14 Ekim 2010

Turkuaz Elbise/Turquoise Dress


Epeydir uğraştığım yeğenimin kışlık elbisesi bitti sonunda. Aslında elbiseden çok jile denilebilir. Kumaşını kardeşim almış, "terziye vereceğim" demişti bana. Sonra da nasıl birşey istediğini anlattı. Ben de "senin bunu terziye verip diktirmen aylar sürer, bu kış giyemez ufaklık" dedim ve kumaşı aldım elinden. Umarım aklındakine benzemiştir tatlım! 3 hafta sonra burada olacaklar. O zaman minnoşun üzerinde de resimlerim.

This winter dress is for my niece. I was struggling to finish it. My sister bought the fabric and she was planning to give it to a tailor. I said i could sew. I wish she loves it. Thy'll be here in 3 weeks and i'll take a photo of her wearing the dress.




Model daha önceden çıkardığım bir kalıptı. Hangi Burda dergisinden hatırlayamadım. Dikişine gelince; modelin bir zorluğu yok aslında. Klasik olarak yaka-kol pervazları ve ilikler uğraştırdı biraz. Ama asıl sorun kumaşın çok dökülmesi. Fitilli kadife dikmeden önce bir kez daha düşünün derim. Keçe süslemeleri de elde aplike ettim, anlaşılıyordur zaten.

Fıstığımın üzerinde görmek için sabırsızlanıyorum!

I had the pattern on hand. So i can't remember which Burda is it from. The pattern was not hard to sew. As usual, collar and sleeve fringes and buttonholes were a bit struggling. But the main problem was that, the fabric was raveling out easily! So, if you're planning to sew corduroy, think again! And i appliqued felt by hand, as you can see.

Well, i can't wait to see her wearing it!


14-10-2010

9 yorum:

  1. Renk harika,çok güzel olmuş,ellerine sağlık kuzum:)

    YanıtlaSil
  2. Çok şirin olmuş emeklerine sağlık, kumaşın rengide çok güzelmiş eminim ufaklığa çok yakışacaktır...

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    dergileri aldım, çooooooook teşekkür ederim... beraberinde sylvia'dan bir hediye daha vardı ki ona da ayrıca teşekkür ederim...

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Amanın pek cici, mankeni merakla bekleriz. Etiketin de yakıyo heee:)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş, keşke kalıbını hangi burdadan hatırlasaydın kızıma dikerdim. ellerine sağlık, tatliş güle güle giysin :)

    YanıtlaSil
  6. pride: canım benim, sağol ;D

    Birileri anlatsın (Nergiz): zaten onlara ne yakışmıyor ki!

    ruşen: rica ederim, beğenmene çok sevindim ;)

    Tiryaki: teşekkürler canım ;)

    suzy: yakıyo di mi? ehi ehi ehi!

    atolye nott: kalıp zaten jile kalıbı değildi, normal düz bir elbise kalıbıydı ben önünü açtım. yine de hatırlasam iyi olurdu tabii ;)

    YanıtlaSil
  7. Ne cici olmuş kalpciklerle öyleee :)

    YanıtlaSil
  8. eminim yeğeninde gördüğünde çok beğenecektir çok şirin olmuş emeklerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. umutfak: teşekkürler ;)

    sevimlihayat: o sevsin, üstünden çıkarmasın da, benim bütün emeklerime değer o zaman!

    YanıtlaSil