9 Eylül 2013

Kreşin İlk Günü


Bir süredir Yaman'ı kreşe vermeyi düşünüyorduk. Aslında bakıcımızdan çok memnunuz ama kreşi düşünmemizi sağlayan birkaç sebep var: Ailelerimizden uzakta yaşadığımız için doğduğundan beri evde tek başına büyüdü. Bu yüzden de yaşıtlarıyla arkadaşlık kurmakta zorlanıyor, bazen yabanilik yapabiliyor. Kasım ayında 3 yaşını dolduracak, ama hala çok az kelime söylüyor ve çok net anlaşılmıyor söyledikleri. Bir de artık bizimle oynarken sıkılıyor, çocuğa yetemediğimizi düşünüyorum. 

Hasılı, uzun süren kararsızlıklar sonrası içimize sinen bir kreş bulduk ve bugün başladı Yaman. Şimdilik yarım gün gidecek, öğleden sonra yine bakıcısıyla olacak. Sabah bir tedirginlik, pür telaş çıktık evden. Bırakıp çıkınca ağlamadı, bir yarım saat sonra da bakıcısı çıkmış, onda da ağlamamış. Gün boyu da sıkıntısı olmamış neyse ki. Kahvaltıda arkadaşının çikolatalı ekmeğini yemesini saymazsak tabii ;D 

Evden çıkmadan ailece giyinip birkaç fotoğraf çekebildik, ilk gün anısı olarak. O arada bizimkinin peşinden koşup yakalayabildiğim en net pozu bu. Kimbilir ne yaramazlıklar düşünüyor yine!

38 yorum:

  1. Yaman için çok sevindim, bir sürü arkadaş bir sürü oyun :)Bizde Buse'cimin kreşe gittiğini görebilsek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar çabuk geçiyor ki günler, inanamıyorsun :))

      Sil
  2. Annesi çok tatlı maşaallah.Ben de oğlumu geçen sene kreşe verdim.Çalışıyorum,söylediğin gibi evin içi çocuk için çok bunaltıcı oluyor bir zaman sonra.İlk günler kendim götürüp bir kaç saat yanında durdum.Üçüncü gün servise anneannesi ile bindi.Diğer gün kendisi ama nasıl bindi sorma.Ağladı anne beni bırakma diye.Tabi ben de ağladım.
    Sonraları alıştı.Sabah uyanmakta zorluk çekiyordu.Kalkmak istemiyordu.Servisimiz siyah bir cornet arabaydı.Artık oyun haline getirdik servise binme durumunu.Servise Kara Şimşek adını verdik.Haydi kim öce kapıda olacak,yarış başlasın Kara Şimşek mi Orhan Selçuk mu birinci olacak vs diye alıştırdık.Şuan dört yaşına kreş değiştirmek zorunda kaldık.İnşaallah bizimki de yeni okuluna alışır.

    Çok güzel gelişmeler göreceksin.Az kelime biliyor demişsin.Bence çok güzel ilerlemeler olacaktır.Ben oğlumu kreşe veridğimde 3 yaş 4 aylıktı.Kendi başına lavobaya gidemiyordu.Ohoo Orhan Selçuk anca yaza kendi gider de oturur diyordum ama inanır mısınız,kreşe gittikten 2 hafta sonra bir baktım beni çağırıyor anneciğimmmm geeeell bittii.Tabi çok mutlu oldum.İçiniz ferah olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdilik sorun yok bizimkinde, sbahları o saatte zaten uyanıyordu. ama sonradan gitmek istemezse bilemem tabii. henüz tuvalet eğitimi de yok bizimkinin. öğretmenleriyle konuştuk, birlikte hareket ederek onu da halledicez inşallah. yazdıkların cesaret verdi, çok teşekkür ederim :))

