26 Haziran 2012

Çantalar İçin Düzenleme Fikri


Çantaları düzenli bir şekilde saklamak, aradığında kolayca bulmak zor iş bana göre. Hem de fazla çantam olmadığı halde. Şimdiye kadar dolabın alt kısmında üstüste yamulmuş şekilde duruyorlardı. Ama daha iyi bir fikir geldi aklıma; pantolon askıları!


Şu anda oturduğumuz evde yatak odasında büyük bir sabit dolap olduğu için bizim gardrop boşa çıkmıştı. Ben de onu dikiş-çalışma odasına kurdurmuştum. İşte o dolabın pantolon askılığı bu.


Eşim bu bölümü kullanmadığı için yorgan, battaniye doluydu önceden. Aklıma böyle bir fikir gelince boşalttım hemen.


İKEA'dan aldığım kancaları taktım demir çubuklara, çantaları da onlara. Ohhhhhh! Ferah ferah! Her aradığım elimin altında şimdi. Benim çok işime yaradı, siz de eşinizin pantolon askılığını işgal edebilecek durumdaysanız hiç durmayın ;p


Bu arada dolabın alt kısmı rahatlayınca portföyleri de bir ayakkabı kutusuna yerleştirip koydum oraya. Onlar da gözümün önünde artık. 

Düzenleme, depolama işlerine taktım kafayı bu sıra. Yakında bir de "makyaj malzemeleri ve takı düzenleme" postu gelecek. Yaşasın düzenli hayat!!!

19 Haziran 2012

Fotoğraf Dolu Günler





Bu aralar gece-gündüz sürekli fotoğraf var aklımda. Makinamla yapışık yaşıyoruz. Tüm ekipmanı taşımak zor olmasa her dışarı çıktığımda alacağım yanıma. Ama bebek çantası, makina, lens, tripot derken omuzlarım felç oluyor! 

Aklımda hep "pozlama doğru mu?"  "ışık yeterli mi?"  "kadrajı ayarlayabildim mi?" gibi sorular uçuşuyor. En büyük keyif de çekimler sonrası arkadaşlarla fotoğraflara bakmak, hatta hatalarımızı görmek, hocamızla nasıl düzeltebileceğimizi tartışmak. 

Fotoğraf da girdi kanıma, artık tek çare işi bırakıp tam zamanlı "hobici" olmak!!!

17 Haziran 2012

Çok Çalışıyorum Çooook!!


Bu aralar hem işte hem de fotoğraf kursunda çok yoğun günler geçiriyorum. Haftanın 2-3 günü akşam 10'lara kadar ders+çekim oluyor. Dikişe de vaktim kalmıyor haliyle. Haftaya kursun 2. seviye eğitimi bitiyor, Eylül-Ekim'e kadar dikişe daha fazla zaman ayırabileceğim.


Ben de geçen hafta işyerinden bir kombin fotoğrafıyla ses vereyim dedim. Elbisem çok eskilerden, ben dikmiştim. En az 3-4 yılı vardır. hala çok severek giyiyorum. Ayakkabılarım İnci'den, yazın parmak arası terliklerimden sonra en favori ayakkabılarım. 

Fotoğraflar işyerimin bahçesinden, iş arkadaşım çekti, ona da buradan teşekkür edeyim :))

4 Haziran 2012

Kırmızı Pantolon - Sarı Tayt


Bu aralar oğluma dikiyorum birşeyler. Sonra da yeğenime bir-iki elbise dikeceğim. Bebek-çocuk kıyafeti dikmek çok keyifli gerçekten. Bu pantolonu halen giydiği bir pantolonundan kalıp çıkararak diktim. Kumaşım ince, tiril tiril bir keten.


Cepler için ise daha kalın pamuklu bir kumaş kullandım. Cepleri üstten ekledim. Oldukça kolay oldu o yüzden.


Cepleri süslemek için de daha önce burada kıskaçlarından faydalandığım bir pantolon askısını kullandım. Lastiğinin renkleri tam da uydu pantolona. Bir de denizci tarzı düğme ekleyip tamamladım süslemeyi.


İşte bu da giyilmiş hali. Göbeğini sığdıramadım pantolona ama ;D Bu arada elinde kemirdiği şey benim mini tripodum. Evet, fotoğraf malzemelerim üzerinde çalışmaya devam ediyor oğlum!


Evde giysin diye ince penyeden bir de tayt diktim. Daha önce de dikmiştim bu modelden, poposuna da sünger şablonla kuşlar yapmıştım. Hatta kalıbını nasıl çıkardığımı da anlatmıştım.


Bu seferki sade oldu. Biraz daha penye alıp birkaç tane daha dikmeyi düşünüyorum bu modelden. Kalıbı biraz genişletmem gerekecek tabii.