1 Temmuz 2010

Yeni Malzemelerim ve Kitabım

Uzun süredir dikiş dikerken daha pratikleşebilmek için malzeme arayışındaydım. İnternetten baya bir araştırdıktan sonra kendimi eve en yakın Singer Bayii'ne attım ve ihtiyacım olanları aldım. Her bayiide bu malzemeler bulunmayabiliyor. Ben önceden telefonla sordum, boşuna gezmemiş oldum böylece.



1) Kesme Panosu: Aslında patchwork çalışmaları için kullanılan bir malzemeymiş. Üzerinde döner makas ile rahatlıkla çalışılabiliyor. Boyutları standart 45x60 cm. Fiyatı 20 TL.

2) Döner Makas: Bu da yine patchwork için kullanılıyor aslen. Zaten birçok yerde patchwork makası diye geçiyor. Yedek bıçağıyla birlikte paket halinde. Fiyatı 10 TL.

3) Kıvrık Uçlu Nakış Makası: Heralde herkesin evinde vardır. Ben ince detaylarda çok kullanıyorum. Evdeki eskimişti, yeniledim o yüzden. Fiyatı 10 TL.

4) İplik Makası (Çıt Makası): İplik temizlemek ve yine ufak detaylarda kullanmak için pratik bir makas bu da. Fiyatı 2 TL.

Henüz malzemelerimin hepsini kullanmaya başlamadım. Kullandıkça yazarım izlenimlerimi.


Singer'in Dikiş Rehberi kitabını uzun zamandır duyuyordum. Ama benim için anlaması zor olur, kullanamam diye ertelemiştim almayı. Geçenlerde D&R'da (sadece D&R'larda satılıyor) inceleme şansım oldu ve aldım. Dikişe yeni başlayanlar için anlaşılması güç olacaktır muhtemelen. Ama temel şeyleri bilenler için bulunmaz bir nimet! Fotoğraflar ve açıklamalar çok ayrıntılı. Şimdiden çok şey öğrendim, elimden düşmüyor ;p


1 Temmuz 2010 Perşembe

14 yorum:

  1. ayrıca makaslarımı makine iğnelerimi hep internetten almıştım ben

    YanıtlaSil
  2. bazı internetten kitap satan sitelerde oluyor kitapyurdunda diğer kitaplarınıda bulabilirsin canım bendede var bu malzemelerden met le kesme rulonun yanında genelde cetvelde öneriliyor ben çok sık kullanıyorum hatta kurs arkadaşlarımda geliyorlar bana düzgün kesim olması için


    güle güle kullan canım şimdi sen ne ciciler yaparsın malzemelerde tam ohhh
    nakış makasımdan çok memnunun ama iplik makasım nedense kesmiyor kursta başkalarıda kullandı kağıtmı kestiler ne oldu bilmiyorum eskisi gibi güzel kesmiyor

    YanıtlaSil
  3. ŞU DİKİŞİ BİR ÖĞRENSEM

    YanıtlaSil
  4. ay canım ne güzel şeyler almışsın bende hevesleniyorum böyle görünce, güle güle kullan

    YanıtlaSil
  5. Bu malzemelerden ben de çok yararlanıyorum.İyi günlerde kullanın.Bunlara bir de cetveli eklemeniz lazım.

    YanıtlaSil
  6. sevim: mutlaka kağıt kesmişlerdir canım. yenisini alırsın artık. dediğin gibi benim bir de cetvel almam lazım ;)

    uğurböceği: öğrenirsin öğrenirsin ;D

    Tiryaki: canım gitmeden telefonla sor ellerinde var mı diye. çok teşekkür ederim bu arada ;p

    Bahar YORGUN: heves etme ne olur, Singer bayiine git senin de olur!? (bundan iyi reklam sloganı olur;p)

    Hatice Şahin: evet canım, cetveli unutmuşum ;)

    YanıtlaSil
  7. hepsi çok güzel düzel dikişlerde kullanman dileği ile

    YanıtlaSil
  8. mrb ben şu kesim panosunu erdoğan düğmede sordum 100lira dediler sen çok hesaplı almışsın nerden aldın acaba?

    YanıtlaSil
  9. ben Singer'den aldım canım. Fiyatı standart 20 TL, internet sitelerinde de var.

    YanıtlaSil
  10. tatlım bende kitabı arıyorum ne kadara aldığını yazmamışsın bi yerde 40 dediler internette 30 a gördüm bide senden öğreneyim hangisi daha ucuz acaba:))

    YanıtlaSil
  11. reyhan: ben D&R'ın mağazasından 40 liraya aldım. ama internet sitesinde 30 lira dediğin gibi. ama stoklarda olmuyor genelde. stok durumunu takip edersen daha ucuza gelir. bir de 5 lira gibi bir kargo masrafı var tabii.

    YanıtlaSil
  12. kesme panosunu ve patchwork makasını eminönünde çok aradım ama göremedim. singer bayiinin telefon nuamrasını ve yerini verebilri misin ben de alayım hemen... artık işe döneyim iki saattir blogunu geziyorum, sanki ben d kadıkoy pazarına gtiim senle beraber foruma gittim falan öyle eğlenceliydi..kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Narsistanbul: oralara kadar gitmene gerek yoktu. ben Bahçelievler'deki bir Singer bayisinden aldım. internet sitelerinde tüm bayilerin adres ve telefonu var.

    YanıtlaSil