harika ekmeklerinden çantamıza katıp eve götürdük. Nasıl gözümüz döndüyse artık ;)) 


Hamarat arkadaşım şirin mutfağında hazırlıklara devam ederken bol bol da ocak başı sohbeti yaptık tabii. Tabii ben bir yandan konuşuyor, bir yandan da mutfağın detaylarını kurcalıyordum o ayrı..


Güzel arkadaşlarımın hediyeleri; Türkan'cığım kendi zeytinyağlarından, Serra'cım da kendi elleriyle yaptığı kömbe baharatından hazırlamıştı bize. Bir Antakya'lı olarak daha fazla mest olamazdım sanırım. (Kömbe de ne? demeyin, google'layın anacım, buldunuz mu da kaçırmayın, yiyin!)


Yaman bizimle değildi o gün, ama Serra teyzesinin onun için hazırladığı mamalardan ve güzel şekerlerden yedi bol bol. (Tatlıdan bir tabak yedi, babasına bırakmadı Serra, haberin olsun!)


Serra'nın evi de en az kendisi kadar sevimli, samimi ve güleryüzlü gerçekten. Gördüğüm en sıcak, yaşayan evlerden kesinlikle. Evdeki detayları tek tek fotoğraflasam, muhabbete ve yemeğe zaman kalmazdı, o yüzden bu güzel ayna ile idare edin şimdilik. Ama bir dahaki gidişimde antreyi ve hobi odasını karış karış fotoğraflama niyetim var, aramızda kalsın ;p

Buraya ne kadar yazsam, ne kadar fotoğraf koysam anlatmaya yetmez nasıl güzel bir gün geçirdiğimi. Çok sağolun kızlar, iyi ki varsınız, iyi ki tanıdım sizi...

25 yorum:

  1. bu kadar da nispet yapılmaz ki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz öyle gibi oldu ama valla kötü bir niyetim yok ;))

      Sil
  2. ayy ne güzel bir buluşma olmuş böyle,devamını da dilerim:)İstanbul'dan sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sıcak bi ortamdı desene :) kıskanılası gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence diğer şehirlerde yaşayanlara özendirici olmalı. çok zor değil gerçekten :))

      Sil
  4. Bende şimdi yeni girdim yazımı ve hemen senin yazını gördüm. Ben çok kısa anlatmışım ve Serranın emeklerine haksızlık etmişim. Sen ne güzel uzun uzun yazmışsın. Canım iyiki sizde varsınız. Çok teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha da uzun yazasım vardı ama okuyanlar sıkılı mı dedim. duygularımız karşılıklı kesinlikle, öpüldün canım :))

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. İstanbul'dayken de birkaç buluşmaya katılmıştım ama büyük şehir malum, sonraki organizasyonlar aksıyordu hep. küçük şehrin avantajı, "hadi gelin, buluşuyoruz!" deyince herkes bir şekilde işini ayarlayıp gelebiliyor. ve evet, çoook keyifli oluyor ;))

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. üşenmezsen kalk gel valla, çok mutlu oluruz ;))

      Sil
  7. Yazıyı baştan baştan okudum . Beni gece gece ne kadar mest ettiğini anlatamam . Ne güzel şeyler yazmışsın yahu. Bir kere daha çok mutlu beraber olduğumuza, beraber bu kadar dolu vakit geçirdiğimize .
    Yaman nasıl güzel çıkmış öyle . Kesinlikle bir sonraki buluşmada Buse ile bir araya gelmeliler . Buse Yaman'a delirir :)
    Dediğim gibi sizin için hazırladığım her şeyi çok keyif alarak yaptım ve yazıyı okurken aynı keyifi yaşadım . hatta keşke şunu da yapsaydım bunu da yapsaydım dedim :)
    Ahh neyse , en kısa zamanda ben yine bende buluşmayı öneriyorum . Fotoğraf çekmek , dikmek ve yemek için :)
    Ayrıca babanıza aynı çörekten yaparım ( ne de olsa aynı görüntüyü yakalayana kadar çalışmaya devam :)) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur mu canım? daha da yazacaktım ama kızarsın diye fazla uzatmadım valla! hem sıra kapmak yok, bir dahakine bizdeyiz. çöreğe de hiç hayır diyemiycem, çünkü dün akşam kalanını hüplettim sütle ;))

      Sil
  8. iyi ki tanıştık her buluşmamız daha da keyifli geçiyo bir sonrakini 4 gözle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. harikasınız canım
    çok mutlu oldum sizi böyle şen ve muhabbetle görünce.. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım, sen olsan daha da keyifli olurdu ;))

      Sil
  10. Güzellikleri,dostluğu paylaşmaktan daha önemli ne var ki şu hayatta değil mi :))

    YanıtlaSil
  11. Ne güzeel ne mutlu sizlere!... Siz buluşun biz de napalım?... böyle uzaktan bakıp bakıp iç geçirelim...

    YanıtlaSil