      Sil
  3. 3 yaşından itibaren çocukların okul öncesi eğitime gitmesini teşvik etmek için UNICEF'in yürüttüğü bir projede 1 yılımı tamamlamak üzere olan biri olarak ve kendi bebesini de aynı dönemde 3.5 yaşında kreşe vermiş biri olarak çok doğru bir iş yaptığınızı belirtmek isterim. Şimdiki nesil çok hızlı bir zeka gelişimine sahip ve ev ortamı onlara yetmiyor. 1 yıl içinde inanamayacağınız bir değişim geçirecek. Sürprizlere hazır olun ;) hayırlı olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok bunalmıştı çocuk evde, ben de sürprizler ve gelişmeler bekliyorum zaten ;))

      Sil
  4. bu arada ben bloguma takip ettiğim blogları ekleyemiyorum. ne olur bloglovin'e kaydolur musunnnn? böylesi çok daha kolay oluyor :)

    YanıtlaSil
  5. Ekimde 3 yasina girecek bir kizim var. Kizima da akranlariyla oyna firsati taniyalim diye anaokuluna gondermeyi planliyoruz. Bir yandan da hep acaba bir olumsuzluk olur mu avaba diye tereddutteyim. Ezilir mi? Uzulur mu? Ama gercek hayata hazirlanmasi gerekiyor degil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayatları boyunca pek çok kez üzülecekler zaten. bizim onları pamuklara sarmamız daha da fazla üzülmelerine neden olur diye düşünüyorum. herkesin kendi kararı tabii. umarım hepimizin kuzucukları için en iyisi olur :))

      Sil
  6. Ben de oğlumu 3 yaşını doldurmaya 1 ay kala verdim okula. Geçen sene ikinci dönem yarım gün başladık. Bu yıl tam gün olarak devam ediyoruz. Çok faydası oluyor, çocuklar yaşıtlarından ya da yaşıtlarıyla birlikte daha hızlı öğreniyor. Sizin için de hayırlı olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir günde bile farklılıklar görmeye başladık biz. çatal-kaşık kullanma konusunda daha hevesli mesela. gelişmeleri heyecanla bekliyorum ben de. teşekkür ederim, sevgiler ;))

      Sil
  7. maşallah ne kadar büyümüş ve yakışıklı olmuş. izin verirsen yanaklarından öpüyorum yaman'ı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kollarından, bacaklarından ısırabilirsin de. bayılır!

      Sil
  8. merhaba :)
    maşaLLah yamaN'a :)
    öNceLikLe kocamaN tebrik ediyorum evLadıNı kreşe vermeye karar verdiğiN içiN :)
    emiNim yarım güNde oLsa çok yararıNı görüceksiNdir :)hem keNdiN içiN hem yamaN içiN :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de öyle düşünüyoruz. çok teşekkür ederim ;))

      Sil
  9. bakar körüm ben :) sende bloglovin' butonu varmış ve hatta ben de zaten takipçinmişi :) benim listeye geç düşmüş yazı. o düşmeden yeni yazını görünce helecan yapmışım :)) neyse... olur öyle... ilerleyen aylarda daha zeki bir insana dönüşücem ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iş+ev+çocuk+dikiş+blog+++++ bir miktar IQ düşmesi yapıyor haliyle, bende de durumlar aynı ;D

      Sil
  10. ayyy ne ara büyüdü yaa, daha hamile yazıların dün gibi, doğan büyüyo diyolardı da inanmıyordum:) doğru kararınızdan dolayı tebrik ederim canım ama size sürpriz yaşatabilir. bikaç hafta gidip ,sonra ağlamalar(ben buna patlama diyorum :) başlayabilir. bu konuda yapacağın en önemli şey kararlı olmak, ağlasa da kreşten almamak, girdiğiniz bu önemli yoldan geri dönmemek.kararlı ve bilinçli anne babanın başarmayacağı hiç bir şey yok:) yaman bey de pek bir yakışıklı olmuş büyüyünce değil şimdiden kreşte kızların kalbini fetheder valla:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de iki gündür eşimle sürekli "ne ara bu kadar büyüdü bu?" deyip durduk. gözünün önünde de olsa zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan. hoş o bana göre hala bebek ama... tavsiyelerini dikkate alıcam canım, çok teşekkür ederim :))

      Sil
  11. Amannın büyüdü de kreşe mi başladı, hadi hayırlısı. Kendi yaşıtlarıyla beraber olmasının faydasın göreceksin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma teyzesi, biz bile anlamadık ne ara büyüdü!

