9 Mart 2015

Narçiçeği Bluz Detaylar / Grenadine Red Blouse Details


Yine kaplumbağa hızıyla üretimlerime ve yayınlarıma devam ediyorum arkadaşlar. Bir süre daha böyle idare edicez artık çare yok. 

Neyse efendim, bir önceki postta yayınladığım bluzumun detay fotoğrafları var bugün.


Bakmayın siz başlıbaşına bir post hazırladığıma, aslında üzerimdeki fotoğraflarda görünmeyen tek detay bu desenli biye. Desenini çok sevdiğim bu koton biyemi yakayı çevirmek için kullandım. Sadece benim gördüğüm bir detay ama bluzumu askıda görünce beni gülümsetmesi paha biçilemez.

Bir de bu fotoğrafta net olarak görünen overlok ipliği rengimiz var ki, benim pek dertli olduğum bir konu kendisi. Şimdilik gri-beyaz-kahve tonlarında ipliklerle idare ediyorum. Her parçaya göre overlok ipliği alırsam ev overlok ipliğinden geçilmeyecek. Hem her renkte de bulunmuyor bu meret zaten. Overlok makinası olan arkadaşların fikrine ihtiyacım var. Siz ne yapıyorsunuz arkadaşlar. Fazla mı takıntı yapıyorum ben acaba?


Gelelim kollara, aynı şekilde kolları da biyeyle çevirdim. Bluzun en hoş detayları, yakanın ön kısmındaki pileler ve parçalı reglan kollar daha iyi görünüyor burada. 

Hepsi bu kadar ve bir tane daha biçtim bile bu modelden!

Keyifli ve bol dikişli bir hafta olsun hepimize...

27 yorum:

  1. Çok şık olmuş, size de çok yakışmış, iyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim Arzu :))

    YanıtlaSil
  3. Benimde ilk gozume carpan biye oldu. Boyle kucuk dedigimiz detaylar genelde ilk goze carânlar oluyor dikis bilenler icin sanirim.
    Ben astarli diktiklerimde overlok ipine cok ozen gostermiyorum genelde siyahla geciyorum, ama boyle astarsiz olanlar icin, kucuk %100 coton olan makina makarasi kullaniyorum. Hic bir sorun olmuyor. (Ama makina makaralarindan azicik daha kalin olacak) Daha sonrada eger cok kullanilmayan bir renkse, elde tegellerde kullaniyorum :)
    Bluzun cok chic olmus. Rengini zaten cok begenmistim, Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makina makarası kullanmaya cesaret edememiştim. fikir için çok teşekkürler ;))

      Sil
  4. Güle güle kullan. Renk harikaymış!
    Ben de mümkün olan en yakın renkleri kullanmaya gayret ediyorum overlokta. Ama tutmadığında da fazla kasmıyorum açıkçası. İlla hazır giyimin aynısı olacak diye bir kural yok yaptıklarımızın. Bazen zıt renkler kullanmak daha bile hoşuma gidiyor hatta ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında hazır giyime benzesin diye uğraşıyoruz tabii. ama kendi dokunuşlarımızla daha keyifli oluyor tabii. bunlar ufak-tefek kusurlar olsa bile :))

      Sil
  5. ilk gözüme çarpan biyeler oldu :) gerçekten çok hoş olmuş. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Kıyafetlerde gizli köşelerdeki renklendirmelere, tezat renkte kullanılan kaban astarlarına, böyle çiçekli biyelere bayılıyorum. İçimden sarılmak falan geliyor, o dereceyim yani, bu ruh halime teşhisi siz koyun. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşhisi koydum: DİKİŞ AŞKI!! iflah olmazsınız siz artık ;D

      Sil
  7. İç kısmın görüntüsü gerçekten çok şık olmuş. Overlok ipliği konusunu dert etmene çok gerek yok bence. Şöyle krem gibi bej gibi bir ip alsan hepsine olur bence. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de öyle düşünüyorum zaten. krem tonlarında ve orta gri tonlarında ikişer tane idare edecek gibi. teşekkür ederim canım :))

      Sil
  8. Overlok ipi konusunda hemfikiriz. Gerçi benim overlok makinam yok. Singerin yaptığına razı oluyorum şimdilik. Ama anneme bir etek dikilecek olsa, muhakkak babamla çarşıya gönderilip overok yaptırılıyor. Ama babam evden çıkarken elli kere tembihleniyor: "Bak, sakın zıt renkle overlok yapmasınlar, acelesi yok, beklesin veya başkasına yaptır" bıdı bıdı bıdı... Babam da hayır diyemediği arkadaşına ille de siyah eteğe beyaz overloğu yaptırıp geliyor. Kavganın tohumu mu olur, annem deliye dönüyor :) Bizim terziler çok zevksizler. İnsan sevmeye sevmeye bu işi de yapsa, azıcık içinde zevk olur. Sadece kızıyorum ve acıyorum zavallılara. Aslında overlok alınca ipi ne olacak mevzusu benim de aklımı kurcalıyordu. Galiba açıklı koyulu bütün tonlarda fazla ısrarcı olmadan ana ve ara renklerle idare edilebilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güldüm okurken :)) ben mecbur kalmadıkça çarşıya inmiyorum. evimin yakınında da terzi olmadığı için kendi yaptığımla devam!

      Sil
  9. Rengini çok beğendim , güzel bir bahar hazırlığı olmuş.. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Overlok ipleri konusunda dertli gördüm sizi ;) ben renkleri çok uyduramazsam normal dikiş ipliği kullanıyorum yakın renklerde normal dikiş ipliğiyle deneyin isterseniz..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.Çok çok güzel çiçek gibi günlerde giyersin umarım :) Görünmüyor desen bile ben coton biyeye bayıldım :) Bir tane daha kesmişsin ya eğer yakayı geçmediysen o biye takmasını anlatabilirmisin acaba.Zahmet olmazsa. Bende yapıyorum ama düzgün durmuyor böyle. Bir noktayımı atlıyorum acaba :)
    Birde watermark programı olarak ne kullanıyorsun. Sakıncası yoksa sorabilirmiyim :)) Çok meraklı gördüm kendimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. yakaya ve kol ağzına biye geçirmeyi daha önce şu yazımda anlatmıştım: http://byantigone.blogspot.com.tr/2012/10/biye-nasl-duzgun-dikilir.html
      Bu bluzda biye tamamen içte kalıyor ama yine de yöntem aynı. Watermark programı kullanmıyorum bu arada. Fotoğraflarımın hepsini Picasa'da düzenliyorum. Yazıları da orada şeffaflaştırarak yazıyorum.

      Sil
  12. Merhaba bu cok şık olmuş ellerinize saglık bende dikişe yeni başlayanlardanım makina hakkında tavsiyelerinize ihtiyaçım var yardımcı olursanuz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. ben ilk olarak Sinbo'nun dikiş makinasını almıştım. sonrasında uygun fiyatlı çok ürün çıktı piyasaya tabii. onu 3 yıl kullanıp anneme verdim. o dönem kampanyalı olarak Singer Talent 3323 aldım. halen kullanıyorum ve çok memnunum makinamdan. ama yeni başlayan biri için çok da gerekli bir model değil. benim önerim önce bütçe belirleyip sonra model bakmanız. A101'de Singer'in harika kampanyaları oluyor bu arada. sık sık bakmakta fayda var. Promise modelini 199 TL'ye satıyorlar.
      umarım yardımcı olabilmişimdir. sevgiler..

      Sil
  13. Cok teşekkür ederim iki gündür cevap yazamadım bu gün anca fırsat buldum pfaff marka eski model ikşnci el bi makina aldım umarım sizin gibi güzel işler yaparım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eminim çok daha güzel işler çıkarırsınız. herşey biraz zaman biraz da sabırla. hayırlı olsun :))

      Sil
  14. Kol ve yaka biyelerine bayıldım.Güzellik ayrıntıda gizli sanırım.Harika bir bluz olmuş.İyi günlerde giyin :)

    YanıtlaSil
  15. Nefis bir renk! Benim hiç dikkatimi çekmedi overlok ipinin rengi. Uzun uzun bakınca farkettim:))

    YanıtlaSil