      Sil
  12. paşam büyümüş de okullara mı gidecekmiş... oh maşaallahh...

    YanıtlaSil
  13. Maşallah küçük yaramaza. Bizimkinin konuşmasının düzelmeside üç yaşını buldu, kendisine bir dil geliştirmişti ve bizim onun dilini konuşmaya çalışmamız bu durumu körüklemişti. Aldığımız pedagojik destek sonrasında ne çok yanlış yaptığımızı gördük. Okul onun içinde sizin içinde çok faydalı olacaktır hayırlı olsun.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde de benzer bir durum var aslında. bizimki işaretle veya elimizden tutup götürerek birşeyler istiyor. anlamazdan gelince de çok sinirlenip yerlere atıyor kendini. pediatrist ancak konuşan yaşıtlarının arasında olursa mecbur kalır istediklerini konuşarak anlatmaya dedi. bu da bizim kreş kararını netleştirdi tabii. faydasını göreceğini düşünüyorum ben de, teşekkür ederim :))

      Sil
  14. Kardeşimden bildiğim kadarıyla doğru bir şey olmuş bu karar. Arkadaşlarıyla iletişiminde ve hiç şüphesiz tüm çevresiyle olumlu yönde ilişkiler geliştirmesine yardımcı olacağını tahmin ediyorum, herşey gönlünüzce olsun. Maşallah Yaman'a:)

    YanıtlaSil
  15. Bloğunuzu baştan sona okudum ve diktiğiniz şeyleri çok beğendim. Keşke bende bu kadar güzel şeyler dikebilseydim diye düşündüm :) Sizi tebrik ederim gerçektende

    YanıtlaSil
  16. Bloğunuzu baştan sona okudum ve diktiklerinizi çok beğendim. Keşke bende böyle güzel şeyler dikebilseydim diye düşündüm. Sizi gönülden tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. biraz zaman, biraz emekle çok daha güzellerini dikebileceğinizden eminim :))

      Sil
  17. canım bılıyormusun verdıkten sonra soyle dusundum ıyı kı..kuzular evde tv karsısında buyumemelı , eskıden bızler dısarlarda kuzenlerle oyunlar oynar evde etkınlıkler yapardık sımdı kuzucuklar evlerde buyuyor ..ınsallah hersey sahane olaacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın canım. ben artık çok üzülüyordum çocuğun evde bunalmış haline. ne kadar parka götürürsen götür yaşıtlarıyla aynı ortamda bulunması gibi olmuyor. şimdilik memnunuz, inşallah böyle devam eder...

      Sil
  18. Hayırlı olsun:) Büyümüş bile... İnanmıyorum 3 yıl geçtiğine daha dün gibiydi:) Biz de yetemiyoruz diye vermiştik Lili'yi okula. Bence yerinde karar. Arkadaş zamanı gelmiş. Çok sevecektir okulunu. Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım. biz de anlamadık valla, ne ara bu kadar büyüdüğünü. inşallah hayırlı olur, teşekkür ederim canım. öptüm ben de :))

      Sil
  19. Kuzucuk :)
    Hayırlı olsun kreş günleri ...

    YanıtlaSil
  20. çok talı :) blogunuzda harika dıy projeleri var keşke daha önce keşfetseymişim bu blogu çok sevdim elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geç de olsa memnun oldum tanıştığımıza ;))

      Sil